Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kampania reklamowa

pierwszy lot samolotem jak to jest z bagazem prosze o pomoc

Polecane posty

hej wylatuje we wrzesniu na wakacje do grecji wiem ze mam 15 kg glownego plus 5 podrecznego, ale co moge miec w tym podrecznym?? czy oprocz tego moge miec na ramieniu wieksza torbe typu koszyk?? jak to jest z telefonami i aparatami?? bede wdzieczna za odp mam stracha jak nie wiem , dziekuje za odp

Telefon, aparat i wartościowe rzeczy w bagazu podrecznym. Nie mozesz miec tez w podrecznym zadnych płynów typu woda, soki, kosmetyki: mleczka, toniki itp. To czarterowy lot?

Gość duzo tez zalezy
od przewoznika, to on okresla warunki. jak czarterowy to nie wiem .

Jesli to czarter to mozesz miec oprócz podręcznego jakąś torebkę. Jesli tania linia badz rejsowy lot to roznie bywa z przewoźnikami ostatnio.

No wiec albo podreczny albo koszyk na ramieniu bo w tym momencie on bedzie podrecznym bagazem. Przy wejsciu sa takie metalowe stojaki i jak stwierdza ze masz duzy podreczny to kaza ci tam go wsadzic i zmieza w ten sposób czy sie miesci jak nie to kaza sie przepakowac. Wiec zanim oddasz bagaz to sprawdz to bo pozniej nie bedziesz miala w co ;) a no i nie mozna miec pica zadnego kosmetykow nic ostrego pilniczek itp.

No wiec albo podreczny albo koszyk na ramieniu bo w tym momencie on bedzie podrecznym bagazem. Przy wejsciu sa takie metalowe stojaki i jak stwierdza ze masz duzy podreczny to kaza ci tam go wsadzic i zmieza w ten sposób czy sie miesci jak nie to kaza sie przepakowac. Wiec zanim oddasz bagaz to sprawdz to bo pozniej nie bedziesz miala w co ;) a no i nie mozna miec pica zadnego kosmetykow nic ostrego pilniczek itp.

Gość Do podręcznego
weź wodę, chusteczki, książkę lub gazetę i skarpetki(mi stópki zmarzły w czasie lotu).Ja leciałam 4 h i 15 min do Egiptu.Super się leci.Najlepiej jak samolot kołuje, powoli się rozpędza jadąc na pas startowy a później nagle takie przyspieszenie, że cię w fotel wbija.Super przeżycie. Nie bierz żadnych ostrych przedmiotów typu pilniczek czy tez szklanych butelek.Dziewczynie co leciała z nami zabrali nawet buteleczkę z lekiem w aerozolu(chyba, że ma się pismo od lekarza, że musi mieć przy sobie).

Gość Acha wodę musisz
wypić lub wyrzucić przed przejściem przez bramkę.Kup sobie już na poczekalni w tym sklepie bezcłowym. Dobrze, że nas teść odwiózł na lotnisko, bo bym musiała wyrzucić drogie perfumy.

aha rozumiem dziekuje za pomoc bo myslalam ze do tego 5 kg moge sobie ciuszki wlozyc a oprocz tego koszyk na ramie w takim razie wezme wszystko do glownego i9 tylko ta torebke hmm nie mam pojecia czy to czarterowy ale raczej tak

Gość Na pewno czarterowy
A skąd lecisz, bo ja z Wrocławia leciałam

Gość Acha
Lot jest super.Fajnie jak wracałam u góry takie słoneczko i czyściutkie niebo, a jak wylądowaliśmy to mgła, mżawka i w ogóle pogoda straszna.Bałam się lądowania, ale było ok

nie wolno mieć cążek, penset nic otrego, wode do picia każa CI wyrzucić. Weż małą termalną 50ml np to spryskasz sobie buzię, weż jakiś szal, albo sweterek bo moze być chlodno, perfumy też tylko próbkę malutką bo nawet jak w butelce masz koncówke to każą wyrzucić

Gość Napisała że
do Grecji :)

Gość Nie bierz też
żadnych cennych szklanych np rzeczy, bo rzucają tymi walizkami na lotniskach, że szok gnojki jedne.