Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka kropelka

JACY SA ALKOHOLICY ? CZY JEST SZANSA NA TAKI ZWIAZEK?

Polecane posty

Gość Najwazniejsze
Najwazniejsze to przestac pic za zycia !!!

Gość gulaja 45
ale oni wcale nie chca przestac pic!!! jakby chcieli przestac to by przestali!!!!

Gość pomocnaaaa
Z takim człowiekiem lepiej się nie wiązać.... To jest straszna choroba, alkoholicy myślą tylko o sobie. Wiem co mówię przeżyłam to i dalej z tym żyję. Mój tata jest alkoholikiem, dopiero co rozpoczął terapię. I tak miał już załamanie i pił. Jeszcze chyba tygodnia bez alkoholu nie było.

Wiem, jak to wygląda! Takie ciągi w końcu przechodzą w "ciągłe ciągi", teraz jest tydzień picia i pół roku nie picia, a z czasem jest tak, że jest tydzień niepicia i miesiąc picia. to jest straszny stres dla dzieci, bliskich. jesteś współuzależniona. Alkoholik chcący rzucić picie, nigdy więcej w życiu nie może nawet powąchać alkoholu. Bo inaczej jest wszystko od początku. Mój ojciec pije od zawsze... Nie wynosił nigdy niczego z domu, własnych pieniędzy nigdy nie ma, ale z wypłaty zawsze chował i później pił do woli.

Ojciec nie maltretował nas po pijaku, nie bił, tylko od razu się kładł spać, ale jak przestawał pić, to mieliśmy wrażenie, że diabeł w niego wstąpił. Jego złości nie ma końca.

Niestety, alkoholikiem jest sie cale zycie najwyzej mozna nie pic- spotkalem osobe ktora niucha wszystko, nawet lody bo boi sie ze wroci do grzania.

No wlasnie jak jest z ta zloscia.? Ja tez widze,ze on bedac trzezwy ma takie zmiany nastrojow ! Ma dni ze jest nerwowy i wszystko widzi bardzo pesymistycznie! Czasem ciezko mi z tym.Chcialabym,aby dodal mi otuchy...ale nie! Obojetnie jaki mam problem i pytam o rade -On przepowiada mi to w najczarniejszej wersji !!! Mowi np.-,oj bedziesz plakac!' Czasem to az smiac mi sie chce z tego czarnowidztwa ! Ma to moze jakis zwiazek z jego alkoholizmem ? Czy to tylko takie negatywne nastawienie do zycia?

Gość honorataaaaaaaaaaaaaa
sa rozni alkoholicy,ale mehanizmy uzaleznienia sa podobne albo takie same nawet.oni wszyscy sa w sumie do siebie bardzo podobni.

Gość jola jola jola
Jak kochacie to walczcie o swoich alkoholikow.Czasem taka walka sie udaje.Mi sie udalo.On jest juz 4 lata trzezwy. Zrozumial,ze alkohol jest silniejszy od niego,ze nigdy z nim nie wygra. Jedynym ratunkiem z tego bagna jest poprostu SKONCZYC RAZ NA ZAWSZE Z ALKOHOLEM.