Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampersidło

jak i kiedy wyeliminować pampersa w nocy???

Polecane posty

Gość pampersidło

Mój syn ma 2 i 5 latka i pieknie wola siku w ciagu dnia. Po nocy zawsze ma mokry pampers, ale mysle ze to dlatego ze wie ze go ma. Nie wiem czy czas podjąć jakies działania w tej kwestii... Jak myslicie? Moze cos podpowiedzcie na bazie waszych doświadczeń?

też bym się z miłą chęcią poczytała opinie i doświadczenia innych mam, też mam syna w tym wieku i zakładam mu pampersa na noc czasem się z sika czasem nie raz nawet wstał i zawołał i zastanawiam się czy już mu nie zakładać ale przeraża mnie myśl o ciągle zasikanym łóżku.

Gość pampersidło
Mnie najbardziej przeraza aby spanie w mokrych w pizamkach. Choc z drugiej strony teraz jest ciepło wiec moze warto zaryzykowac...Sama nie wiem. Trzeba by jakąs ceratke wlozyc pod przescieradło...

Gość pampersidło
Mnie najbardziej przeraza to ze bedzie np spał w mokrych w pizamkach. Choc z drugiej strony teraz jest ciepło wiec moze warto zaryzykowac...Sama nie wiem. Trzeba by jakąs ceratke wlozyc pod przescieradło...

Gość pampersidło
no nie, dwa razy mi stukneło :o

Gość aniabion
ja też mam 2,5 letniego Miłoszka ładnie woła w dzień si i kupka a po nocy pampers suchutki :-) , ostatnio mąż zapomniał mu założyć pieluszke na noc i też było sucho. wydaje mi się , że dziecko samo sobie wyreguluje sikanie ale będe jeszcze zakładała na noc pieluszki ;-)

Gość aniabion
aha już ponad dwa miesiące temu owinęłam materac folia spożywcza na wypadek gdyby mu sie coś .............Wiadomo pościel wypiorę a z materacem byłoby ciężko.

Gość kobietki.......
podpowiedzcie coś

włóż pod prześcieradło folię albo gruby stary sfilcowany koc. maluszka tylko w piżamki ubierz, ale nie jakieś pajace czy coś, najlepsza byłaby sama dłuzsza podkoszulka, żeby w razie jak sie w nocy obudzi nie musiec rozpinac masy guzików tylko szybko na nocnik wysadzic i już. jak się zsiusia i będzie miał mokrą piżamkę to naprawdę nic się nie stanie. ewentualnie na początek mozesz spróbowa zakładac pieluszke tetrową, chocby ze zwykła ceratką (ewentualnie specjalnym otulaczem). dziecko nie będzie mokre ale będzie czuło ze siusiało.

Gość pampersidło
Agatko, on nie da sobie założyc tetrowej ani nic innego. Spi w piżamce więc z rozebraniem nie kłopot. Tylko on nie używa nocnika. Załatwia się do muszli. Dodam ze spi w osobnym pokoiku.

Gość tymonka26
ja z moim synkiem (jak 2 lata i 4m-ce) zaczęłam najpierw rozmawiać na ten temat... :) codziennie do znudzenia mu mówiłam, ze tylko malutkie bobaski noszą pampera w nocy itd, ze jest duzy i umie już spać całą noc bez zmoczenia... efekt był taki, ze sam z siebie wywalił pampersa w z dnia na dzień... (zabezpieczyłam materac ceratką) i chyba dwa razy się zmoczył w nocy, a tak to zawsze było sucho (teraz ma 3,5) może w miom przypadku to był zbieg okoloczności 9bo już do tego doróśł) a moze faktycznie te rozmowy pomogły zreszta ja na wszystko mam taki sposób - powtarzam do znudzenia i jakoś dobrze na tym wychodzimy powodzenia!

Gość pampersidło
No to dzisiaj działam:) Do wieczora trochę czasu to mu jeszcze potłumaczę he he Trzymajcie kciuki!

Kupcie w Rossmannie lub innym sklepie podklady pod przescieradlo ,ja mialam belli 10 sztyk za 10 zl. Z jednej strony jest ceratka z drugiej jakby wklad z papmersa,nawet jak dziecko zrobi siku to momentalnie wsiaka ale nie zalewa materaca. trzeba pamietac aby dziecko przed spaniem zrobilo siku :)