Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdgfdgfg

co to jest ogrzewanie wody Z MPEC????wie ktoś ??

Polecane posty

Gość pytam bo
wynajmuje mieszkanie i okazuje sie ze ogrzewanie nie gazowe bedzie tylko MPEC..nie wiem co to do cholery znaczy ale to chyba gorzej co nie?:(wieksze koszta?

Gość ELEKTROCIEPLOWANIKA

Gość MPEC
Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej wbij w googla MPEC i swoje miasto, zobaczysz cennik

dokładnie, to znaczy, że ciepłą wode masz z sieci wodociągowej a nie podgrzewasz jej w mieszkaniu gazem czy prądem najwygodniejsze, koszt między gazem a prądem, czyli średni ale za to masz ciągle stała temp. wody a nie jak w przepływowych, temp. Ci wiecznie skacze, dostęp nieograniczony, a nie ja przy bojlerze, 2 sooby się wykąpią i trzeba czekac na podgrzanie bojlera ogólnei rzecz ujmując, , dla mnie to jest najlepsze wyjście, jesli idzie o ciepłą wodę

Gość mpec to kicha
BARDZO DROGIE JESLI MASZ CZYNSZ TO MPEC JEST ZAWSZE OPRÓĆZ CZYNSZU PLACONE I NIE MOZESZ KORZYSTAC Z WODY ILE CHCESZ BO ZA KAZDY DODATKOWY MILIMETR WODY SIE PLACI .. NAJLEPSZE SĄ TAKIE MIESZKANIA CO MASZ WODY ILE CHCESZ W CZYNSZU HEHE

tak masz stałą temperature wody około 55 stopni... jest małe ale.. odkrecasz kurek i na poczatku leci zimna (a płacisz jak za ciepłą) dobrze jest zainstalowac rure cyrkulacyjną lub przepływowy podgrzewacz.. który ogrzeje ostudzona wode z gałązki przyłącza

Gość to drogi kit
najtaniej jest gazem albo olejem opalowym

Gość dziwne i drogie

Gość Zenobia F
Również słyszałam, że najtaniej jest gazem. Dlatego w nowym domu planujemy instalację urządzenia Viessmann. Nawet na http://machaczka.pl/serwis/viessman-broetje/ dowiadywaliśmy się, że serwis działa bez zarzutu, więc w razie czego specjalistów mamy na miejscu.