Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milenaaaaa

tep w pochwie

Polecane posty

Gość milenaaaaa

ile wynosi tep w pochwie kiedy kobieta NIE jest w ciązy oraz kiedy jest ??

Gość milenkaaaaa
odpiwie ktos ????????

Gość temperaturka
Temperatura w pochwie wynosi około 37-37.5 stopnia w ciąży wzrasta nawet do 38 stopni.

Gość milenkaaaaa
ufff, to dobrze bo moja wynosi 37,4 i obawialam się ciązy ! bo okres miałam mniej obifty itp.. ale okres [słabo ale jest :)] tep w normie jestem coraz bardziej spokojna :) dziękuje ci bardzo :)

Gość kkulfik
u każdej kobiety temp. jest inna, żeby stwierdzić ciąże trzeba ją mierzyć od początku cyklu...u jednej będzie to 36,6 u drugiej prawie 38

Gość ja w ciąży miałam
36,3

Gość milenkaaaaaa
ojej boje sie bo chlopak mial na placu ten plyn ktory wydziela mu sie podczas podniecenia palec wprowadzil mi do pochwy mialam 11 dzien cyklu co myslicie ?

Gość milnkaaaaaaaa
odpowie mi ktos ?

Gość milenkaaaaaa
prosze o odpowedz :((((((((((((((((

Gość Ręce opadają...
Milenko ale nie przez Twoje pytanie ale przez niektóre odpowiedzi:-( Jak np. ta która twierzi że temperatura w pochwie wynosi 37 - 37.5 stopnia. No więc: 1. U każdego jest troche inaczej i nie wolno się sugerować kogoś wynikami. 2. Temperatura jest miarodajna tylko kiedy jest mierzona rano, przed wstaniem z łóżka. Różne czynności w ciągu dnia, pokarm, aktywność fizyczna, alkohol, stres mogą nieznacznie podwyższać wyniki. 3. Temperatura w pochwie przed owulacją, mierzona rano wynosi zazwyczaj około 36.6 - 36.8. Jeżeli jest mierzona rano a ty jesteś zdrowa nie powinna wynosić więcej. 4. Po owulacji (niezależnie czy jesteś w ciąży czy nie) temperatura zazwyczaj wzrasta. Nie u wszystkich jednak bo zależy to od poziomu hormonów- głównie progesteronu. Niektóre dziewczyny które są w ciąży a mają normalnątemperaturę 36.6. 5. U większości kobiet temperatura podnosi się 1-2 dni po owulacji. I tu znowu nie ma reguły. U niektórych tylko nieznacznie do około 37 stopni u innych do 37.2-37.8. Jeżeli temperatura jest powyżej 38 to nie zaczy że jesteś w ciąży a raczej że masz infekcję!!!! 6. Nawet wysoki stan podgoraczkowy nie oznacza ciąży!!!! Jeżeli jajo nie zostało zapłodnione to temperatura spada na kilkanaście godzin przed okresem. 7. O podejrzeniu ciąży mówimy wtedy jeżeli stan podgorączkowy utrzymuje się przez kolejnych 18 dni od momentu owulacji. Czasmi temperatura delikatnie obniża się w momencie implantacji czyli zagnieżdżenia zarodka. Najważniejszy wniosek: PODWYŻSZONA TEMPERATURA PO OWULACJI NIE OZNACZA JESZCZE CIĄŻY. ZAWSZE NATOMIAST OZNACZA ŻE OWULACJA MIAŁA MNIEJSCE A JAJO ZOSTAŁO UWOLNIONE.

Gość milenkaaaaaaaaaa
a co z tym ? ojej boje sie bo chlopak mial na placu ten plyn ktory wydziela mu sie podczas podniecenia palec wprowadzil mi do pochwy mialam 11 dzien cyklu co myslicie ? odpowiedzcie prosze :(

Ja myślę że nie jesteś w ciąży. I nawet o tym nie myśl bo nie ma sensu. Za parę dni się dowiesz ale ja ci mówię że w ciąży nie jesteś. Wbrew pozorom zajście w ciążę nie jest aż takie proste jak ci się wydaje. Podwyższona temperatura po owulacji to normalna rzecz. Zajście w ciążę od palca który być może miał płyn... w którym być może były plemniki... w 11 dniu cyklu... mało prawdopodobne.

Gość milenkaaaaa
dzis mam 14 dzien cyklu i wlasnie ta teperatura :(

Gość Czy ty w ogóle cztasz co piszą
dziewczyny?????? To normalne że temperatura po owulcji się podnosci. Nie oznacza to że jesteś w ciąży. Oznacza to że masz/miałaś owulację!!!! Skoro już zakładasz temat to przynajmniej czytaj dokładnie odpowiedzi bo wydaje mi się że się nie pofatygowałaś żeby przeczytać powyższe wytłumaczenia i porady. Podniesienie temperatury to normalna rzecz wynikająca ze skoku progesteronu i nie ozacza ciąży.

Gość nie nie niiie
milenko przez ten płyn nie zajdziesz w ciaze :) zawiera on plmeniki ale nie zdolne do zapłodnienia przykladem czego jest stosunek przerywany :)

Gość mam pytaniiiiie
czy podczas owulacji z pochwy wydziela sie biala wydzielina ?

Gość mam pyatniiiiiiiiiiee
NIECH MI KTOS ODPOWIE !

Co do stosunku przerywanego to jest pewny tylo w ok.50%, bo jakieś 50% Polaków prawdopodnie z jego stosowania powstało, więc nie polecam takiego zabespieczenia. A co do płynu na palcu to mógł byc przecież naturalny lubrykant, nie zawierający żywych plemnników. Plemniki znajdują się tylko w wytrysku kontrolowanym(ok.300000mln. plemników), lub w tym przed nim, czyli niekontrolowanym(ok.300tys. plemników), dlatego stosunek przerywany nie jest odpowiednim zabezpieczeniem! A temperatura nie musi nic znaczyć, zawsze zmienia się u każdej z kobiet. Ciąże można sprawdzić robiąc test, najlepiej w dniu po oczekiwanej miesiączce, jeśli się nie pojawi. Pozdrawiam. ;)