Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bope

są jakieś sposoby na odparzone stopy?

Polecane posty

Gość bope

włożyłam beznadziejne buty na sześć godzin marszu i efekt jest dramatyczny. całe stopy mam w bąblach, pozdzierana skóra na palcach, piętach, odparzenia po bokach, pełno pęcherzy. wczoraj tak mnie to wszystko bolało i piekło, że nie spałam całą noc. czy ktoś miał podobny problem i znalazł sposób na to, żeby stopy się szybciej goiły albo chociaż tak nie bolały? jutro idę do pracy i nie wiem jak wytrzymam kilka godzin w jakichkolwiek butach, wszelkie plastry odlepiają się po pięciu minutach, compeed to jakieś nieporozumienie, już kompletnie nie mam pomysłów :o

Gość noele
Zaciśnij zęby, umyj stopy delikatnym mydełkiem i polej wodą utlenioną. Wysusz. Posmaruj Tribioticiem (nie jestem pewna co do pisowni - "tribiotyk" to maść z antybiotykiem dostępna w saszetkach w aptece, przyspiesza gojenie). Nie zaklejaj niczym, niech się wietrzą ;-) - rany na powietrzu goją się szybciej. Staraj się chodzić jak najmniej, zwłaszcza na zewnątrz, by nie brudzić stópek. Najlepiej chodzi się w kapciach :P, ale jakieś luźne klapki z małą ilością pasków i detali, na płaskim obcasie też powinny być ok. I następnym razem bądź bardziej przewidująca :-)

Gość bope
okej, dzięki serdeczne. tak zrobię :)