Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hally

Problem z malutką kotką-popuszcza kał-jest ze schroniska

Polecane posty

Wczoraj wzięliśmy z mężem ze schroniska malutką kotkę, ma złamaną lewą łapkę, prawą po szyciu. Złamana łapka będzie jutro operowana. Ale problem jest taki, że mała nie czuje chyba, że robi kupkę i generalnie cały czas popuszcza, ciągle jakiś kawałeczek jej wystaje, kupka jest luźna. Odbyt ma zaczerwieniony i taki jakby wypchnięty. Wczoraj w schronisku było trochę gorzej, dostała tabletkę odrobaczającą. Co to może być i jak jej pomóc? Do weterynarza idziemy dopiero jutro?

Gość dzisiaj nic
nie zdzialacie,musicie poczekac do jutra ,na fachowa pomoc,bo jezeli jest tak jak piszesz,to ,,dobre rady"moga przyniesc wiecej szkody niz pozytku. dajcie jej dzisiaj do jedzenia troche suchej karmy,ale tak doslownie troche,zeby tylko cos zjadla,nic jej nie bedzie jezeli ja troche przeglodzicie,byle tylko pila,moze miec dodatkowo uszkodzone jakies narzady wewnetrzne,wiec lepiej poczekajcie cierpliwie do jutra,bo nierozsadnym podejsciem do problemu mozna tylko pogorszyc sytuacje. zycze cierpliwosci,a dla kociny ,zeby szybko wyzdrowiala.

mam nr tel. kom do weterynarza i spróbuję jeszcze do niego zadzwonić, ale troszkę później, bo może jeszcze śpi :) póki co nic nie robimy, bo nie wiemy co, jedynie wycieramy jej pupę chusteczkami nawilżanymi dla dzieci.

Gość gruszkakula
Podpisuję się pod tym, co napisała dzisiaj nic. Wzruszyłam się losem Waszej koteczki. Na pewno weterynarz coś zaradzi, tymczasem pilnujcie, by miała świeżą wodę do picia. I, jeśli na to pozwala, dajcie jej sporo czułości. Życzę Wam by wszystko szybko się ustabilizowało.

Czułości potrzebuje, to na pewno, bo jak tylko nie ma przy niej nikogo to upomina się :) staramy się wymieniać i być przy niej jak najwięcej :) dziękuję :)