Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia2020

Jaki rozmiar nosi roczne dziecko?

Polecane posty

Gość kasia2020

Witam! Mam pytanie. Jaki mniej więcej rozmiar napewno nosi roczne dziecko ? Chcę kupić na prezent jakieś ubranka ale nie znam rozmiaru - nie chcę kupić za małego, o za duże się nie boję. Dodam tylko, że dziecko nosi pieluchy o rozmiarze 5 :) Nie wiem czy to przydatne info :P Czekam na odp. Dziękuję.

Gość kasia2020
To może tak. Jaki rozmiar nosiły Wasze dzieci?

Zazwyczaj w wieku roku dziecko osiaga 150% wzrostu urodzeniowego... kup troszke na wyrost i sprawa zalatwiona.

roczne mowisz zalezy jakie jest duze moja corka miala rok i nosila 74 -86cm ubranka teraz ma 16 m-cy i musze juz na 92 sie przezucic bo niektore 86 sa za male.kup 86 lepiej troche wieksze jak za male

Gość jestem tuuuuuuuuuuuu
rok- roz 86 a teraz ma połtora roku i roz 92

moja ma 16 m-cy - nosi pieluszki rozmiar 4+ a ciuszki 80-86 - zależy od materiału i producenta:)

Gość abcdabcdabcd
to zależy od firmy, mój synek ma 3 mc ubrałam go ostatnio w body 74 cm i nie są za duże zwłaszcza jak pampers troszkę nasikany już jest, inne ubranka nosi 68 a ma jeden kaftanik 62 i według mnie jest trochę za duży

Gość kasia2020
No tak :) Dziękuję ślicznie. Jutro przejdę się po sklepach, pooglądam. Jeżeli będę wiedzieć, że dana rzecz będzie dobra lub ciut za duża to kupię , a jak nie to zapytam dyskretnie lub kupię pampersy :P - zawsze się przydadzą :) A coś bardziej rzeczowego kiedy indziej.

Gość gość
lepiej większe, zawsze się przyda ;) więc chyba lepiej to 86-92 :)

Gość gość
Wszystko zależy od dziecka.. to tak samo, jak zapytać jaki rozmiar buta ma średnio kobieta w wieku 30 lat. ;) średnio to pewnie 38.. ale niektóre mają 35, a inne 42 .. Pieluchy nosi 5, ale też nie podałaś firmy, a np. Pampers 3 jest mniejszy od Dady 3. Ja znam bardzo wysokiego chłopca (ma teraz 1,5roku ), jak go zobaczyłam, to na 2,5- latka wygląda.. mama też mówi, ze nie kupuje mu ubrań na "wiek" tylko musi większe.. ajakoś dady nosi 4. Mój synek kończy niedługo 8 miesięcy i nosi różnie.. 62, a ostatnio podrósł do niektórych 68.Więc na roczek to on pewnie będzie miał 74.

Gość gość
To zależy od malenstwa ;)

Gość gość
na 12 m-cy jest rozmiar 80, 86-92 to na półtora roku, czasem 2 lata.

Gość gość
jezu, moj ma 8 miesiecy i 80 na styk...

Gość gość
To ze jest romiar na wiek to nie znaczy,ze taki nosi dziecko. Moj nie ma roku skonczonego a nosi 86-92. A pieluchy 4+. 74 to nosil jak skonczyl 3 miesiace.

Gość gość
Myślę że mniejszego niż 92 nie kupuj

Gość gość
mój syn urodził się 51 cm 2800g rok skończył 24.01 i nosi rozmiar 92, a pamiętam że jak się urodził 62 były duuużo za duże :]

Gość gość
mój też miał 2800 i 52cm Teraz ma 13 miesięcy i nosi między 68-80 bo to zależy od firmy i od modelu... ale te 80 to głównie jedna firma,która ma dziwną rozmiarówkę i wszystkie ubranka są mniejsze ( Baby Club czy jakoś tak) np. ma spodenki z H&M jedne 62, a drugie tej samej firmy 74... Większość spodni nosi jednak 68... 74 są o wiele za duże, wyjątek to te z Pepco, bo tam też rozmiarówka dziwna. W każdym razie ma 13 miesięcy, spodnie 68, wybranie 74...bluzki 68-80 zalezy od firmy. Ma też bluzki 74 o wiele za duże..będą musiały poczekać. Body 74.

Gość gość
Roczniak 92?? A ile ma wzrostu? A może jest otyły i ubranka się naciągają wszerz?? Roczne dziecko i 92?? Jaki ma wzrost i wagę?

Gość gość
Moj ma 86-92 i jest chudy i mam wlasnie problem. Wazy 10,5 kg i wlasnie ubranka 86 sa za krotkie,body ciezko zapiac w kroku,spodenki maja za krotkie nogawki a 92 akurat na dlugosc a wszerz bywaja za luzne. Wiec to nie tak,ze sie rozciagaja. Nie wiem ile ma wzrostu,bo go nie mierzylam. Malo ktore 86 jest dobre. Urodzil sie 60 cm i 4 kg. Do pelnego roczku malo zostalo i nawet szans na potrojenie wagi urodzeniowej nie ma. taki szkieletorek:P

Gość gość
dziecko,które ważyło 4kg po urodzeniu nie powinno potroić wagi.. potrojenie dotyczy średniej wagi urodzeniowej czyli między 3200-3500. Im dziecko więcej waży, tym mniej powinno przybrać, a te, które ważyły malutko powinny przybrać więcej... roczniak 12kg to o jakiś kg za dużo... więc Twoje dziecko ma prawidłową wagę. A takie, urodzone ok 2500, wiadomo, że chociaż do 8,5kg na roczek powinno dobić, a nie tylko do 7,5kg. Zresztą... mówi się o potrojeniu niby, ale lepiej uznać, że dziecku w pierwszym roku powinno przybyć ok 5,5-6,5 kg od wagi urodzeniowej.

Gość gość
Ale czy ty nie rozumiesz,ze moj jest za wysoki do takiej wagi? Moze w siatce jest ok,ale wzrostem w siatce sie nie miesci. Jest za chudy proporcjonalnie.do wzrostu.

Gość gość
Zalezy czy dziecko drobne czy papusne. Rownie dobrze moze pasowac 80, ale tez 92cm. Ja bym celowala w 86-92.

Gość gośćkoza
mój wnuk na 5 miesięcy i większość ubranek na 68 jest za mala i nosi 74lub 68

Gość gość
Moja córcia ma 15 msc i nosi 80. Niektóre są już na styk a niektóre za duże. Zależy od firmy. Z h&m mają trochę zawyżone rozmiary. Z pepko zaś ma na styk.