Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna dzaga

kremy depilacyjne w ciazy - dozwolone?

Polecane posty

Gość ciezarna dzaga

bo w roznych zrodlach piszą różne rzeczy, raz ze dozwolone, raz, że lepiej zrezygnować z nich w czasie w ciąży. Ja jestem obecnie w 10 tc. Co mi radzicie i jakie sa Wasze doświadczenia. Drogie cięzarówki i ex.cięzarówki (mamusie) używałyście ich czy też nie?

Gość ciezarna dzaga
Slyszalam, ze zawarte chemikalia w kremie mogyby zaszkodzic dziecku. ale opinie sa sprzeczne.

Nie ma bezpieczniejszego miejsca dla dziecka jak łono matki. Dziecko jest tak najbezpieczniejsze na świecie. Wiesz co to jest czop śluzowy? To wlasnie m.in. on chroni maluszka przed bakteriami.

Gość ciezarna dzaga
Dzieki, pocieszylas mnie. to moja pierwsza ciaza i jestem nia bardzo przejete. chce by maluszek mial sie jak najlepiej.

ja uzywalam cala ciaze, nie wyobrazam sobie ogolic sie maszynka tym bardziej gdy brzuch juz sie robi spory i niestety nie widac tego co jest ponizej :D

Gość wrozka jest róznica między
chemikaliami a bakteriami, przed chemikaliami to nawet dwa czopy śluzowe dziecka nie ochronią :O Poza tym golenie ma niewiele wspólnego z kremami do depilacji. (to aporpos teksu czy autorka woli golić sie na sucho) Wiele substancji wchłania się przez skórę do krwiobiegu i myślę, że trzeba jednak uważać i nie podchodzić z taka beztroską do wszystkiego co na siebie nakłada kobieta w ciąży. Ja bym nie stosowała kremów do depilacji, to jednak agresywna chemia, która sobie można w ciąży podarować. Ale jeśli bardzo koniecznie chcesz - to przeanalizuj skład takiego kremu, albo zadzwoń pod infolinię danej firmy i spytaj.

Gość ciezarna dzaga
chyba jednak zrezygnuje z kremow i zakupie golarke.

Gość kokoszka-
Jezeli chcesz calkowicie zrezygnowac z chemikaliow to musisz tez przestac uzywac pasty do zebow, szmponu, plynu do zmywania naczyc, kremow do twarzy, itp. Nie wspominajac juz o calej chemii ktora jest dodawana do jedzenia. Nie daj sie zwariowac od odrobiny kremu do depilacji nic sie nie stanie.

Gość ciezarna dzaga
no ale jak posmarowac na powierzchni nog to troche tego jest:(( Jejku ja juz nie wiem co mam myslec. moe rzeczywiscie pianka i golarka jest bezpieczniejsza:((

Gość kokaszka są różne substancje
chemiczne. Jasne, że nie można popadać ze skrajności w skrajność, ale odrobina rozwagi nie zaszkodzi.

Gość wrozka jest róznica między
zeby nie być gołosłowną - zadzwoniłam przed chwila na infolinie Veet'a i spytałam, czy ich produkty do depilacji mogą być stosowane przez kobiety w ciąży. ODRADZILI. Pan powiedział, że nie było odpowiednich testów w tym kierunku, ale nie są to produkty kierowane do kobiet w ciąży i odradza. Zaleca daleko posuniętą ostrożność w tym temacie. Autorko - to nr na infolinię do nich: 022 541 91 15 jak chcesz to się sama upewnij.

Gość ciezarna dzaga
wrozka jest róznica między - dzięki, twoja odpowiedz ostatecznie mnie przekonała,że na czas ciązy podaruję jednak sobie depilacje za pomocą kremów.