Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamyk niebieski

ból w klatce piersiowej

Polecane posty

Gość kamyk niebieski

Boli już mnie tak dobre 2 godziny. Nie mogę oddychać ani się gwałtowniej poruszyć. Jakby ktoś obręcz nałożył i ścisnął w środku. Mieliście kiedyś coś podobnego? Co zrobić, żeby przeszło?

Gość Pogotowie natychmiast
masz zawał serca i o tym nie wiesz

Gość dziwne....
Na pogotowie, to trzeba sprawdzić!!

Gość kamyk niebieski
matko święta, nie straszcie. Myślałam, że to jakiś nerwoból, czy coś. Takie ściskanie to zawał?? Jak nie puści, to pojadę, o rany

Gość jakajaka
ja mam tak czesto ze mnie boli w klatce piersiowej pije krople Milocardin i przechodzi po chwili

Gość dziwne....
Lepiej nie jedź w takim stanie, chyba, że ktoś cie zawiezie. Może być nerwoból. Ale bezpieczniej to sprawdzić, zadzwoń tam i zapytaj , co masz zrobić?

Gość kamyk niebieski
nie mam takich kropli, nic nie mam na serce, bo mi nigdy nie dokuczało. Nawet nie myślałam, że to serce, tylko coś w środku. Ale mi się teraz ciśnienie podniosło, lecę książeczki szukać ubezp.

Gość ja tak miałam
i w pierwszym momencie kiedy zadzwoniłam do swojego lekarza kazał wzywać karetkę.Dopiero po sekundzie zadał jeszcze jakies pytanie i wtedy kazał wziąć dwie tabletki paracetamolu i zgłosić sie natychmiast do niego. To było zapalenie mięśnia śródżebrowego.sama tego nie wyleczysz,więc nie zwlekaj. Równie dobrze może to być zupełnie co innego.Oby nie serce.

Gość dziwne....
.........jakajaka .. Nie wprowadzaj nikogo w błąd. Bóle w klatce piersiowej mogą być różnego pochodzenia, ale te ściskające nie są bezpieczne i dlatego powinna je sprawdzić. .........do........kamyk niebieski tylko nie panikuj, bo sobie zaszkodzisz, wyluzuj i uspokój się, bo byc może wcale to nie będzie potrzebne. Trzymam kciuki.

Gość ja tak miałam
Też trzymam kciuki.Koniecznie zgłoś się do lekarza!!!

Gość kamyk niebieski
heh spanikowałam jak to przeczytałam o zawale. Zaczekam do jutra, jak nie przejdzie idę do lekarza. Dzisiaj to tylko pogotowie zostaje, a to już ostateczność. Jestem juz przygotowana na wyjazd, jakby co to mnie ktoś zawiazie. W sumie ból jest już lżejszy od tego na początku, ale ciągle jest i nie puszcza. Dzięki Wam za wypowiedzi.

Gość ja tak miałam
ooo właśnie.O to zapytał mój lekarz!

Gość ja tak miałam
nie czekaj do jutra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość kamyk niebieski
czy promnienije? Najpierw był mocny, ściskający ból w samym środku pod mostkiem, a teraz czuję go po lewej stronie bardziej, już mniejszy.

Gość ja tak miałam
Nie czekaj!Jedź na pogotowie!

hmm troche niepokojace.. ale nie denerwuj sie, a wizyta u lekarza na pewno nie zaszkodzi. Jesli chcesz to wez pod jezyk aspiryne, jesli to bol zawalowy powinno pomoc. Mam jednak nadzieje ze ten bol nie jest z tym zwiazany :)

Gość dziwne....
do......Pogotowie natychmiast z 16:57 Swoje rady mogłabyś nie co wyhamować, bo jeśliby rzeczywiście ktoś miał poważny problem, to dzięki twoim pouczeniom nie poczuje się lepiej a wręcz przeciwnie, mogą skutecznie zaszkodzić. Więc zważ na przyszłość, co gadasz, a właściwie, co piszesz!!

Gość kamyk niebieski
A jak się zgłoszę na pogotowie a oni powiedzą, że nic mi nie jest? Pojadę jak tylko mnie mocniej zaboli, niech zrobią EKG i się zobaczy, chociaż ból przechodzi, może ze strachu. Adrenalina mi się podniosła i oddycham już lepiej. W każdym bądź razie gotowa do wyjścia już jestem w każdej chwili.

Gość ja tak miałam
Nie powiedzą,że nic,bo coś Ci jest.Ja też miałam robione EKG,bo lekarz nie był pewny czy to jednak nie serce

Gość ja tak miałam
zapisałam sobie ten temat.Będę czekała na wieści od Ciebie

Gość najpierw zadzwoń do nich
i powiedz dyspozytorce ocb i ona wtedy podejmie decyzje czy trzeba do szpitala patrząc na objawy czy nie, na pewno więcej wie na ten temat niż Ty i laicy z kafe

Gość dziwne....
Przy nerwobóach występują takie "szarpnięcia" rwące przy poruszeniu się i to jest charakterystyczne. Ból w klatce piersiowej może pochodzić serca, od zmian w gardle, refluksu, od żołądka i na pewno od wielu innych spraw. Także nie ma co panikować, ale nie można lekceważyć. Uważam, że jeśli byłoby to serce, to poprzez nagłe zdenerwowanie ból by sie powiększył, a nie ustepował. Lecz fachowcem nie jestem, mogę tylko poradzić.

Gość kamyk niebieski
juz zadzwonilam, kazali wziac tabletke przeciwbolowa a jak bol sie powtorzy to wtedy przyjechac

Gość ja tak miałam
no to OK

Gość ja tak miałam
Byłaś u lekarza?jak się czujesz?

Gość dziwne....
Kamyk..............odpisz, jak tam zdrówko:)

Gość gość
uuu, poważnie brzmi

Gość gość
takich bólów w klatce piersiowej nie można ignorować, trzeba sprawdzić u lekarza czy to coś poważnego, powinno się zrobić badania np. u http://kardiologszczecin.com.pl/