Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sadomasochistka

Zarobki - Pytanie

Polecane posty

Gość Sadomasochistka

Mieszkam od zawsze za granica:) jednak teraz planuje przeprowadzic sie do Polski.Mam pytanie czy W Polsce jest cos takiego jak Umowa pracownicza. Chodzi mi o to np .Czy jest ustalone z gory przez ministerstwo np ze Ksiegowa zarabia np 3500 zl brutto i ponizej tego pracodawca przyjmujac Ksiegowa nie moze jej placic. W kraju w ktorym mieszkam takie umowy sa w kazdej branzy w kazdym zawodzie - wysokosc zarobkow w danym zawodzie narzucona z gory przez ministerstwo - a co roku podwyzka regulujaca inflacje. Poza tym czy istnieje cos takiego jak 13 i 14 pensja? jak w innych europejskich krajach.

Gość chora jesteś
idź do lekarza,w Polsce kupa złodziei wśród pracodawców

Gość panienka N-ka
nie nie wiem gdzie mieszkasz ale to jest polska :D

Gość Sadomasochistka
Zlodzieje sa wszedzie jednak interesuje mnie cza sa przepisy regulujace zarobki w danej branz i w danym zawodzie?

Gość nie nie ma
jest tylko minimalna placa tyczaca sie wszystkich zawodow.

Gość niestety nie ma
czegos takiego.większosc płaci oficjalnie najniższą krajową a pod stołem "dogadaną"reszte

Gość Sadomasochistka
Mieszkam we Wiedniu - tutaj zarobki w kazdym zawodzie sa ustalane przez ministerstwo tak ze np jesli idziesz do pracy jako sprzedawczyni dostaniesz zarobki ktore sa przypisanie do twojego zawodu i ponizej tego pracodawca nie moze Ci zaplacic i tak w kazdym innym zawodzie podobnie jest rowniez z godzinami pracy. za dodatkowe godziny placa od 50 do 100% no i normalna sprawa jest 13 i 14nastka czyli pieniadze na urlop i na swieta rownowartosc 2-ch pensji

Gość kobieto.........
nie masz do czego wracac, tutaj jest dno jesli chodzi o zarobki