Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważna to sprawa

alergia na mleko?

Polecane posty

Gość ważna to sprawa

mój niemowlak (prawie 5m-c) ma wysuszone i zaczerwienione miejsca za uszami i krostki... niedawno, odkąd wprowadziłam mu warzywa i owoce, nabrał jakiegoś wstrętu do mleka... bardzo mało go je, jedynie kaszka "przejdzie" jest w stanie wypić kilka łyków mleka, ale zaraz pluje albo trze rączkami w okolicach uszu :-( co mam robić? w takim wypadku wystarczy mleko HA, czy mam iść do lekarza? mały pije Bebilon1 i pierwsze 4 miesiące nie było takich problemów... mleka nie zmieniałam, więc skąd taka reakcja?

Gość ważna to sprawa
up

Gość ważna to sprawa
pomóżcie bo to ważne :-( czym sięprzejawia taka typowa alergia na mleko modyfikowane?

Gość a wcześniej nie było
takich objawów - tzn tych wysuszonych miejsc? alergia na mleko podobnie się objawia, ale może to być też alergia na coś innego, a co do picie mniejszej ilości mleka to mój synek robił podobnie -tzn jak poznał inne smaki to mleko już Mu tak nie smakowało; proponuję mimo wszystko wybrac się do lekarza

są dzieci, które nie lubią mleka, miałam takie :) tolerowała jedynie kaszkę mannę i to tylko na noc i to tylko do roku od 4 miesiąca jechała na suchej karmie :D

Gość mamuśka mamuśki
Moja mała dostała uczulenia na mleko po 3 mieś. była okropnie wysypana na policzkach i plecach. Byłam u alergologa i zmieniliśmy mleko z bebiko na nutramigen (na recepte). Od razu jej przeszło. Jak skończyła 9 mieś zaczęłam dawać jej różne serki i powróciłam do bebiko, wysypki nie było. Teraz jak przesadze z nabiałem to troszke ją wysypuje na zgięciach kolan.

Gość łoooo
Moj mały nie ma żadnej wysypki coprawda ALE OD KILKU DNIU nie je mleka...nie toleruje pluje naciąga go wypluwa macha rączkami i nózkami za żadne skarby nie zje mi w dzień... Zjada tylko butelkę na noc...(jak jest juz na tyle zmęczony ze nie zwraca uwagi na to że to mleko) I rano jak jest jeszcze mało rozbudzony PRZEZ CAŁY DZIEŃ NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI Je kasze...zupki i desery i duzo pije ale mleka nie przełknie!!! Ide z nim dzis do lekarza własnie bo sie martwie strasznie W sumie to się zaczeło odkąd zaczał jeść zupki i deserki... Ma 4.5 miesiąca!!! Mój mąż nie pija mleka od małego NIENAWIDZI NIETOLERUJE Jak widzi jak ja pije to mu niedobrze... I tak sie zastanawiam czy mały sie w niego aż tak wrodził??? I czy dzieci mogą nie pic mleka???

Gość mamuśka mamuśki
Niektóre dzieci szybko odrzucają mleko. Wtedy przeba zastąić jakimiś kinder kanapkami, jogurtami czy czymś takim