Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniec świata

Wasze dzieci też mają monitory z telewizorem w pokojach?

Polecane posty

Gość koniec świata

Gość koniec świata
Ostatnio dowiedziałam się tego od mojej rodziny, że chcą kupić dzieciakom monitory do kompa od razu z telewizorem. Dzieciaki mają 11, 12 lat....Coś strasznego, dodam że kompy w pokojach mają prawie od początku szkoły... Co Wy na to?

Gość mamusia001
moja córka ma, do szału doprowadzało mnie gdy miała włączony telewizor a grała na komputerze. A teraz albo komp albo tv. I rachunki za prąd mniejsze....

Gość koniec świata
Pod względem oszczędności prądu, to tak. A ile lat ma Twoja córka? Moim zdaniem, to przesada, no ale są różne dzieci, niektóre są dość rozsądne i umieją z tego racjonalnie korzystać. Niestety dzieci z mojej rodziny takie nie są i z moim bratankiem już w zeszłym roku mieli problemy, bo tylko grał na kompie, nie uczył się.

Gość mamusia001
Moja córka ma 9 lat,idzie do trzeciej klasy, z nauką nie ma problemu jest wzorowym uczniem. Korzysta z komputera i z internetu, nie ma z tym problemu ze siedzi za długo i tylko gra.

Gość mamusia001
Moim zdaniem rodzice powinni dopilnować jak ile dziecko korzysta z komputera. No i pilnować czy odrabiają lekcje....jak złe oceny to szlabam na komp.

Gość koniec świata
Aha, no to masz szczęście. Tylko nie wiadomo, czy jej się nie zmieni, moja bratanica jak miały tyle lat, co Twoja córka, to też mało korzystała, no ale już w 4 klasie odkryła na dobre gadu-gadu, portale społecznościowe i się zaczęło dłuższe siedzenie. Na razie ma prawie same piątki, ale tak na prawdę to obyła by się bez tego kompa.

Gość koniec świata
Z tego co mi wiadomo, to miał szlabany, no ale co z tego, jak to błędne koło, poprawi trochę ocen, to mu kompa oddadzą, a jak oddadzą, to znów 1 nałapie i tak w koło.

Gość mili_mili
ja mam znajomych bardzo bogatych, co swojej dwuletniej coreczce kuoili komorke, tylko po to bo ona lubi sie bawic komorkami

Gość koniec świata
Komórka dla dwulatki, to już totalna paranoja.

Gość stanowczo NIE
Pokój dziecka wolny od tv i komputera. Te urządzenia mamy w osobnym pokoju. Tak samo nigdy nie zgodziłabym się postawić tv w mojej sypialni :-( Dzieci 11 i 14 lat.

Gość koniec świata
stanowczo NIE...> Widzę, że masz takie poglądy jak ja :), a już myślałam, że jakaś nie nowoczesna jestem ;). Jeszcze co do komputera no to jak jest jeden komputer w domu, to dzieciaki muszę się jakoś nim dzielić i to też je czegoś uczy, a nie że każe ma swój i siedzi przed nim...