Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna322

JAk delikatnie dac do zrozumienia babciom i dziadkom

Polecane posty

Gość Joanna322

ze mlodzi niechca zeby dziadkowie blogoslawili??? pomozcie mi. chcemy tylko rodziców i chrzestnych a nie dziaddków ktorzy placzą i robią cyrki

Gość moze to pomoze jakos
chyba sie nie da delikatnie moze jakas ciotka ich odciagnie i czyms zajmie? albo sprobujcie wprost powiedziec ale wydaje mi sie ze i tak nie zrozumieja i sie obraza

no to poplaczą troche :P Ja to sama bym sie poryczała gdyby mnie babcia zaczeła blogoslawic:P a jak nie to jak juz rodzice was poblogoslawią to wstawjacie i do kosciola

Gość a co wam to szkodzi
blogoslawia, czyli dobrze zyczą. Albo bym zrezygnowala w ogole z blogoslawienstw , bo przeciez nie musi ich byc w "programie" albo zgodzila sie tez na dziadkow. Wstydzisz sie ich? Bo niby co ci w tym konkretnie przeszkadza?

Gość hejkaohejka
a czemu nie chcesz dziadkow?chodzi o ten "cyrk" czy nie masz z nimi za dobrego kontaktu? a co do pytania to nie wiem co Ci doradzic...:(

Gość Ludzie sa dziwni
Jakas dziwna jestes, babcia z dziadkiem Ci przeszkadzaja bo troche poplacza? to najlepiej nie zapraszaj ich na wesele i tyle,zamknij w domu i niech siedza staruchy wredne co Ci z wesela cyrk chaca zrobic.

Gość natomiast
Pierwszy raz słyszę, że dziadkowie błogosławią parę młodą. To chyba jakoś regionalnie występuje, bo nigdy się z czymś takim nie spotkałam.

Niedługo błogosławić będzie cała rodzina, tak jak dziewczyny opisują że oczekiwano od niej podziękowań dla niemal całej rodziny na weselu. Porażka :o Przynajmniej dla mnie.

ja myslę, że dziadkowie nawet nie zdąrzą z tymi błogosławinami swoimi, będzie zamieszanie i może jakoś się ich przepchnie do samochodu

Gość a to chrzestni tez blogoslawia
? bylam pewna ze tylko rodzice

Gość Joanna322
tak dziadkowie tez i to wlasnie mi sie nie podoba. bo babcie zachowuja sie jakby to byl pogrzeb. i zegnanie sie z mlodymi.i wcale to nie wyglada jak blogoslawienstwo co oni robia tylko caluja. Nie pdooba mi sie to

No właśnie mi się te całe błogosławiny z żegnaniem kojarzą, zupełnie nie pojmuję tej formy, to już nie te czasy :o jeszcze żeby to wyglądało buziak na drogę od rodziców to ok, ale jakieś klękania, kropienia, całowania krzyża to nieporozumienie zupełne :o

Gość ko............................
u nas tylko rodzice błogosławią.

Ja to pierwszy raz słyszę , że dziadkowie i chrzestni błogosławią u nas zawsze tylko rodzice

Daj spokoj, jesli im na tym zalezy daj im te przyjemnosc, u mnie w domu rodzice nas blogoslawili a potem moja babcia tak spontanicznie podeszla i tez nas ucalowala ze lzami w oczach to bylo piekne