Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie podp. sie czarnym nickiem

dlaczego mam wydzielinę w piersiach?

Polecane posty

Cześć dziewczyny, może Wy miałyście taki przypadek bo ja nie wiem już co robić. 20 miesięcy temu urodziłam dziecko, karmiłam je raptem 2 tygodnie i do tej pory jak ścisnę piersi to wypływam mi kilka kropel płynu. Do tego mam bardzo wrażliwe na dotyk brodawki, to uczucie jest okropne. Ginekolog stwierdził, że to od tabletek anty i zmienił na inne, ale nie było poprawy, więc znów zmienił (bez sensu...). Rodzinny mi wypisał skierowanie do endokrynologa, bo to na pewno problem z prolaktyną, zrobiłam badanie z mtc, oprócz tego tsh i się okazało, że wszystko ok. Endokrynolog odesłał mnie z powrotem do rodzinnego, ale na razie njest na urlopie. Czy któraś też tak miała? Byłam pewna, że to wysoka prolaktyna i dostane coś na zbicie i mi przejdzie, a tu okazuje się, ze muszę się z tym męczyć...

nikt nie spotkał się z czymś takim?

Warto byłoby sprawdzić przysadkę (rtg), mlekotok jest czasem objawem nieprawidłowości z nią związanych. USG piersi to również podstawa.

Gość i nie ściskaj piersi
może też za często ściskasz piersi i stymulujesz brodawki, zobacz też czy masz dobry biustonosz, może czas kupić nowy

ngLka dzięki za odp., chyba muszę zmienić ginekologa i zapytać o to rtg i usg, chociaż endokrynolog też powinien zasugerować chociażby rtg. Szczerze mówiąc myslałam, że skoro prolaktyna jest w normie, to nie jest to zwiazane z przysadką, ale mało wiem na ten temat. Biustonosz mam dobry, a co do sciskania piersi czy stymulowania brodawek to ja nawet nie moge ich dotknąć, bo jest to bardzo nieprzyjemne, wiec nie ma o tym mowy.

Gość gwiazdeczka555
Słuchaj, moja kolezanka z pracy ma to samo, jej dziecko ma juz 7 lat a jej przez te siedem lat cieklo cos z piersi. miesiac temu poszła do lekarza i okazalo sie, ze ma gronkowca, to jest dopiero zmartwienie. A Ty nie martw sie na pewno ci to minie, bylas u lekarza i gdyby bylo cos nie tak, na pewno bys sie o tym dowiedziala,glowa do gory.

Gość ada4P
gwiazdeczka i co z ta kolezanką bo mam to samo?

Gość ale to jest normalne
jak ścisniesz to wypływa pare kropli płynu takiego przezroczystego ale tylko po sciśnięciu w książkach o tym piszą ja nie mam dzieci i tez tak mam od wielu lat

Gość ada4P
ale to jest normalne----> ja tez tak uwazam ale dla uspokojenia zapytałam o to w innym topiku to nie zjechały i nastraszyły rakiem Porobiłam badania , hormony ok usg ok u rodzinnego się przebadałam i tylko ten gronkowiec mi teraz w myśli siedzi....Ps ja mam tylko po uciśnieciu i to takim fest. Płyn nie ma nic wspólnego z mlekiem, jest przezroczysty ale lekko zabarwiony taki jak np słabiutka herbatka ziołowa ma kolor

"ja mam tylko po uciśnieciu i to takim fest" no właśnie tak jak piszesz po takim ściągajacym naciśnięciu dziewczyny nie uczyły się na lekcjach z fizjologii i snuja spiskowe teorie :-D

Wydzielina z piersi, poza okresem laktacji zawsze jest procesem patologicznym. Przy ściskaniu sutka nie ma prawa wylecieć bo nie ma prawa jej tam być i już. Fakt, te, które twierdzą, że to normalne najwidoczniej spały na zajęciach z endokrynologii i patofizjologii. O ile je w ogóle miały...

młoda, wypozycz sobie podręcznik fizjolofii dla pielęgniarek - to tak najprościej nglka, naczytałas się po internecie i zdaje ci się, że wszystko wiesz :-D niedługo recepty na forum zaczniesz wypisywać :-O

Gość fizjologii oczywiście
:-D

Póki co twoja wiedza jest na poziomie czerpanej z internetu. Nie mam potrzeby czytania pisemek dla pielęgniarek, łyknęłam podręcznik do endokrynologii. Każdy, kto ma odrobinę wiedzy w tym temacie wie,że wydzielina z piersi nie jest normalna, jeśli nie karmisz a wypływ płynu po uciśnięciu brodawki to nic innego jak mlekotok.Nigdzie nie napisałam, że wszystko wiem ale akurat to wiem i potwierdzi każdy lekarz, polecam skorzystanie z fachowej literatury :)

Gość ada4P
no to już nie wiem czy to jest normalne czy nie? Powtórze ze moja wydzielina nie ma nic wspólnego z mlekiem, nijak go nie przypomina, jest przezroczysta, lekko zabarwiona na taki hmm zielonkawo słomkowy kolor

Gość kobiece mleko...
kobiece mleko jest przezroczyste zabarwione na slomkowo bialy kolor, przy karmieniu starszego dziecka moze byc wodniste z poswiata niebieska czy zielonkawa.. nie wiem czemu panuje wszedzie przekonanie, ze jak mleko, to musi byc biale jak snieg?

Gość ada4P
ale moje nie jest nawet białawe, nic nie a wspólnego z mlekiem, nazwałabym to raczej wydzieliną. a młodsze dziecko ma 15 lat wiec z karmienie tez nie ma żadnego związku....