Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inkkkkkkkka

fatalna morfologia,anemia

Polecane posty

Gość inkkkkkkkka

Gość
daj wyniki dokladne jestem analitykiem

Gość inkkkkkkka
jestem załamana ,przerażona

Gość
ile masz RBC i HB robilas zelazo i ferrytyne?

Gość inkkkkkkkka
ferrytyna 3,55 norma 4,63-204 wbc 4,2 norm 4-10 rbc 4,480 hgb 11,8 hct 37% plt482 norm 130-400 cdn

Gość
rbc i hb masz w normie ferrytyne masz obniozona troszke ale masz nadplytkowosc. bylas u lekarza? ja polecam ci lykac falvit, pic napar z pokrzywy

Gość inkkkkkkkkka
lymph 36,1% norm 20,5-45,5 neut 49,3 norm 43-65 eozy1,9 norm 1-5 bazo 1,2% norm0-1 mo 11,5 norm 3-8 ig 0 mcv 82,6 norm 82-98 mch 26,3 norm 27-30 mchc 31,9 norm 34-36 rdw-cv 16,1 norm 11,5-15,5 mpv 9,9 norm 7,4-12

Gość inkkkkkkka
byłam u hematologa tydzien temu,dzisij powtórzyłam badania.On podejrzewa jakieś krwawienia np z żołądka lub złą wchłnialnosć.Najbardziej mnie wkurza to ze od 2 lat chodze jak cholera słaba,zwalałm to na stres i na nerwicę bo duzo przewaliło sie w moim życiu:/

Gość inkkkkkkkkka
lekarze też mówili że to od stresu,a ja się słaniałam czasami na nogach...Płytki wysokie ponoc sa z braku żelaza,tak sie broni organizm.

Gość a jak się odżywiasz
? może jakieś zaburzenia wchłaniania? masz jakieś problemy z układem pokarmowym?

Gość inkkkkkkkkka
tak własnie mam:/ w sytuacjach stresowych rzygam jak kot.Przepraszam za określenie,ale tak reaguję na stres:( niestety.Normalne zatrudia pokarmowe,chociaż teraz moze myślę ze to nie stres,a coaś sie dzieje w zoładku.lekarze którym to mówiłam powtarzali że stres i tyle:/

Gość inkkkkkkkkka
a teraz zronbiłam badania dlatego ze zemdlałam u dentysty:/ i zaczłey sie badania:/

Gość inkkkkkkkka
autentycznie się boję

Gość inkkkkkkkka
dostalam skierowanie na endoskopie

Gość kayohl
będziesz miała gastroskopię czy kolonoskopię? masz też biegunki? sorry, ze tak dopytuję, ale miałam podobne problemy, niby mnie zdiagnoazowano, ale.. mam wątpliwości.

Gość inkkkkkkkka
mam biegunki:/ weogóle już mnie szlak trafia.mam skierowanie na endoskopię.a Ty masz podobne problemy z anemią?

Gość inkkkkkkkka
na skierowaniu mam endoskopię,ale to chyba szerokie ma znaczenie,chyba wybiorą dokładnie to jakie badanie będa potrzebowali.

Gość inkkkkkkkkka
co u Ciebie zdiagnozowali?

Gość u mnie zdiagnozowano celiakie
czyli nietolerancje glutenu i związane z tym zaburzenia wchłaniania. też miałam słabe wyniki krwi, byłam bardzo osłabiona i chudłam. teraz jest lepiej ale nie do końca, prawdopodobnie czeka mnie jeszcze kolonoskopia, wcześniej miałam gastroskopię. sorry, że dopiero teraz odpowiadam, ale dziś jestem z doskoku na kompie :)

Gość inkkkkkkkkka
dzięki serdecznie za informację:) Ja tez chudłam strasznie.Jakos damy rade.Dam znać co powiedza moi lekarze.Pozdrawiam serdecznie.