Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mama 28

ciaza a tarczyca

Polecane posty

Gość przyszla mama 28

drogie panie...niebawem planuje zaczac staranka, nie konsultowalam tego jeszcze z lekarzem ale zamierzam, czy ktoras z was majac niedoczynnosc tarczycy zaszla i przeszla ciaze bez problemow? w moim przypadku ta niedoczynnosc jest niewielka a przy ostatnich badanich wyszlo nawet ze jest ok, pozatym mam dosc wyokie cisnienie nie zawsze ale mam je w granicach 135-142 czasami jest ok 120, jak to sie ma w stosunku do ciazy??

witam! różnie to bywa ja np, próbuję zajść w ciążę od dobrego 1,5 roku ale właśnie od 3 m-cy po dokładnym przebadaniu hormonów wiem że mam niedoczynność tarczycy , lekarz twierdzi że stąd te problemy. od 3 m-cy jestem na lekach i dalej czekam. pozdrawiam ale każdy przypadek jest inny, bywa że zachodzi się w ciążę.

Moje wyniki tarczycowe były na granicy niedoczynności. Miałam je obserwować i w ciąży TSH znacznie się obniżyło. Zaszłam w 5 cyklu starań.

Gość przyszla mama 28
olik zycze powodzenia, no wlasnie kazdy przypadek jest inny mam nadzieje ze nie bede miala z tym problemow, a jak sprawa wyglada z cisnieniem??do tego mam jeszcze male"niedocukrzenie" nie pamietam jak sie to medycznie nazywa zawsze zapominam ale z tym potrafie sobie radzic...

Ciśnienie jak ciśnienie. Do kontroli. Mnie w ciazy lekko się podwyższyło ale znam takie, którym sie obniżyło.W sprawie cukru to koniecznie obgadać z lekarzem, żeby się nie okazało, że w ciąży będzie silna cukrzyca.

myślę że ciśnienie nie ma nic do ciąży. Ja 5 lat temu urodziłam syna , ale w tedy nie miałam problemów pierwsZy strzał i TRAFIONY!!!

Gość przyszla mama 28
tylko ze cukrzyca to z tego co sie orientuje to nadmiar a ja mam za malo, czyli co moze to sie "zamienic" w cukrzyce???z lekarzem bede wszystko konsultowac a raczej z lekarzami heheh

Gość ogorkowa
Jestem po operacji tarczycy (nowotwor brodawkowaty) dokladnie po urodzeniu dziecka zaczely sie u mnie problemy z tarczyca . Od tamtego czasu minelo juz ponad 7 lat i staram sie o drugie dziecko w przeciagu roku stracilam dwie ciaze, teraz znowu zaczelismy sie strac mam nadzieje ze tym razem sie nam uda .