Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głupiutkaOsiemnastka

tabletki anty a ciaza?

Polecane posty

biore tabletki anty juz 2 miesiac ;] przez pierwszy miesiac zabezpieczalismy sie dodatkowo prezerwatywa. Teraz chcemy aby tabletki były nasza jedyna antykoncepcja. Biore tabletki codziennie o tej samej porze ;) czasem sie zdarzy ze wezme je 2, 3 minuty wczesniej, ale jeszcze mi sie nie zdarzyło aby wziasc poźniej niz o okreslonej godzinie. Możecie powiedziec ze jestem głupia, ale ja sie boje że te tabletki moga nie pomoc i zajde w ciaze.. mam taki głupi lęk. tabletki biore pierwszy raz w zyciu, zawsze kochalismy sie w prezerwatywie. Dziewczyny miałyscie tez taki lęk na poczatku? że wy mozecie byc tym 1%? Czy ja tylko taka głupia jestem:P mam 18 lat.

Miałam tak samo jak Ty.. Jest ryzyko... Ale jestem zareczona i jesli nawet zdarzy sie wpadka-oby nie.. to jakos damy sobie rade;]

zdecydowalam sie na tabletki tylko dlatego żeby cochwile tych prezerwatyw nie kupowac ;) tabletki w sumie sa najlepszym zabezpieczeniem, ale boje sie że ja moge byc tym 1% czy to jest coś złego, gdy wezme tabletke 3 minuty wczesniej? ma to jakis wpływ na t że moge byc płodniejsza? czy tylko jak wezme poźniej to jest ryzyko?

Ojj;] minutki sie nie licza.. owszem, jesli bedziesz brała np z kilkugodzinnym opóźnieniem i bardzo czestym to ryzyko wzrasta... A przy pierwszym roku stosowania tabl. ryzyko zajscia jest wieksze troszke niz 1%.

o to dobrzez tymi minutami ;) ale skoro biore je dobrze, czytalam ulotke to raczej nie powinnam wpasc prawda? wydaje mi sie ze ten 1% to te dziewczyny ktore wlasnie nie stosowaly sie do ulotki... ale kurcze, boje sie strasznie ;)

No teoretycznie nie powinnas.... Ale na to wpływaja tez inne czynniki- czytałas pewnie w ulotce- stres, wymioty, biegunka, alkohol.. aaa.. jakie tabl. bierzesz??

yasminelle nie mialam biegunki, wymiotów ;) pisze w ulotce ze nalezy wziasc nastepna jesli do 4 godz nastapia wlasnie biegunka czy wymioty ;) czytalam czytalam;)

Musze Ci cos powiedzieć... Tak mi moja lekarka- gin-endokrynolog-powiedziala: Jasminelle sa dobre na leczenie np. tradziku a nie na zapobieganie ciązy.. sa słabsze i ponoć po nich jest więcej wpadek.. ja tam nie wiem.. ale to dobra, prywatna lekarka...

ale ta cena jest przerazajaca chialabym brac microgynon... no nie wiem, jakies tansze.. jakie ty bierzesz?

ahaaa.. kurcze to źle :P na jakie moge zmienic? mysle o tanszych.. tak do 20 zł.. sa za 12, 15 zł nawet za 9 :P

no u mnie kosztuja 37 zł

Wybierz sie do lekarza i opowiedz mu o swoich obawach.. O cenie itp i cos wspolnie wybierzecie;]

no.. własnie w necie przeczytalam że sa za 15 zł ;] 21 sztuk ;]

tak :/ wg mnie lekka przesada... jeszcze dla mnie, pracuje tylko w weekendy.. dlatego chce zmienic na tansze :P

Moja siostra bierze jasminelle, ale wraca do cilestu.. a jak sie po nich czujesz??

Tańsze, starsze ale i podejrzewam że lepsze.. W sumie to indywidualna sprawa każdego organizmu..;p

Gość asia88-84
faktycznie glupia osiermnastka z zalozycielki topiku. pisze z pytaniem czy 3 minutowe wziecie tabletki pozniej niz wyznaczona godzina wzmaga plodnosc a potem gada ze czytala dokladnie ulotke wez sie za szkole i skoncz na prezerwatywach bo z malego twojego móżdzka szybko w ciaze zajdziesz

no własnie ale jesli chodzi o cene wziełabym te tansze ;) po nich sie czuje dobrze ;] zero wymiotow biegunek, nie przytyłam ;) na to nie narzekam, tylko ta cena

chyba nie :P ja im nic nie mówiłam, ale pewnie podejrzewaja że juz musze cos robic :P

Hm... to pogadaj z lekarzem;] Bierz regularnie, pilnuj sie;] I w ciaze zajść nie powinnas... Ojej!! Od tego jest takie forum zeby sie pytac-i odpowiadac!! A nie na wstępie zje**wać kogos;p heh;/

witajcie dziewczyny. Ja współżyję dopiero od pół roku,ale mam stałeo chłopaka i z gumek chcę się na tabletki przerzucić... Boję się bo słyszałam że od tabletek się tyje,a dla mnie każdy kilogram to już tragedia bo jestem średnio szczupła,przy kości. Co poradzicie??

a poza tym nawet gdyby wiedzieli, nie chcialabym aby mi dokładali na tabsy.. uwazam ze skoro jestem dorosla aby to robic to moge tez za to zaplacic ;)

powiem tak: ja nie przytyłam ani troszke.. No biust strasznie mi sie powiekszył;D To sprawa indywidualna.. od jednych mozesz tyć, od drugich wrecz przeciwnie- chudnąc;p

Nie ma juz nikogo więc ide lulac;D Jutro wpadne, wiec jakby co to pisać;D