Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marscha

siedze sobie i mysle

Polecane posty

jest sobota wieczor, maz gra na x boxie a ja rozmyslam...mieszkamy w anglii hampshire, jestem zakupowcem w firmie ktora mimo kryzysu niezle sobie radzi, ale nudy takie ze idzie umrzec...wybralam studia jezyk biznesu, bo myslalam ze to chce robic, siedziec za biurkiem i przewracac papiery, ale teraz nie jestem pewna...spodobal mi sie pomysl zostania policjantem....kondycja niezla, ale moge ja nawet poprawic, mam troche czasu, w hampshire do policji rekrutuja dopiiero w 2010 roku...3 miesiace po slubie, mysli o dziecku a ja tu o zaczeciu nowej kariery, powalilo mnie chyba..ktos chetny do dyskusji?

Gość idź za głosem serca i nie myśl
o innych

nikomu poza mezowi o tym nie mowilam a on do mnie: ty taka mala kobietka chcesz pracowac dla policji? no tak, j ta mala kobietka chce pracoac dla policji. cos sie dzieje, cos waznego, robisz cos dobrego, ok papierkowa robota tez jest ale upier...la mnie to ubieranie sie w gajerek codziennie, szpilki i do pracy w ktorej mi sie nudzi a moze za 30 lat bede managerem;)oj boze, wiele jest chyba takich osob ze robia nie to co by chcialy?

hmmm mysle ze powinnas teraz przestac myslec o dziecku a zajac sie kariera .....masz swoje piec minut i wykorzystaj je :)....dziecko to obowiazek no i maz grajacy na X-boxie

mnie tam nie przeszkadza, caly tydzien pracuje teraz on sobie gra a ja leze obok na sofie i popijamy piwko gadamy, jest ok, jestem chyba dora zona, bo chce zeby sie chlooak nacieszyl jakimis dziwnymi grami jak mamy czas. jutro cos razem porobimy. a wracajac do tematu: to tak ja mam 25 lat, on 28, spokojne prace niby, niezla kasa, domek jeszcze wynajmowany ale mam nadzieje ze niedlugo no i chcielibysmy miec dziecko, mialam odlozyc tabletki w nowym roku i przenies sie na forum staraczek. z policja tu jest tak ze sam procem trwakolo roku, wiadomo potem iles tam trzeba pracowac zey pojsc na macierzyskie, a wiadomo w moim wypadku nie zmieniam pracy zeby isc po roku na macierzynskie...kurcze sma nie wiem, zawsze myslalam hmmm.. w biurze jest spoko, internet, kawka bla bla...cholera nie spelniam sie jak nic ze 30 lat do managera...

o tak jestes z pewnoscia bardzo dobra zona :).....tylko widzisz zasugerowalem kariere dlatego ze twoj maz juz ma swoje dziecko :) gry jak narkotyk wciagaja i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej... czy bedzie gotow odstawic zabaweczki gdy wasze dziecko na swiat przyjdzie ? ....sprobuj zrobc cos najpierw dla siebie ..... jestescie 3mc po slubie ...on gra ty siedzisz na kafe....jest sobotni wieczor .....

no tak,ale my jestesmy tacy domowi ;) calusi dzien bylismy na bourhnemouth air festival, spoko dzien, i sie przetlenilam, wiec niech sobie chlopak zajmie sie soba. a on i tak gra od czasu do czasu wiec naprawde jest mi z tym ok, siedze na kafe bo chcialam sie dowiedziec czy ktos tak jak ja radykalnie zmienil swoja kariere zawodowa, no ja dopiero chce to zrobic ;) mecze sie tam gdzie jestem , wkolko gadam z tymi samymi osobami, zamawiam tony roznej stali, fascynujace jak cholera. ok teraz moja firma roi samoloty, nawet do rafu, niby brzmi super nie? a tak na serio to kazdy robi cos tam, mi przypadlo zamawianie materialu. mam sie cieszyc, sama w biurze, kaweczka, rano nasza klasa, kafe do sprawdzenia , a potem...wkolko to samo, wklepac zamowienie, wyslac wklepac wyslac, zadzwonic dowiedziec sie jaka cena wklepac wyslac, szafu idzie dostac...

sama wiec widzisz ze ta praca nie daje ci satysfakcji ....jesli mas okazje, predyspozycje i checi na zmiany to teraz jest wlasciwy czas....gdy pojawi sie dziecko bedziesz tak zabiegana ze nie bedziesz miala ani chwili dla siebie (przynajmniej przez rok :) )....zatesknisz wtedy by wyrwac sie do tej nie lubianej pracy choc na jeden dzien .....

moze..ostatnio zrobilm cos extra dla firmy, znalazlam nowego dostawce, spooooro zaoszczedzimy na tym, byly ratulacje, bonus (w czasach kryzysu!!) i jakas tam podwyzka, tak sobie myslalm wiecie, ze da mi to okropnie zajefajna satysfakcje, ale nie..nic, no spoko, zaoszczedzilam nam kase...nie wiem ze tez w iurach w uk tak dlugo trzeba zeby cos osiagnac...w polsce zaczynalam od sekretariatu...po roku spotyklam sie z klientami na spotkaniach, kolacje biznesowe podroze, bylam w tym dobra, a teraz no jakbymi ktos skrzydla ucial...

nie wiem ze tez w iurach w uk tak dlugo trzeba zeby cos osiagnac.. w tym tez jest haczyk :)...jesli bedziesz zbyt dobra a stanowisko wyzej bedzie twardo obsadzone bedziesz miala zamknieta droge do awansu zostaniesz niejako zaszufladkowana do swojej pracy z mozliwoscia podwyzki do 0.50 £ /godzine rocznie....

no wlasnie, zakupowcow jest u nas tylko dwoch to mala firma. tak sobie mysle, teraz juz leze i mysle ;) ze w sumie nie jest najgorzej, koles ktory u nas zaczynal na maszynie jako 16 latek teraz jest MD wiec mozna, tylko prolem w pytaniu czy jak chce? jakos nie rajcuje mnie juz gajerek, szpilki i dzien dobry nazwa firmy, ja mowie w czy moge pomoc? poprostu padaka. czasami jest nawet sporo pracy, ale generalnie nudyyyyy nudyyyy nudyyyy pracuje szybciej niz inni, moglabym tam byc tylko 4 godziny wszystko zrobie, kolejne 4 siedzie i pije herbate i kawe...policja...ja chyba zwariowalam...

pracujesz 4 razy szybciej ? ;)....nie ty pracujesz tak jak na polaka przystalo :) to anglielska tradycja i flegmatyczne usposobienie pozwala im na pracowanie 4 razy wolniej :)

Gość Pozdro dla meza
Jak on gra w xboxa to ja tez ide:P a w co konkretnego pyka??

hehe chyba wiem czego ci potrzeba ....potrzeba ci akcji, troszke adrenaliny,potrzeba by dzien nie byl podobny do dnia.... monotonia cie tłamsi ..

hehe, mass effect jakas dziwna troche, wole jak gra w forze bo lubie ogladac jak sie sciga, sama sie z nim scigam wtedy :) A mi kabel USB -trafiles normlanie w 10, sama pomalu do tego dochodze. 6 late temu poszlabym na medycyne, prawo, albo nie wiem resocjalizacje i moze by bylo bardziej ciekawie dzisiaj?

Gość Pozdro dla meza
To mowimy o xboxie 360:P ja tez lubie w forze sobie czasem zagrac:)

a z zgadzam sie z tym ich flegmatyzmem..na litosc boska, jak oni woooolno wszystko robia, szalu idzie dostac ;) nie wspominajac, ze robia pozar z niczego, a jak na serio cos sie pali to olewka na maxa :)

tak x box 360, fajnie tak czasami razem sie poscigac a potem na zarty prawie pobic bo kobieta lepiej pojedzie ( cichoooo to tylko czasem mi sie zdarza;)) o widziie moj mz twierdzi ze mogly byc game master w wow (nie bede odmieniac gamemasterem bo glupio brzmi) a jest inzynierem, ale on to ma przynajmniej ciekawie :)

Gość Pozdro dla meza
"ze mogly byc game master w wow" wow-world of warcraft czyz nie:P??

:)...jeszcze pare lat temu stali wsoko nad nami ale zycie na wyzszym poziomie przy 4krotnie wolniejszych ruchach zaowocowalo kryzysem podobnym do naszego jak nie wiekszym ...

Gość KAbel prawda jest
taka ze wszyscy jestesmy niewolnikami zaslepieni przez rozrywki i media nie widzimy prawdziwego swiata...

yhy word of warcraft, fajnie tak siedziec sobie i odpowiadac na pytania ludkow co to maja prolem bo im sie zablokowalo gdzies tam w wodzie albo miedzy udynkami w stormwind ;) no ale coz, programuje jakies dziwne rzeczy na tokarki CNC i chce czy nie chce musi tam pracowac, bo kasa bardzo dobra :) zaraz szczele focha, sam chcialby robic cos innego, a do mnie: ty taka mala kobietka w policji? :)

Gość Pozdro dla meza
JA "zmarnowalem" na wowa 4 lata mojego zycia i nie zaluje:P widze ze jestem podobny do twojego meza mam nadzieje ze tez kiedys bede mial taka kobiete jak ty i razem z nia bede gral w gry tylko po to by ja "pobic" gdy ze mmna wygra:)

wiecie najgorsze jest chyba to ze trzeba jeszcze miec na uwadze zarobki, ja np na pierwszym roku na studiach pracowalamw sklepie odziezowym...i bylam tam cholernie szczesliwa....tylllle ludzi :) a kasa...to jeszcze w polsce 609 zl....a tu sales assistant moze jakies 12k na rok..to z czego mielibysmy sie utrzymac?

KAbel prawda jest>>>> o nie ...nie wszyscy :) ja nawet tv nie mam :) ...za kilka miesiecy nie bede mial nawet czasu zeby popisac na kafe ...

no nie jestem pewna czy chcialbys toczyc boje ze swoja zona kto ma kompa zeby dobic do lvl 70 ;) teraz juz ttez nie gramy, wlasnie czas razem jest jakos wazniejszy nic wow, czasami x box wlasnie ale tez albo razem albo obok siebie tak jak tera...police office fajnie brzmi, tyle tu oakow obok soton, ze moze bym sie przydala...

zarabiasz funty i widzisz angelskie ceny ....po krotkiej analizie zauwazysz ze ceny dostosowane sa do zarobkow nawet najnizej uposazonych :) a u nas nie :) za tygodniowke kupisz laptopa w polsce nierzadko trzeba miesiaca :)....

zjadam literki, za male klawisze...police officer mialo byc ;) nie masz tv jak to? ja mam polsat cyfrowy, jak to tak bez tvn24? :)

no ja mam 10 letnia honde ktora mozna kupic za moja miesieczna pensje... ale teraz mam znacznie wiecej niz sales assistant 12 k....podobnie zreszta do tego co zarabia policja w pierszym roku pracy ;)