Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 powanie pytam

ile trwa rozw贸d ???

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
M贸j rozw贸d trwa艂 ponad 2 lata , mamy 2 dzieci ,kredyt i podzia艂. teraz mam 2 sprawy o podzia艂 majatku i o ustalenie kontakt贸w. Trafi艂em na zawzi臋ty egzemplarz ... nic nie wywalczy ze mn膮 a robi krzywd臋 dzieciom ... Polecam si臋 dogada膰 przed rozwodem ...ja pr贸bowa艂em ale nie mia艂em z kim si臋 dogada膰 ..Powodzenia

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Sprawa 04-02-2016 r.S膮d P艂ock,czas oczekiwania na spraw臋 9 miesi臋cy,ca艂a sprawa to jedna rozprawa dos艂ownie 25 minut, dogadali艣my si臋 wcze艣niej z m臋偶em co do kontakt贸w z dziecmi(3 dzieci w ieku9 lat,6 lat,3 lata)aliment贸w itp,wszystko zgodnie potwierdzali艣my,nie wywlekali艣my przys艂owiowych brud贸w bo i po co jak ju偶 p贸艂torej roku nie mieszkamy ze sob膮.Oboje jeste艣my wolni

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
3 malutkich dzieci i jeste艣cie "wolni"? Czy wy jeste艣cie rodzicami "specjalnej troski"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Specjalnej troski to jeste艣 Ty drogi go艣ciu.To,偶e rodzice s膮 wolni od k艂贸tni,nerw贸w i szarpaniny nie oznacza ,偶e s膮 woni od swoich dzieci,obowi膮zk贸w itp.Rodzicem jest si臋 przez ca艂e 偶ycie,ma艂偶onkiem/ma艂偶onk膮 ju偶 nie koniecznie.Sama wychowa艂am si臋 w rodzinie wielodzietnej,mia艂am 4 rodze艅stwa.Rodzice dla tzw ,,DOBRA DZIECI"nie rozstali si臋,mimo tego,偶e konflikt narasta艂,i szczerze to ani ja ani rodze艅stwo nie jeste艣my im za to wdzi臋czni.Dzieci s艂ysz膮 du偶o wi臋cej i jeszcze wi臋cej rozumiej膮 ni偶 si臋 doros艂ym wydaje.Z rozwodu nigdy nie nale偶y brac przyk艂adu,ale z tego,偶e zosta艂 przeprowadzony naj艂agodniej jak tylko si臋 da ju偶 tak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czyli ty wola艂aby艣 偶eby twoi rodzice si臋 rozwiedli. Ty i twoje rodze艅stwo zostaliby艣cie z matk膮, kt贸ra zapewni艂aby wam wielu "wujk贸w". A ojciec p艂aci艂by wam (czyli: tobie, twojemu rodze艅stwu, twojej matce i jej kochankom) t.zw. alimenty. "Gratuluj臋" pogl膮d贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
p.s. Patologia rulez!!!!! Tfu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To,偶e kto艣 si臋 rozwodzi nie oznacza ,偶e po to aby zapewnic cyt:,,wielu wujk贸w", tak ograniczonych wypowiedzi nie mia艂am jeszcze ,,przyjemnosc,, czytac...PATOLOGIA? nie s膮d藕 innych swoj膮 miar膮.TAK wola艂a bym 偶eby si臋 rozwiedli ni偶 mia艂a bym prze偶ywac to jeszcze raz.A poza tym sk膮d wnioskujesz zaraz,偶e moja matka by艂a by t膮 szukaj膮c膮 wujk贸w,mo偶e to ojciec szuka艂 by nowych cioci ;).Alimenty mojej mamie nie by艂y by potrzebne poniewa偶 pracowa艂a zawodowo ,zreszt膮 tak jak i ojciec.

Udost臋pnij ten post

go艣膰 dzi艣 Czyli ty wola艂aby艣 偶eby twoi rodzice si臋 rozwiedli. Ty i twoje rodze艅stwo zostaliby艣cie z matk膮, kt贸ra zapewni艂aby wam wielu "wujk贸w". A ojciec p艂aci艂by wam (czyli: tobie, twojemu rodze艅stwu, twojej matce i jej kochankom) t.zw. alimenty. "Gratuluj臋" Cz艂owieku inteligencja to choroba umys艂owa ,jednaku Ciebie nie daje 偶adnych objaw贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ciebie natomiast ta choroba ca艂kiem omin臋艂a - jeste艣 zdrowa jak ryba. I, s膮dz膮c po nicku, poziom intelektualny te偶 masz jak ryba..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dochodz臋 do wniosku ze przychodz膮 tu ludzie ograniczen umys艂owo by tylko si臋 powyklocac dla lepszego samopoczucia. Rozw贸d czasem jest lepszy i wcale nie jest patologia czasem patologiom jest utrzymywanie zwi膮zku z partnerem a bo dzieci. A bo dzieci to my si臋 pozabijamy, abo dzieci to b臋dziemy non stop si臋 klocic, abo dzieci abo dzieci. Czasem decyzja o rozwodzie ratuje w艂a艣nie te dzieci by w patologi nie 偶y艂y. A rodziny patworkowe to nie patologia tylko juz norma. Ludzie zaczynaj膮 nawet by膰 lepszymi rodzicami po rozwodzie bo skupiaj膮 si臋 na dobru dziecka a nie na k艂贸tniach z ma艂偶onkiem. Nie zawsze jest tak ze ojciec odchodzi zostawia dzieci i trudno od niego 300 z艂 wyrwa膰 nie m贸wi膮c ze dzie膰mi si臋 nie zajmuje. Wi臋kszo艣膰 ojc贸w dba o dzieci po rozwodzie ale tego si臋 nie widzi a si臋 nie widzi. Bo ludzie kt贸rzy tu s膮 widz膮 sama patologie bo najwyra藕niej ja tylko widz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gdyby ocenia膰 powy偶szy post pod wzgl臋dem sk艂adni, gramatyki i logiki - trzeba by doj艣膰 do wniosku 偶e jego autorka zatrzyma艂a si臋 na poziomie 1 klasy gimnazjum (t.zw. gimbaza). Ale z kolei z kontekstu wypowiedzi wnioskujemy ze posiada ona ju偶 dzieci i spore do艣wiadczenie seksualno-prawne (czyli wie: ile mo偶na ugra膰 socjologicznie i prawnie przy u偶yciu p艂ci w艂asnej, 偶eby odnie艣膰 korzy艣膰 maksymaln膮 dla bytu {i o***tu} w艂asnego). ...q藕wa!! Dla kogo ja si臋 wysilam!!?? :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 ha ha ha z Twoich wymys艂贸w mo偶na wywnioskowa膰 偶e z gim bazy jeste艣, nikt nie chce aby艣 tutaj si臋 "wysila艂a". Wielki arbiter si臋 znalaz艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozw贸d ZAWSZE jest patologi膮. Przypomnij sobie jedna z drug膮 s艂owa jakie wypowiada艂a艣 艢LUBUJ膭C! Rozwodz膮c si臋 udowadniasz 偶e TWOJE s艂owo jest NIC nie warte. Czyli: TY sama jeste艣 NIC nie warta!!! N.t. "rodzin" patchworkowych "nast臋pn膮 raz膮" :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
... bo straci艂(a) by klientki, albo z roboty by j膮 wyje/bali :classic_cool: Wi臋c socjolog(偶ka) MUSI by膰 trendy!!! Wi臋c po co ta "przysi臋ga"? Chcecie 偶y膰 jak suki? 呕yjcie jak suki: -od psa do psa -od cieczki do cieczki (tyle 偶e WY w odr贸偶nieniu od suk - cieczk臋 macie {prawie} ca艂y czas).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 eh.... jeste艣 tak ograniczona w swoim my艣leniu 偶e ni膰 do Ciebie nie dotrze. Wszyscy uczeni z tytu艂ami doktor贸w i profesor贸w s膮 trendy i g艂upi wg Ciebie. Szkoda mi takich ludzi jak Ty serio. Wiec "wspania艂a" kobieto id藕 lepiej do swojego idealnego 偶ycia i tam sobie uk艂adaj te swoje chore my艣li. Bo jeszcze patologi膮 si臋 zarazisz. Po co tu wchodzisz je艣li wszyscy na forum to patologia daj patologi si臋 rozwija膰 w swoim tempie. Id藕 wierna "suko" do swego wiernego kudla i 偶yjcie d艂ugo i szcz臋艣liwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak to po co?? Bo patologie trzeba t臋pi膰 i pi臋tnowa膰!! A na jakie to ty autorytety si臋 powo艂ujesz 偶eby usprawiedliwi膰 swoj膮 suczo艣膰? Przytocz wypowiedzi doktor贸w i profesor贸w 偶e rozw贸d (jako zjawisko spo艂eczne) jest cool. Czekamy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Czekamy Ty i Twoje mohery ? T臋pi膰 trzeba takie osoby jak Ty bo to jest patologia. JA nie mam 偶adnej suczo艣ci tylko my艣l臋 logicznie jak ka偶da normalna osoba. Kafeteria powinna blokowa膰 takie numery IP, kt贸re takie komentarze daj膮 bo tu nigdy nie b臋dize normalnej dyskusje. Szkoda s艂贸w na tak upo艣ledzon膮 osob臋? Jakie teksty w og贸le piszesz. eh... Nie b臋d臋 si臋 ju偶 zni偶a膰 do Twojego poziomu bo nic do takiej t臋poty i ciemnoty spo艂ecznej nie dociera.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Heh!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pozew z艂o偶ony
drodzy rozwodnicy ,je艣li mogli by艣cie cofn膮膰 czas walczyliby艣cie o zwi膮zek ?czy decyzja o rozwodzie nie by艂a zbyt pochopna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MamaPoRozwodzie
U mnie pozew,rozw贸d itd.to nie by艂a decyzja podj臋ta w chwili emocji,z艂o艣ci itp.Pr贸bowali艣my dogadac si臋,ratowac ma艂偶e艅stwo i rodzin臋,ale nie uda艂o si臋.Teraz ,gdy ju偶 jest po wszystkim,nie jest kolorowo,ale ja i m贸j by艂y m膮偶 odzyskali艣my spok贸j,potrafimy si臋 dogadac,dzieci widz膮 rodzic贸w normalnie ze sob膮 rozmawiaj膮cych a nie wieczne pretensje i k艂贸tnie.Tak szczerze to dogadujemy si臋 lepiej ni偶 gdy byli艣my ma艂偶e艅stwem.Widocznie nie by艂o nam dane do偶yc razem starosci. Zycie biegnie do przodu i nie warto wracac do tego co by艂o,uczucia wygas艂y ale wa偶ne ,偶e pozosta艂 szacunek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a moj byly maz najpierw sie ze mna dogadal, a potem zrobil wszystko zeby to co mowil nie mialo sensu. nagle nasza sprawa rozwodowa z takiej bez orzekania o winie stala sie ta z orzekaniem. na szczescie mialam dobrego adowkata www.kancelaria-miastkowski.pl/ bo chcia艂 mnie pozbawic opieki nad dziecmi i wiekszosci majatku, a to on mnie zdradzil i chcial odejsc pomimo iz ja proponowalam terapie i chcialam mu te zdrade wybaczyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To tak jak u mnie 10 lat razem 3 lata temu adopcja czterolatka i m臋偶usiowi zachcia艂o si臋 kochanek zostawi艂 nas ,obiecywa艂 wszystko chcia艂am ratowa膰 ma艂偶e艅stwo ale dalej oszukiwa艂 .Z艂o偶y艂am pozew czekam na termin ciekawe kiedy wyznacz膮 i mam nadziej臋 偶e szybko bo nawet dziecko niechce si臋 z nim widywa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A w gliwicach jak wygl膮da oczekiwanie na rozw贸d bez orzekania o winie. Bez dzieci. Dostaje sie na pierwszej rozprawie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
20 lat, 2 dzieci, jedno nieletnie. Wszystko dogadane, maj膮tek podzielony notarialnie. 艢wiadek musi byc co do dziecka. 15 minut i rozw贸d na 1wszej rozprawie :-) grunt to si臋 pogada膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dodam 偶e w Bia艂ymstoku, pozew z艂o偶ony 1 maja, rozprawa 23 maja i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sprawa rozwodowa mo偶e zako艅czy膰 si臋 nawet na pierwszej rozprawie, gdy ma艂偶onkowie porozumieli si臋 w sprawie rozwodu, w szczeg贸lno艣ci gdy ustalili: a) czy ma by膰 to rozw贸d z orzekaniem o winie lub bez orzekania o winie b) komu powierzy膰 w艂adz臋 rodzicielsk膮 nad dzie膰mi c) miejsce zamieszkania dzieci d) alimenty na dzieci i ewentualnie na ma艂偶onka e) form臋 kontakt贸w rodzica z dzieckiem (kwestia ta nie jet obowi膮zkowo rozstrzygana przez S膮d - S膮d rozstrzygnie o kontaktach tylko wtedy, gdy kt贸ry艣 z ma艂偶onk贸w z艂o偶y wniosek o kontakty). Po napisaniu pozwu S膮d dor臋cza odpis tego pozwu stronie przeciwnej. Pozwany ma zazwyczaj dwa tygodnie na odpowied藕. Od z艂o偶enia pozwu do wyznaczenia pierwszej rozprawy up艂yn膮膰 mo偶e kilka miesi臋cy (oko艂o dw贸ch, trzech miesi臋cy). Wi臋cej na ten temat pisa艂am na moim blogu: http://www.adwokat.krzesinska.com/ile-trwa-sprawa-rozwodowa-w-sadzie/.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
maz chcial rozwodu bo znalazl inna kobiete, zgodzilam sie na rzowdod bez orzekania o winie, ale dizeci zostaja u mnie. Przystal na to, ale na sali zmienil zdanie postanowil udowodnic ze ejstem zla matka i lepiej zajmie sie nimi jego kochanka. Na szczescie mialam u boku adwoakata http://www.adwokatwroblewski.com.pl/ ktory zadzialal - nigdy nie wierzcie bylym!

Udost臋pnij ten post