Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Rusałka*

3 powody dla których nie chodzę do kościoła

Polecane posty

1. Modlę się w domu nie potrzebuję do tego kościoła 2. Nie zgadzam się w większości z poglądami kościoła (antykoncepcja, in vitro, homoseksualizm) 3. Popełniłam świętokradzką spowiedź i komunię

Gość w świetle twojej wiary
pójdizesz do piekła. nawet nie próbujesz tego (punktu 3) odpokutować by liczyć na dobry gest boga. haha :D

Gość basztarega
co to jest świętokradzka spowiedź ? widać że jesteś wierząca bo ja jestem katoliczką i nie znam takich określeń

Gość świętokradzka spowiedź
jest to spowiedź,w której celowo,umyślnie nie powiedziało się o jakimś grzechu ciężkim i w związku z tym jest ona nieważna i przez to przyjmowanie komunii św. jest świętokradzkie,niczym się nie różni od przyjmowania komunii bez spowiedzi.

Gość ja mam nawet więcej powodów
A ja się pytam, po co w ogóle spowiedź, skoro i tak za kazdym razem dostaje się rozgrzeszenie, a pokuta to 5X zdrowas mario??

bo to zalezy jaki kosciol...ja mieszkam teraz w holandii i tu jest zupelnie inne podejscie kosciola do wielu tematow...spowiedz jest tylko ogolna (czytaj bierzesz wode swiecona na palucha i przykladasz do czola).w miejscowosci gdzie mieszkam kosciol nawet proboszcza nie ma,bo jest ich za malo,wiec msze odprawiane sa przez zwyklych ludzi,ot poczytaja,chor pospiewa i tyle...aha,oplatek daja ci na stojaco do reki,w polsce musialas kleczec i wsadzali ci na jezyk.tutejszy kosciol mi nawet odpowiada,angazuje duzo bardziej ludzi,dzieci.kazdy moze cos powiedziec,zaspiewac,zrobic,sa otwarci.taki kosciol jest naprawde ok:)

No to Ci zazdroszczę , niestety nasz kościół będzie jeszcze dłuugo konserwatywny i nie zmieni podejścia do wielu spraw . Dlaczego np. kobieta nie może być kapłanem ? Moim zdaniem to niesprawiedliwe.

Gość ta ktora kocha....
5 lat temu moja mama ciezko zachorowala mmodlilam sie prosilam boga aby mi jej nie zabieral... myslalam ze jest bog ze sa cuda,wyslychuje ludzi i ich ulecza... niestety nie, od tamtej pory juz w nic niewierze....

Gość do tak szczerze
bo ty nie chodzisz do kosciola KATOLICKIEGO,wiec nie porownuj bo to jest tak jakbys chciala porownac zielonoswiatkowcow do prawoslawnych