Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mamusia 22

Jakie ubezpieczenie dla siebie i dziecka ???

Polecane posty

Gość przyszła mamusia 22

Otóż, do końca września jestem ubezpieczona na uczelni a potem chce ubezpieczyć się prywatnie,szczególnie zależy mi aby ubezpieczenie obejmowało darmową opiekę zdrowotną (pobyt w szpitalu i poród) oraz ubezpieczenie dziecka zaraz po urodzenia,wiem że można na urodzenie dziecka też od ubepieczyciela dostać jakieś pieniążki.Nie jest to oczywiście mój główny cel,chodzi poprostu o to żeby dziecku od początku zapewnić dobry start i wszystko co najlepsze,oczywiście dodatkowo-prócz miłości i troski! Gdzie wy jesteście ubezpieczone?Co możecie polecić a co odradzić ? Największe wzięcie mają chyba ubezpieczenia z Hesti i PZU... i jaka jest wysokość płaconych składek ???

Gość sdgrtg
żeby dostać pieniądze z ubezpieczalni za urodzenie dziecka to okres płacenia składek musi być chyba co najmniej rok.Ubezpieczalnie zabezpieczają się w ten sposób.To wszystko tak pięknie tylko wygląda a jak przychodzi co do czego to oni umywaja ręce

hej jesli chciałabyś uzyskać pieniądze za urodzenie dziecka, to tylko z ubezpieczenia grupowego(w zakładzie pracy albo mozna dołączyc do pracowniczego ubezoieczenia małżonka). rzeczywiscie, w tym ubezieczeniu często występują karencje-na ciążę, leczenie szpitalne, operacje chirurgiczne itd jesli chodzi o ubezpieczenie indywidualne, to bardzo sensownY JEST usmiech dziecka W PZU. Za duzo zebym ci opisywala caly produkt. moze poszukaj w necie. skladka miesieczna to ok 100 zl miesiecznie, ale wylicza sie ja za pomoca taryfikatorow. plusem jest renta dla dziecka-2 procent sumy ubezpieczenia, w wypadku zgonu ubezpieczonego rodzica, w tym przypadku ciebie. oczywiscie na koniec okresu ubezpieczenia-wyznaczanego przez ciebie, np gdy dziecko skonczy 18 lat czy tez 25, dziecko otrzymuje kwote pieniezna. allianz ma za 100 zl ubezp Specjalnie dla wychowujacych dzieci. dziala podobnie, ale chyba bez renty innych produktow nie znam pozdr. 🌻

Gość uuuuuuuuuuuuuuppp

Gość mikkaaax
Porównaj sobie po prostu ofert na stronie www.IZI.pl Tam będziesz mogła porównać oferty wiekszości ubezpieczeń.