Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość holga

Effaclar a.i. podrażnienie? POMOCY!

Polecane posty

Gość holga

Cześć, mam być może błahe pytanie, ale dla każdej kobiety jeśli jej to dotyczy sprawa jest WIELKA:) Chyba z winy hormonów po lewej stronie na mojej prawie gładkiej twarzy pojawiły się "ropniaki". Nie za dużo, ale mimo wszystko odwiedziłam dermatologa w przychodni, który stwierdził: nooo, trądzik młodzieńczy (nawiasem- dość ciekawe w moim wieku). Przepisał skinoren. Nie zakupiłam, bo wiele lat temu miałam ten lek, nie pomógł. Zdałam się na siebie, poprosiłam w aptece o poradę. Nie miałam wyprysków na całej twarzy, tylko punktowo. Poradzono mi effaclar a.i.. Zakupiłam. Teraz moje pytanie: faktycznie "ropniaczki" zasychają i znikają! Jednak pozostaje po nich czerwona plamo-ranka! Jestem w kropce, bo nie wiem czy mam smarować dalej te miejsca(na opakowaniu jest napisane/przeczytałam w wielu wypowiedziach, że ten korektor goi ranki). Przestałam używać effaclaru i posmarowałam "ranki" maścią z witaminą A. Jednak podrażnienia nie znikneły. Co powinnam zrobić? Smarować dalej effaclarem? Czy to tak ma być?

Gość bjw
wez to wyrzuc dosc ze efeklar la roche posay nalezy do loreala, ktory w okrutny sposob testuje swoje produkty na zwierzetach to jeszcze jest beznadziejny

kup w aptece Tormentiol, kosztuje 5 zł a naprawde pomaga! mi pomógł! jest stary jak swiat ale w każdym gabinecie kosmetycznym jest stosowany po oczyszczaniu twarzy. warto.