Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bylam tam i jestem tu

Kiedy zaczyna sie Anoreksja

Polecane posty

Podczas moich nastoletnich lat mialam ogromne problemy z jedzeniem. Nigdy nie bylam bulimiczka, ale zajadalam problemy, a do tego bylam przekarmiana przez mame. Wazylam 65kg, podczas gdy normalna waga dla mnie to 52kg. I tak do poczatku lat 20stych. Pozniej postanowilam wziasc sie za siebie. Nie odchudzalam sie, zaczelam po prostu zmieniac nawyki zywieniowe, wiecej cwiczyc itd. I tak uwierzcie lub nie udalo mi sie uwolnic z koszmaru, i stopniowo tracilam na wadze az doszlam do odpowiedniej dla siebie wlasnie 53kg (mam 166cm) Przez te 4 lata nie przytylam, i bylo wszystko ok. Od paru miesiecy jednak pomimo ze jem wszystko trace na wadze i waze obecnie 48kg. Podkreslam ze jem posilki, fakt nie podjadam pomiedzy, wygladam normalnie tzn nie jak kosciotrup, chociaz ostatnio duzo osob mi mowi ze mne to same kosci zostana niedlugo. Rece i nogi mam bardzo chude to fakt. Zastanawiam sie czy cos jest nie tak? Zrobilam badania u lekarza i wszystkie wyszly ok takze utrata wagi nie jest spowodowana choroba. Nie mam zadnego wstretu do jedzenia itd. Czy nalezy sie martwic?

lekarz gdy zapisal mi skierowanie na badanie krwi, zakreslil tam rowniez tarczyce i niby wyszla w normie, nie wiem czy mozna ja zbadac jeszcze w inny sposob?

Gość gość
Pytanie czy ograniczasz posiłki, jakie jest Twoje emocjonalne nastawienie do jedzenia. Jeśli świadomie wiesz, że ważysz za mało, to może warto wprowadzić do diety więcej jedzenia. I zobaczyć, co to z Tobą robi- czy czujesz się psychicznie źle, że jesz więcej i przybierasz na wadze? To jest strasznie trudne, sama cierpiałam na anoreksję. Trzymam kciuki żeby było u Ciebie lepiej! Zerknij na stronę http://nowonajedzone.pl/ tam znajdziesz więcej informacji na takie tematy :).