Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mak syberyjski

Pierwsza ciąża po 34 roku życia

Polecane posty

Witajcie Mam 34 lata i planuję pierwsze dziecko. Późno? Chyba tak. Zaczynam się bać, że nic z tego nie będzie... Wcześniej nie chciałam. Teraz - pierwszy raz - czuję, że chcę być matką. Na razie - 3 miesiąc - i nic. Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

Gość
moja kuzynka urodzila pierwsze dziecko w wieku 33 lat i jest zdrowiutkie

Gość nie jest za późno
mnie mama urodziła w wieku 34 lat a siostrę gdy miała 37 lat i wszystko jest OK, bądź dobrej myśli.;)

Gość makupiczu
probuj dalej,ale troche pozno sie obudzilas ..

Gość Ej no tak akcentujecie
to urodzenie zdrowego dziecka w tym wieku jakby to było jakims fenomenem! ona nie ma powyzej 40-tki tylko 34 lata! urodzenie zdrowego dziecka w tym wieku jest najzupelniej normalne!

Gość studenciaraaa
Moja kuzynka ma 34 lata i ma problemy z zajsciem. Proboje juz 1,5 roku.. Badanie jej i meza sa ok a dzidziusia jak nie bylo tak nie ma. Zycze szczescie i badz dobrej mysli a moze juz niedlugo bedziesz chodzila z brzuszkiem :)

Co prawda mam dopiero 32 lata , mam juz jedno dziecko ale staram sie o drugie, poki co jestem juz po dwoch poronieniach na kilka mies przystopowalismy ze staraniem sie , ale teraz znowu zaczynamy brac sie do pracy :D

Gość już mama 33
8 tygodni temu urodziłam zdrową, cudną córeczkę:) co prawda jest wcześniakiem urodzonym z niską wagą, ale wszystko inne było w najlepszym porządku:) rozwija się pięknie, nadrabia wagę i niczym nie dostaje od swoich rówieśników:) życzę Ci z całego serdusza powodzenia w staraniach i udanego macierzyństwa:) napewno sprawi Ci wiele radości:)

Dziękuję dziewczyny za dobre słowa! Rzeczywiście to tak jest - jak nie chciałam to było mi wszystko jedno - a teraz jak chcę to... zaczynam mieć w sobie ten lęk, że mi się nie uda. Z jednej strony sobie myślę -kobieto, przecież masz dopiero 34 = ile kobiet w tym wieku rodzi (ale jak się rozejrzałam po koleżankach, to niestety nie znalazłam żadnej, która w tym wieku miałaby ochotę urodzić pierwsze dziecko - zazwyczaj chodzi o drugie... lub trzecie...), a z drugiej strony... cholera to przecież po 30tce. !!!

Niestety zaczyna mi się nie chce seksu... - wiecie tak na żądanie i w jednym celu. Mój mąż ma podobnie. W ogóle zauważyłam, że ta nasza decyzja na początku nas zbliżyła a teraz trochę oddala - po kolejnych nie-zajściach!

Juniora urodziłam jak miałam 32 lata - zdrowy i ciężki. Teraz jestem znowu w ciąży i w wieku 34 lat będę rodzić... wiek nie jest problemem... wiesz, jak staraliśmy się o młodego to przez pierwsze 3 miechy był seks tylko na dziecko i najlepiej jak miałam owulację. Po 3 miesiacach stwierdziłam, że do d**y z takim seksem bo i tak z tego dziecka nie ma i odpuściłam. Po miesiącu już byłam w ciąży. Pamiętaj, że wiele zależy od nastawienia, a im bardziej chcesz mieć dziecko tym trudniej... Koleżanka (duuuużo młodsza od nas) 18 miesięcy się starała i nic. doszła do wniosku, że już pewnie jest bezpłodna i po miesiącu im też się udało. Życzę Wam dużo radości ze zbliżeń i oczywiście dzidzi.

daga gratuluję 2 ciąży. rzeczywiście - wyluzowanie to klucz, po który trudno mi teraz sięgnąć. Normalnie spinam się nie wiedzieć czemu i zadręczam się nieptorzebną myślawką.!!!

Ja mam 29 lat, marze o dziecku ale równocześnie nie czuje się na nie gotowa. Pewnie poczekam jeszcze trochę

Gość I co urodzilas? Msz?>
Czemu zamilklas???

Gość emmaljunga to jest
ja zaszlam w ciaze za pierwszym razem w wieku 32 lat, 5 dni przed moimi 33 urodzinami urodzilam. Natomiast nigdy nie stosowalam antykoncepcji, wiec moze tez dzieki temu nie mialam problemow z plodnoscia. Wczesniej NPR przez 3 lata.

Gość emmaljunga to jest
ciekawe czy autorka juz jest mama :)