Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania1958

Floradix-odchudzanie a niedobor zelaza

Polecane posty

Gość hania1958

Czy powinnam pić podwójną dawkę Floradixu, skoro się odchudzam, a cierpie na niedobory zelaza? Lek zalecila pani doktor, uzupelnia niedobory zelaza i zawiera wit. z gr B i C. Czy moge i czy powinnam pić go wiecej przez to odchudzanie?

Gość powinnas go brac tyle ile
zalecił lekarz. W ogóle powinnaś zmienić diete na której jesteś bo jak sądze to ona doprowadziła u ciebie do niedoborów. Dieta podczas odchudzania ma nie byc kaloryczna ale musi zawierać wszystkie niezbędne dla organizmu elementy

Nie jego powinnaś pić więcej, ale więcej innych wartościowych źródeł witamin i minerałów konsumować. To dieta powinna być tutaj najważniejsza.

Gość hania1958
moja dieta jest zróżnicowana, jem duzo warzyw i owocow, niedobor zelaza wynika z menopauzy, nie bede pic podwojnej dawki, na tej ktorą piję czuję się rewelacyjnie :) i wyniki bardzo mi się poprawily, chwilowo rezgnuję z odchudzania, zdrowie najwazniejsze, a odchudzanie mogloby mi teraz zaszkodzic, no i mam pytanie- jakie produkty spożywcze utrudniaja wchlanianie zelaza, wiem ze mleko, ale co jeszcze?