Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nienienienieeeeeeee

Czy poszlibyście....

Polecane posty

Gość Nienienienieeeeeeee

mieszkać do starszej kobiet wzamian za opiekę i pomoc jej?? Zaczynam studia i nastawiłam sie raczej na poznawanie nowych ludzi, zycie w mieszaknku studenckim we własnym pokoju... A nie na starszą kobiete za jedyna wspólokatorkę.. ale rodzice zachywceni tym pomysłem,bo ZA DARMO :(

Gość Nienienienieeeeeeee
Rozumiem,ze to było by ogrone odciązenie fanansowe dla moich rodzicow. Ale... mialam juz 2 razy do czynienia z babbciami na stancjach i nie jets to takie proste dogadać się...

Gość takie sa zrzedliwe

Gość Ja bym nie poszła

Gość Nienienienieeeeeeee
No i co ja mam teraz zrobic... stawiają mnie w okropnej sytuacji... Nie pójde i koniec.

Gość szszzzzzzzzzzzzzzzzzz
no, to do roboty , skoro rodzicom bedzie ciezko

Gość NieNieNieeeeeeeeeeeeeeee
Kochani. My bylismy nastwieni na normalne płacenie, moich rodziców stac na to... ale trafila się OKAZJA i czuję sie teraz kretyńsko źle!!!!!!

Gość owszem...
:) Starsza pani może okazać się fajną otwartą i wyrozumiałą babeczką. Oczywiście, tego nie będziesz wiedziała, dopóki nie spróbujesz.

Gość NieNieNieeeeeeeeeeeeeeee
Aha, sa to studia dzienne i nie mama mozliwosci studiowac zaocznie.

przeciez napisałas ze bedzie to " ogromne odciazenia dla rodziców" a po za tym NIE : "My bylismy nastwieni na normalne płacenie" tylko Twoi rodzice , smarkulo

Studenci dzienni też pracują. Ja w życiu bym nie poszła na coś takiego, bo po prostu nie nadaję się na opiekunkę dla starszej osoby-co innego, gdyby to była moja rodzina. Są ludzie, którzy mają jakiś taki instynkt pielęgniarski :p i dla nich to nie byłby problem, jeśli Ty sobie tego za bardzo nie wyobrażasz, to lepiej się w to nie pakuj..

Gość Nienienieeee
Do Szzzzzzzzzzzzzzzzzz>>>> Po pierwsze nie jestem smarkulą, a po drugie Tobie chyba jednak rodzice pożałowali nawet na podstawówkę , bo nie piszemy "po za tym", ale POZA tym .

Gość no wiesz jakbym studiowala
cos zwiazane z opieka nad ludzmi to moze tak,uznalabym to jako praktyke:P a ze studiowalam finanse, to abcolutnie nie, przyznaje sie bez bicia- nie mam instyktu opiekunczego:o na szczescie moi rodzice wpadli na innny genialny pomysl i kupili na czas studiow mieszkanie w miescie, gdzie studiowalam. dla jasnosci, oni mi go nie dali, to jest ich mieszkanie, wiec nikt mi na start nie zafundowal mieszkania.

o jaaaaaaaa cieeeeeeeeee, ale mi dowaliłas 😭 tak, jestes głupim, roszczeniowym smarkaczem , co widac po tym co piszesz i jakie masz nastawienie

Gość Nienienieeeee
Pracowalam już ze starsza kobietą i z jedną mieszkalam jako studentka, także wiem jak to wygląda. Naprawdę, przynajmniej dla mnie, byloby ciężko dostosowac się do zasad takiej starszej kobiety, a ja nie chciałbym sprawic jej problemu. Bo lubię brac prysznic codziennie i palić lampke w nocy, bo wtedy najlepiej przyswajam wiedzę. Obie robiły mi z tym problem. Chcę dodać jeszcze, iż STAC moich rodziców na to, ale zdaje sobie sprawę,że pieniędzy z powietrza nie biorą, dlatego tez mam taki dylemat.

Gość tyopilka
Ale jak Ty będziesz się zajmować tą babcią, jak całymi dniami będziesz na zajęciach? No chyba że to jest pomoc tego typu, że tylko sprzątanie, ewentualnie czasem coś ugotować, no i tak bardziej do towarzystwa...

Gość Nienienieeeeeeee
Po zajęciach i w weekendy. Opieka nad nią, nad domem i zakupy...

Gość tyopilka
No nie wie, czy nie nabierzesz przez to jakiś dziwnych nawyków, co innego własna babcia, ale obca osoba w starszym wieku, to trochę depresyjnie działa...

Gość tyopilka
Co znaczy opieka nad nią i nad domem, możesz coś konkretniej napisać? To nie będziesz miała wolnego weekendu? Jeśli nie musisz tego robić, a wynika z tego co piszesz, że nie musisz, to nie radzę...

ej dziewczynko na początku pisałas ze dopiero ZACZYNASZ studia i nastawiasz sie na studenckie zycie, a teraz ze juz mieszkałas jako studenkta i wiesz jak to wyglada ?? cos Ci sie wersje chyba popierdoliły :classic_cool:

Gość NieNieNieeeee
To też ma znaczenie. Idę na mgr, mieszkam w malej miejscowosci. Liczylam na mieszkanie z dziewczynami, z nowymi ludźmi... W grupie będe miała tylko 10 osób... :( No źle mi teraz jest.

Gość tyopilka
Poza tym, różnie może być, wydaje się, że powinnaś mieć spokój w takim mieszkaniu tylko ze starszą osobą. No ale starsze osoby też często mają tak, że lubią zagadywać, wręcz męczyć rozmową, mogłaby Cię wołać co chwile, to wychodzi w praniu...

Gość NienieNieeeeeeeeeeeeee
szszzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Jest coś takiego jak studia pierwszego i drugiego stopnia....

jasne jasne cos sie placzesz , ale Twoja sprawa 🖐️

Gość NieNieNieeeeee
Podaj mi prosze gdzie napisalm o pierszym roku??????? Dlatego własnie jest mi źle, bo tu za licencjata nie mialam WCALE życia studenckiego, ale to WCALE. Te dwa lata szybko zleca i mam je spedzic z babcia?????? Raz juz z taką mieszkałam wzaman za opieke i wiem jak jest.

Gość tyopilka
No i co innego jest mieszkać na stancji u starszej osoby, a co innego się nią opiekowac...