Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pieczarka1988

Za duża dawka tabletek

Polecane posty

Witam . Połknęłam 2 tabletki antykoncepcyjne Microgynon 21 na raz, ponieważ wydawało mi się że zapomniałam wziąść wczoraj. Tak więc połknęłam tabletki oznaczone na blisterze wtorek i środa. Jednak chwilę póżniej okazało się, że wzięłam wczoraj tabletke tylko z drugiej strony opakowania czyli tak na dobrą sprawę tą 21-szą (ostatnią). Dodam jeszcze, że pierwszą tabletkę wzięłam we wtorek tydzień temu. Nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się zapomnieć tabletki a tym bardziej wziąść o jedną za dużo. No więc teraz to nie wiem jak mam wziąść następną ? Normalnie jutro czy przerwać przyjmowanie. Poradźcie mi coś, bardzo będę wdzieczna za odpowiedzi

Ulotka: "W przypadku zażycia większej dawki Microgynon 21 niż zalecana mogą wystąpić nudności, wymioty lub krwawienie z dróg rodnych. Brak doniesień o wystąpieniu ciężkich działań niepożądanych po jednoczesnym zażyciu wielu tabletek preparatu Microgynon 21. Jeśli przyjęto większą dawkę preparatu niż zalecana lub zrobił to ktoś inny, należy poinformować o tym lekarza. " jak widać nic się nie dzieje; masz o dzień krótszy cykl.

Gość bierz dalej normalnie
Nic się nie stanie, dalej bierz normalnie tabletki, aż do końca blistra, cykl będziesz miała krótszy, ale to nic, nie ma to wpływu na zabezpieczenie. Potem normalnie 7 dni przerwy i nowe opakowanie.