Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tukantukan

Za duzo przytyc w ciazy to koszmar !! Mowie wam !

Polecane posty

Gość tukantukan

Dziewczyny! W pierwszej ciazy przytylam 30 kilo :O No ale fakt, niczego sobie nie zalowalam. Kilogramy lecialy w gore a ja z usmiechem na twarzy twierdzilam,ze "odchudzac sie bede po ciazy" Rezultat - na kocnowce bylo mi straaasznie ciezko i zalowalam ze nie pilnowalam wagi .. plulam sobie w brode bo ledwo sie toczylam i wygladalam jak slon :( Fakt, w pierwszy okres po porodzie kg lecialy szybko w dol, ale potem musislam sie niezle nameczyc aby wrocic do formy. Teraz jestem w drugiej ciazy, odzywiam sie zdrowo, nie jem w ogole slodyczy i ogolnie pilnuje co wkladam do geby. Do tego dochodzi latanie za corka wiec jak na razie nie przybylo ani kg (poczatek 4 mca). Zaznaczam ze absolutnie sie nie glodze czy cos takiego! Nie zatuczajcie sie w ciazy dziewczyny bo bedziecie gorzko plakac!

kurcze ja przytylam 16 w porywach do 17,5 jak sie strasznie objem ale to juz koncowka ciazy wiec na tylu zakoncze i tez sie ledwo tocze, jakbym przytyla 30 to bym chyba nie miala na nic sily i tak uwazam ze przytylam za duzo, tak do 12 by bylo ok ale slodycze mnie zgubily :P

ja jestem w 8 miesiącu i przytyłam 5,5 kg i martwię sie akurat w drugą stronę - dlaczego tak mało, tym bardziej, że jem dośc dużo. Małą jest duża, wyniki badań ok., a waga niska - dziwne

na pewno jeszcze coś dojdzie, ale ileż możę teraz dojść - w porywach następne 5 kg (jak dobrze pójdzie). To i tak mało

Gość Kikasa
Ja też jestem w 8 miesiący raczej tak w połowie i przytyłam na razie 10. miedzy 4 a 5 miesiącem przytyłam 4,5 kg a później już tylko po 1 kg bo sie wystraszyłam tymi 4,5 kg:-(

Gość andzia____
ja przez całą ciąże przytyłam 8,5 kg i wszystko jest ok. dziecko urodzilo się zdrowe 3400 g i 55 cm :) a mi momentalnie spadły te kilogramy które złapałam. jestem 3 tygodnie po porodzie i ważę na chwilę obecną 3 kg mniej niż przed ciążą.

andzia____, nie martwiłaś się, że skoro tak mało przybierasz, to z maluszkiem może być coś nie tak, np. nie dostaje zbyt mało pozywienia, itp.??? Ja jestem zaskoczona, bo zawsze myślałam, że ciąża wiąze się z rzeczami typu "problemy z wagą", "rozstępy", "nieładny wygląd - plamy, zmiany na twarzy" itp. tymczasem u mnie nic takiego nie ma. Wyglądam identycznie jak przed ciążą, tyle tylko, że z przodu piłeczkę noszę niby powinnam się cieszyć, ale jakoś się zastanawiam czy się cos za tym nie kryje

a powiedzcie dziewczyny czy to tak jest,ze jezeli ktos jest "troche " wiekszy to mniej tyje w ciazy?ja poki co jestem w 3 miesiacu i nic nie przytylam.pewnie dlatego,ze mam mdlosci i nie jem slodkiego,bo nie mam na nie ochoty.slyszlam,ze im ktos jest wiekszy tym mniej powinien przytyc w ciazy.fajnie,ze napisalas autorko,aby sie oszczedzac :)

wlasnie, tak niby się mówi, ze jeśli kobieta jest krągła, to powinna mniej przytyć w ciąży, ale czy ma do tego predyspozycje to druga sprawa. Myśle, że powinna po prostu bardziej uważać, bo zbyt duża waga w ciązy tez nie jest dobra i może wiązać się np. ze zbyt wysokim ciśnieniem (co jest niemałym problemem). Ja akurat zawsze byłam raczej szczupła, ale nie chuda, a mało przytyłam. Pierwszy kilogram złapałam dopiero chyba w 4 miesiącu, ale rzeczywiście też nie jem i nie piję całą ciązę nic slodkiego, bo mnie odrzuciło - być może to jest przyczyna

klaudka27 dzieki za odpowiedz...boje sie,ze pod koniec ciazy bede wygladac jak wieloryb.jednym slowem trzeba uwazac:)

wlasnie, z tego, co piszesz nie masz tendencji do tego, zeby dużo przytyć, więc żadnym wilorybem nie będziesz :) Myślę, że jeśli utrzymasz to, żeby kompletnie nie jeść słodyczy przez tyvch kilka miesiący, to już będzie wielki sukces i być może kwestia rozwiązana :) powodzenia :)

klaudka27,ale figury jak modelka to ja nie mam:)mam taki rozmiar 42 i moim zdaniem te kilogramy sa calkiem niezle rozlozone.figura zblizona do klepsydry.zawsze bylam zadowolona ze swojego wygladu.tylko teraz mam obawy,aby z 42 nie zrobil sie rozmiar 50;)

Gość andzia___
nie, nie bałam sie. Lekarz mówił, że przybieram na wadze prawidłowo. W ciąży jadlam wszystko na co miałam ochotę. Oczywiście w rozsądnych ilościach - jadłam normalne porcje - śniadanie, obiad, kolacja , czasami między posiłkami coś zajadałam. Tyle, że ja w ciąży nałogowo zjadałam owoce, nie dlatego, że "tak trzeba dla dziecka" tylko mi strasznie smakowały :) (arbuzy, winogron, cytrusy, nektarynki, jabłka, truskawki, czereśnie...), a słodycze jakoś mi w ciaży średnio smakowały i nie jadłam ich zbyt wiele. Małe grzeszki typu hamburgery czy zapiekanki też mi się zdarzały, ale od czasu do czasu.

ja przytyłam dokładnie 30 kg . jestem juz prawie 8 miesięcy po porodzie i zrzuciłam wszystko wróciłam do wagi sprzed ciąży czyli 50 kg . jakos specjalnie nie starałam się specjalnie odchudzać chciałam żeby mi tu i uwdzie troche zostało nom ale niestety .

mnie tez owoce smakuja i mam ochote na takie konkrety typu sledzik:) a urodzilyscie chlopca czy dziewczynke?moze takie zabobony,ale podobno jak sie wcina w ciazy slodkie to dziewczynka,a jak konkrety to chlopiec.zgadza sie myslicie?:)

Gość śpiew ptaków
Ja jestem w 9 tyg i na razie to schudłam 2 kg, bo wymiotuję, a jedzenie tak mnie brzydzi, że niewiele jem :o Ale raczej nie będę sobie folgować, bo i tak mam nadwagę i troszkę wysoki cukier, więc mój zdrowy rozsądek nie pozwoli mi opychać się byle czym. Staram się odżywiać zdrowo i witaminowo. Z moją wagą nie powinnam przytyć więcej, niż 17 kg. A ile przytyję - zobaczymy.

Gość andzia____
ja urodziłam dziewczynkę a cholernie smakowały mi ogórki kiszone.

ja będę miała córeczkę, a od początku ciąży odrzuciło mnie od wszystkiego, co słodkie (nawet napi słodkich nie piję), a jem właśnie kwaśne :) Mówią tez, ze kobieta na dziewczynke się zmienia, a ja się wcale nie zmieniłam :) Zabobony :)

Gość małgosia_mama
ja jestem obecnie w 37tyg ciązy i do tej pory przytyłam 8kg do 25tyg miałam zaledwie 2na plusie. przez cala ciaze mam nieodparta ochote na slodycze przez pierwsze 2 trymesttry tez mialam problemy z cera teraz wszystko sie unormowalo;) nie wiem co bede miec okaze sie juz niedlugo;)

Gość justabac
przytylam 33 kg w drugiej ciazy w pierwszej 35:( nie zawsze mozna panowac nad tymi kg

Gość mamam malego Danielka
A ja tam nigdy w ciazy nie martwilam sie waga choc przytylam 19 kg, a wiec niemalo. Dzis mija rowne 2 tygodnie od porodu, a ja zgubilam juz 13 kg, wiec jeszcze zostalo 6 kg. Od razu po porodzie mialam 9 kg mniej (synus urodzil sie 4275 gr).

Gość Da się panować autorka ma
rację... Ja w ciąży odżywiałam się zdrowo, nie dogadzałam sobie, jeśli ciastko to bardzo rzadko, żadnego białego pieczywa itd. Później okazało się, ze mam nietolerancję glukozy, więc dobrze, ze się pilnowałam, a później jeszcze bardziej. Efekt?? do porodu szłam mając 8 kg na plusie, synek urodził się z wagą 3540, a ja po porodzie miałam 10 kg na minusie, więc byłam 2 kg lżejsza niż przed ciążą. Piperam autorkę, w ciąży szczególnie trzeba być rozsądnym, a nie tak jak wiele pań mieć podejście, że ciążą to wakacje od dbania o wagę. Tak naprawdę mało niedożywionych kobiet zachodzi w ciążę, a dziecko plus wody plus łożysko raczej zawsze mieści się w 10 kg. Pozdarwiam

Gość buzzzka
Ja w ciazy przytylam 25 kg z czego 12 kg to bylo moje opuchlizna , maly naciskal na nerwy i wszystko bylo napuchniete nawet jezyk koszmar ale jak urodzilam to opuchlizna zeszla itp ale jeszcze troszke mam kg do zrzucenia