Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinaaaa27091981

pomocy... złe wyniki usg

Polecane posty

Gość Ratownik Medyczny
A po cholerę badania prenatalne, jak i tak niczego to nie zmieni??? Wszystkie ewentualne wady do wyleczenia w życiu płodowym są do zauważenia w USG i badaniach laboratoryjnych krwi i moczu. Poza tym badania inwazyjne mogą przyczynić się do wad dzidziusia. :/ I jeszcze jedno. NIE STRASZCIE SIĘ TAK NAWZAJEM, BO STRES U KOBIETY W CIĄŻY POWODUJE PRZEDWCZESNY PORÓD ORAZ HORMONY TAKIE JAK KORTYZOL I ADRENALINA POWODUJĄ NERWICE U DZIECI A U MATKI CHOROBY CYWILIZACYJNE. Więc Karolinko, skoro i tak urodzisz dzidziusia, to nie zadręczaj się jakimiś głupotami tylko dbaj o siebie i przy okazji warto zaopatrzyć się w pomoc z góry. Opatrzność czuwa, warto z Kimś czasem pogadać ;)

Gość a a mam przypadek
Z przed 3 tygodni lezalam na patoologi ciazy i w jednym szpitalu dziewczyna miala badanie na przeziernosc karkowa i wyszlo ze dziecko prawdopodobnie ma down...natomiast gdy zrobiono powtorke na lepszym sprzecie itd wykluczona ta opcje dziecko bylo zdrowe ...w uk sie pomylki zdarzaja ustalajac mi grupe krwi wyszlo ze mam minusowe Rh natomiast od urodzenia wiem ze mam plus...i tak tez wyszlo w miejskim szpitalu niech laska wsiada w samolot i powtorzy badanie!!!!

karolinko ja wierze ze bedzie ok. U mojego kornelka diagnozowali wsystko co sie dało. mialam za duzo wód płodowych wiec podejrzewali po koleji wszystko: kazali zrobic mi dodatkowe badania a usg mialam co 2 tyg. badania na cytomegalie i toxoplazmoze wyszły niejednoznacznie, powtórzyłam i wyszły dodatnio, powtórzyłam i wyszły ujemnie! ginekolog interweniował w labolatorium wkoncu ale nic do konca nie było wiadomo. na usg było wszystko dobrze- robilam prywatnie panstwo , u znajomego lekarza, u tego co mnie prowadzil i u całkiem innego zeby nie był zasugerowany. wszystkim wychodziło ze tych wód jest za duzo. Kazali mi sie przygotowac na jakies wady typu- dziecko nie bedxzie widziało, dziecko nie bedzie slyszało... Mlody urodził sie zdrowy. wód miałam tak duzo ze lały sie jak z kranu.Mały prawie 4 kg wazył. Teraz ma niecałe 12 miesiecy jest ruchliwy strasznie. hodzi juz sam. wszedzie włazi, wspina sie na wszystko i zawsze jest usmiechniety. Zdrowy jak rybka. dwa razy w zyciu był chory- na przeziebienie :) Konieodatkowe badania i przedewszystkim sie nie denerwuj bo to bardziej szkodzi dziecku! Pozdrawiam

Gość dominijattka
jestem w 20tc i nie czuje ruchow dzidziusia...

Do domijattka- a wcześniej czułaś??? Bo jeśli nie to masz czas do 22tc. Pierworódki czują później. Tak samo jak kobiety z większą ilością tkanki tłuszczowej. Ja pierwszego kopa poczułam w 19tc po USG. Niewiedziałam, że to to, aż w 20tc zjadłam jajecznicę ze szczypiorkiem i młody się rozszalał.Czekaj cierpliwie albo idź do lekarza jesli się martwisz...

Gość domijattka
nie,nie czulam wczesniej.To moje pierwsze dziecko ,poza tym nie naleze do szczplych,wiec zapewne tu lezy przyczyna.

witaj! odnosnie nerek niedawno urodzila moja sasiadka (dokladnie tydzien temu) w ciazy okazalo sie ze jej synek ma torbiele na nerkach i jakies tam wady (nie pamietam tego slownictwa) zaproponowali jej usuniecie ciazy 5x lezala w szpitalu, pozniej okazalo sie ze torbiel jest na 1 nerce a maly urodzil sie...zdrowy :) jezeli masz mozliwosc jedz do Łodzi tam zrobia Ci najbardziej profesjonalne usg , maja tam najlepsza klinike

Gość karolinaaaa27091981
Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi :) Chociaz to z kupwaniem ubranka na pogrzeb, tez mnie nieco zszokowało. Jestem juz w Polsce, my akurat jechalismy samochodem. Jakoś juz spokojnie do tego podchodze.. co ma byc to bedzie. Mam cudownego meza, ktory juz teraz bardzo kocha nasze dziecko i pragnie go bez wzgledu na to co bedzie. Co do usg, to jak juz pisalam wczesniej, miałam 3 razy zrobione usg 4D i takze moj lekarz powiedzial, ze akurat zespol downa można bardzo latwo rozpoznac i w tym przypadku nie ma to szans. Za bardzo się nie znam na odczytywaniu tych obrazów, wiec musialam jej zaufac. Tu jest zdjecie z 18 tc, jakby ktos chcial zobaczyc http://images48.fotosik.pl/172/6688eda73302acffmed.jpg Co do amniopunkcji, to to już i tak nic nie zmieni... Wiec nie bede narazac dziecka tylko po to, by sie upewnic. Dzieki jeszcze raz za wszystkie slowa, przyklady.. Dam znac jak tylko bede cos wiedziec

Gość karolinaaaa27091981
:) chcialam tylko napisac, ze z naszym synkiem wszystko jest dobrze :D Zrobilismy badania i w polsce i w anglii i nie ma sladu cysty, a nerki tez są prawidłowe :) Dziecko jest duze, silne, zdrowe :):) jeszcze raz dzieki za wsparcie i w ogole :) 🌻

Gość Anita 11
Mamy podobny problem corka jest w 22 tyg ciąży (mieszkamy w Londynie )u dziecka zobaczyli płyn w mózgu nieco ponad normę dopuszczalne 10 a on ma 11.1 do tego wlasnie nerki juz nie mamy siły ona płacze ja z nia byłyśmy prywatnie i doktor mówila ze to normalne ona nic nie widzi żeby sie martwić nerki sa w porzadku widocznie mały siku nie robił i były powiększone czekamy myślimy co bedzie dalej boje sie bardzo

Gość gość
Bo sluzba zdrowia w UK jest beznadziejna. Chyba ze sporo sie zaplaci. Dwa razy poronilam w UK i spotkalam sie z obojetnoscia. Mowili ze jak poronie wiecej niz 4 razy (!) to wtedy badania jakies dodatkoe zrobia. Teraz mieszkam w Brazylii i mam najlepsza na swiecie opieke i zdrowego chlopca w drodze. Tu jak cos jest niepewne to wysylaja na dodatkowe badania, a dopiero jak wiedza na pewno to przekazuja wiadomosc w profesjonalny sposob. Nikt nie straszy aborcja bez ustalenia faktow. Mam nadzieje ze w Polsce jest podobnie. Ale od angielskich konowalow z dala. Tam rzadko sie dobrego lekarza spotka. Pozdrowienia dla wszystkich ciezarnych. Duzo zdrowka dla malenstw i przyszlych mam.

Gość gość
Sluchaj mojej znajomej w Szkocji powiedzieli w 20 tygodniu USG ze dziecko bedzie warzywkiem i doradzili zeby dokonac aborcji. Dziecko urodzilo sie zdrowiuskie dzisiaj ma 7 lat jest slicznym i madrym chlopcem! Zanim zaczniesz sie zalamywac poczekaj na opinie lekarzy w Polsce.

Gość Aneta 11
poprostu można zwariować od 22 tyg w stresie nieraz sie zastanawiam czy to dobrze żeby wszystko wiedziec teraz corka jest w 32 i dopatrzyli sie ze mózg sie nie rozwinął dobrze no i decyzja czy chce usunąć bo dziecko napewno urodzi sie upośledzone i znowu konsultacja z PL lekarzem i słyszymy trzeba czasu wszystko jeszcze sie rozwija i rośnie słowa polskiej lekarki w uk o tutejszych lekarzach cytuje"oni sa upośledzeni " czekamy i modlimy sie wierząc ze bedzie wszystko ok

Gość gość
Jak to usunac w 32tc?! Co to znaczy,ze mozg sie zle rozwinal? Jesli sa torbiele to nimi sie nie przejmuj,bo one nic nie znacza jesli wystepuja jako izolowana zmiana. W polaczeniu np ze zlymi przeplywami moga swiadczyc o jakis wadach. Jesli poza nimi wszystko jest ok to na pewno sie wchlona. Teraz widac jaka jest naprawde sluzba zdrowia w UK. A kobiety ktore ja zachwalaja,bo "ciaza to nie choroba,nie trzeba robic usg,nie trzeba chodzic na zwolnienie ani brac zadnych lekow na podtrzymanie" chyba swoje ciaze mialy bezproblemowe. Jak tylko cos jest nie tak to leca od razu z pelnymi gaciami do Polski albo wypisuja na forum "kupie luteine,duphaston".