Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cindrella

papieros a palenie

Polecane posty

Mój narzeczony nie pali od 4 lat. Jednak ostatnio coraz częściej słyszę "Zapaliłbym sobie papierosa, w końcu tyle już nie paliłem." Ja nie palę i nie wiem czy od jednego papierosa nałóg może wrócić?

Gość turbodynomenka
moze wrocic, niestety... lepiej niech nie zaczyna...

No pewnie! To tak jakbyś nie jadła czekolady od 4 lat i teraz ugryzłabyś kawałek.. Chciała byś więcej i więcej..

w ogóle ostatnio ma duużo stresów (podpisał kredyt na 25 lat) i mówi o paleniu, o tym, że może byśmy jointa zapalili ;/ Ma normalną pracę, samochód, ślub za rok.. co mu odwala?!

Gość teraz ja...
ja nie paliłam ponad rok i raz na imprezie się zdarzyło.......... i co teraz??? Pale jak najęta i nie mogę sobie wybaczyć swojej głupoty!!!!

Gość hornet
Ani jednego ! Sam to doświadczyłem z moją Ukochaną dwa miesiące temu. Ja nie palę, Ona natomiast paliła kilkanaście lat. Odkąd staliśmy się parą przestała palić. Dwa miesiące temu bez mojej wiedzy zapaliła z koleżankami "tylko jednego". No i zaczęło się. Nic mi nie mówiła, bo myślała, że sobie z tym poradzi. Niestety nie poradziła sobie. Przerosło ją to i teraz kopci jak parowóz. Problem jest tym większy, że gdy pali nie znoszę jej nieświeżego oddechu i nieprzyjemnego gorzkiego smaku po papierosach. Odrzuca mnie, gdy Ją całuję. I to bardzo źle wpływa na nasze wspólne relacje. Ze względów kulturowo-tradycyjnych nie mówi się głośno czym jest nikotyna. A jest to najsilniejszy, najbardziej uzależniający narkotyk (silniejszy od marihuany i kokainy) - poszukaj w necie i poczytaj. Nikotynę toleruje się bo ma stosunkowo nieduży wpływ na psychikę. Ale ma - i to też doczytasz się w sieci. Trudno mi to powiedzieć myśląc o mojej Ukochanej, ale każdy palacz to narkoman. Czym jest przemożna chęć zapalenia papierosa - głodem narkotycznym lub wspomnieniem jak dobrze taki głód zaspokoić. Zapalenie tego "jednego" papierosa powoduje, że znów do organizmu zostaje wprowadzona dawka narkotyku i rodzi się prawdziwy głód narkotyczny. No i nie ma szans, by skończyło się na tym jednym papierosie. Dlatego jest jedna zasada przy leczeniu uzależnień: ANI JEDNEGO, niezależnie czy to dotyczy alkoholu, papierosów (nikotyny), marihuany, kokainy czy innego tego typu świństwa.