Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szalala

Pytanie Pytanie Pytanie !!!!!

Polecane posty

Gość szalala

Idę na ślub do kuzyna. Moją osobą towarzyszącą będzie kolega. Jest to niezobowiązująca znajomość więc wszystko opłacam z własnej kieszeni: ubranie, transport dla nas, kwiaty i pieniądze do koperty. I teraz pytanie: Jak mam podpisać kartkę z życzeniami dla młodych? Czy wystarczy jak napiszę; "z najserdeczniejszymi życzeniami: Kasia i Tomek" czy musi być jakoś poważniej pełnym imieniem i nazwiskiem?

Gość betonia
myślę,że kopertę możesz podpisać imieniem i nazwiskiem bo może się trafić jeszcze jakaś para o tych imionach. zastanawia mnie co innego,pieniądze do koperty Twoje,w porządku. Ale dlaczego Twój kolega nie poczuwa się do tego żeby się dołożyć do kosztów transportu czy bukietu?Czy On ma robić tylko za ślicznotę połyskową ?Ostatecznie będzie na tym weselu jadł,pił czy tańczył więc nie byłoby zupełnie od rzeczy trochę partycypować w kosztach. Udanego wesela Ci życzę

Gość szalala
:/ bo kurcze ja zawsze muszę wyjść na taką wyemancypowaną... ale co mam mu powiedzieć: słuchaj weź mi dorzuć jakąś stówkę do prezentu?

Gość szalala
a jeśli podpiszę tylko swoim imieniem i nazwiskiem będzie źle? bo skoro on się nie dokłada... kolega nie pracuje i tak głupio mi trochę ciągnąć od niego pieniądze. ja pracuję.

Gość betonia
No to inna para kaloszy. W takim razie podpisz tylko swoim imieniem i nazwiskiem.W końcu to będzie najprawdziwsza prawda

Gość czy ja dobrze zrozumiałam
napisałaś, że fundujesz wszystko i wymieniłaś ubranie. fundujesz mu nawet gajer na ten ślub?? Co do tego jak podpisać to napisz tylko swoje imię i nazwisko skoro to tylko znajomy.

Gość szalala
nie :) tylko sobie a wymieniłam tak z przyzwyczajenia. w sumie 1tys zł wydałam na ten ślub.

Gość szalala
czy ktoś się jeszcze wypowie?

Gość czy ja dobrze zrozumiałam
a juz myslałam ze i gajer mu kupujesz :)

Gość dzadzudzi
skoro idziesz z kolega, ktory jest tylko kolega a nie twom facetem i to jest niezobowiazujace wyjscie to podpisz kartke tylko swoim imieniem i nazwiskiem. ps. nie widze nic dziwnego, w tym ze sama wszystko oplacasz. w koncu to ty zapraszasz, z jakiej paki on ma sie dorzucac do prezentu?

Gość szalala
ale czy w takim razie sama mam wręczać i kwiaty i kopertę?

Gość dzadzudzi
no nie, zyczenia przeciez on moze zlozyc razem z toba, ale koperte i kwiaty powinnas ty dac. ewentualnie on moze pannie mlodej wreczyc bukiet, a ty panu mlodemu koperte.

Gość szalala
no i znów bym inaczej zrobiła bo to ja bym podała kwiatki... ale zrobię tak jak mówisz

Gość szalala
ktoś jeszcze?

no facet skoro już idzie na impreze to chociaz by kwiaty załatwił, to że nie pracuje to słaba wymówka, no ale skoro nie ma kasy.... Uważam,że prezent i kopertę powinnaś podpisać tylko swoim imieniem i nazwiskiem. Jesli chłopak by sam zaproponowal, że na coś się dorzuci-ok, wteyd nie ma problemu i piszesz Wasze imiona i nazwiska.

Gość szalala
a może wcale nie podpisywać? bo ktoś mi powiedział że podpisuje się tylko z próżności... a ja po prostu chciałabym żeby wiedzieli że to ode mnie.

Gość Mala_09
Ty płacisz, nie jesteście razem oczywiste jest więc że kopertę podpisujesz tylko swoim imieniem i nazwiskiem i sama wręczasz zarówno ją jak i kwiaty.