Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiczecz

Kiedy oświadczyny?

Polecane posty

Gość kiczecz

Jestem z chłopakiem od 3 lat. Oboje mamy po 19 lat. Mieszkamy w różnych miastach. Niebawem zamieszkamy razem (za miesiąc, dwa). Kiedy spodziewać się oświadczyn? Nie planujemy narazie slubu, ale oświadczyny to bardzo miły gest :) I wcale nie musi zapowiadać rychłego weseliska. Po prostu taki miły gest, bez świadków...taki bym miała do tej chwili po prostu sentyment (kolekcjonuje miłe wspomnienia:) ) Tylko zastanawiam się kiedy mogłabym sie spodziewać tych oświadczyn...jak wy się na to zapatrujecie? Wiem, że nie możecie tego wiedzieć, ale może jakieś domysły? Może ktoś miał podobną sytuację?

Gość uyyiyuiyui
Skoro nie planujecie ślubu to jak możesz spodziewać się oświadczyn? Faceci zwykle zwlekają do ostatniej chwili z takim działaniem a twój to jeszcze dzieciak i bez presji koniecznego ślubu nad sobą.

mam 19 lat, jestem w ponad 2-letnim związku, była już mowa o oświadczynach :P ale ja nie jestem na to gotowa i najwcześniej za 1,5 roku- 2 lata lata pewnie

Gość kiczecz
skoro chłopak chce już ze mną mieszkać to dojrzał wystarczająco. Slub nic nie zmieni, dlatego nie jest pilny. Ale ja nie uważam, że oświadczac facet musi się zaraz przed slubem.Według mnie mogą być oswiadczyny a slub po 2 latach...sam ten ceremoniał zaręczyn...wiecie, a ja jestem troche romantyczka :D

zareczylismy sie po 7latach bez wizji slubowania:P razem 12nasty rok:) Skoro nie planujecie ślubu to jak możesz spodziewać się oświadczyn widac mozna i tak:P

Gość tej romantyczka
obyś sie nie przejechala. Skoro będziecie razem mieszkać to po co ma się oświadczać i zenic. Dojrzały jest do seksu który bedzie miał za darmo i kiedy będzie chciał. Darmowa dupcia pod ręką w każdej chwili i to bez zobowiązan, oto do czego dojrzał Twój chłopczyk!

za jakies 10 lat,jesli twoj chlopak ma poukladane w glowie,a nigdy jesli jest naprawdew porzo kolesiem:D

uwierz,to moze wszystko zepsuc.lepiej,zeby sie nie stalo. wielkie slowa,obietnice...to zawsze sie zle konczy.

Gość kiczecz
darmowe ruchanko ma tak czy siak ;) mieszkać chce ze mną z innych powodów

Gość kiczecz
jakie wielkie słowa, jakie obietnice? Mówiąc, że kocha już składa największą obietnice. Zaręczyny to dla mnie nie dowód miłości czy obietnica. To miły gest. A pierscionek (jak zawsze sobie obiecywałam) przyjmę od tego jedynego. Wiem, że go kocham, wiem że świetnie nam razem. Wiem ze chcialabym od niego pierscionek

nic na sile:) pewnie sam wybierze odpowiedni moment a Ciebie mile zaskoczy:) to jest dopiero przezycie:)

Gość kiczecz
I to jest bardzo dobra odpowiedz, brzydula. ;)

też uważam, że facet sam wybierze dobry moment, tylko wtedy tak z zaskoczenia to przeżycie jest na prawdę miłe i piękne. A tak na marginesie to ja w podobnym wieku związałam się z chłopakiem, tyle, że on jest nieco starszy i jesteśmy ze sobą 6 lat, mieszkamy razem od prawie 4 a zaręczyliśmy się niecaly rok temu i niby się domyślałam ale i o było miłą niespodzianką. I oboje podchodzimy do tego podobnie jak autorka, czyli bez planowania ślubu i wesela, bo na to będzie czas...

Gość no ale pewnie
jak dorosnie to da ten pierścionek swojej przyszłej żonie, Ty już zgodzilaś się z nim być bez pierścionka i bez ślubu... .

Gość kiczecz
moi rien de plus, a jak to było z trafieniem w rozmiar? Pytał się o obwód palca?

no zaraz zlecą się malkontentki i Ci wmówią, że Twój facet chce tylko seksu, że znajdzie lepszą itd... ale nie przejmuj się:) ważne, że Ty czujesz że to ten jedyny w końcu Ty go znasz nie one:)

ja wogole nie myslalam o zareczynach,nie rozmawialismy tez na ten temat wiec zaskoczyl mnie zupelnie:) slubu i tak nie wezmiemy bo moim priorytetem nigdy nie bylo bycie zona:P rodzine mam i to sie liczy:) Badz cierpliwa:)

Gość kiczecz
jeszcze nie spadłam tak nisko, by się przejmować komentarzami tego typu :D

z pierścionkiem to było tak trochę na oko, z tym, że u nas sytuacja była nieco inna, bo on dał mi pierścionek zaręczynowy swojej babci potem mamy i na oko wybadał czy będzie dobry i trafił:)

Gość taaaa to ten jedyny
19 lat? Czy Wy jesteście normalni? Bawicie sie w rodziny, a potem ryczycie!

Gość kiczecz
bo ja na serdecznym nie noszę pierscionków, więc nawet nie może się poratować podkradając mi i wzorując się, kupić podobny. a jak pewnego dnia zapyta jaki mam obwód palca serdecznego to z kolei nie bedzie niespodzianki.... dlatego tak mysle czy nie wypalić "jakbys kiedys chcial mi się oświadczyć to tu masz obwód mojego palca" :D:D

Gość teraz to faceci mają raj
zero zobowiazan i sama rozkosz no tak mądre chłopaki, nie kupują browaru , by piwa się napić!

Gość a po co oświadczyny
W konkubinacie nikt sie nie oświadcza.

Gość kiczecz
a jak on inaczej może sie zorientować co na mnie pasuje jak nie zapytać? :D a jak zapyta to po niespodziance

Gość ale jestes pusta i infantylna
oswiadczyny dla samych oswiadczyn sa bez sensu :O po to sa, zeby wyznaczyc date slubu, a nie po to, zeby kolezankom pchac pod nos lape z pierscionkiem i sie chwalic, durna dziewucho :O juz jestes pewna, ze chcesz byc z tym chlopakiem do konca zycia (bo to zaklada malzenstwo, ktorego oswiadczyny sa zapowiedzia)? i wiesz na 100%, ze chlopak tez jest tego pewien i tego chce? zaloze sie, ze jakbys mu wypalila "tu masz moj rozmiar pierscionka na wszelki wypadek", to zabilby cie smiechem :D kup sobie sama pierscionek, skoro tak ci zalezy :D

Gość ejbisi
Nie chce cie zmartwic ale raczej sobie jeszcze pare ładnych lat poczekasz.

Mysle ze chlopak w wieku 19 lat to jeszcze dzieciak i jesli nie ma przymusyu albo nawet nie planujecie slubu to watpie zeby sie porwal na pierscionek zareczynowy. Co innego jakbyscie o slubie glebiej mysleli i rozmawiali a tak to wolny ptak.

Gość asica kocica
u nas zareczyny po 3 mcach -kwiecien 2009 i w grudniu slub:) juz mieszkamy razem od 2 miesiecy:) czasem sie od razu czuje ze to jest to i nie ma sensu czekac.wiek-ja 26 lat,on 28