Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzinka

pożegnać pieluszkę

Polecane posty

Gość rodzinka

Prosze powiedzcie mi jak oduczyć dziecko robienia w pieluszkę. Moj córka ma 20 mieś i próbuję ja sadzać n nocnik. Jak ją przypilnuję to zrobi a jak nie to nie zawoła tylko robi gdzie popadnie. Jaki jest odpowiedni wiek na porzucenie pieluszki?

Gość uleaa
Mój synek (21 mies.) robi dokładnie to samo.

uhm.. witam w klubie.. moja jest w podobnym wieku i ma to samo... Właściwie przez cale wakacje próbujemy pozegnać powoli pieluszki.. Nie mam samozaparcia by pozbawic jej pieluszki na amen, zakładam jej jak idziemy do sklepu, jedziemy samochodem, czy nawet na spanie.. Zazwyczaj mówi siusiu, ale niestety w ostatnim momencie. Na dworze zdążę w ekspresowym tempie wysadzic ją na trawkę, w domu często sama biegnie do nocnika ale w sklepie czy jadąc samochodem trzeba mieć te kilka minut by znaleźć kibelek a taki brzdąc nie utrzyma długo. Jednego dnia komunikuje super, a na drugi ... szkoda gadać.. Nie krzyczę na nią, tłumaczę cierpliwe, młoda potrafi "uczyc" swoje lalki i misie co trzeba robić. Niestety zazwyczaj to ja muszę ją wysadzać.Czasami nawet mówie - chodź, zrobimy siusiu - i slłyszę NIE CHCĘ. A za moment biegnie z krzykiem siusiu!!!!! i tylko pół zawartosci ląduje w nocniczku.

Gość sdfsdfdfsdf
moja jak się oduczyła to miała 1,5 roku zdarzyło się że sikała gdzie popadnie ale jej przeszło no niestety trzeba cierpliwości, a jeśli chodzi o dwór to nie zakładałam jej pieluchy na dwór a jak zrobiła siku to chwile tak chodziła w mokrych spodenkach az zaczęło jej to przeszkadzać i wtedy jej przebierałam na suche spodenki i jakoś bardzo szybko się oduczyła, ale żeby oduczyć dziecko sikać w pieluchę potrzeba cierpliwości ze strony rodzica i chęci przede wszystkim chęci