Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śpiew ptaków

Jak sobie radzicie z nudnościami w pracy?

Polecane posty

Gość śpiew ptaków

Dziś dokładnie zaczynam 9 tydzień ciąży i mam fatalny dzień. Mdłości mam od jakiegoś miesiąca, nie zawsze kończą się wymiotami, ale i tak nie czuję się dobrze. Za tydzień zaczyna się rok szkolny i wracam do pracy. Nie wyobrażam sobie, jak będę radzić sobie, gdy ogarną mnie mdłości albo co gorsza, będę wymiotować. Czasem pomaga mi wypicie gorzkiej herbaty, ale nie zawsze. Najlepszy jest sen, ale jak tu spać, gdy ma się 7-8 lekcji dziennie. Jakie są/były wasze sposoby, żeby to jakoś załagodzić?

Gość współczuję
nie ma dobrej rady, pociesz sie że za ok 4 tyg nudności miną:) może porozmawiaj z dyrektorką, że możesz źle się poczuć i wtedy niech ktos przyjdzie na zastępstwo??? mnie pomaga mięta i porzadny ciepły posiłek bo zwykłe śniadanie mi nie wystarcza wtedy czyję sie silniejsza i mam mniejsze mdłości.

Gość a czemu sobie nie kupisz
opasek seaband????

Gość śpiew ptaków
Jestem jedyną nauczycielką w małej, wiejskiej szkole i wiem, że zdobycie zastępstwa będzie trudne. Chyba nikogo nie nęci codzienne dojeżdżanie do pracy 20 km i wstawanie o 5, żeby zdążyć na autobus ;) Ale postanowiłam, że nie będę się teraz za bardzo przejmować pracą, tylko dzieckiem. Zwłaszcza, że pierwszą ciążę poroniłam :( PS. Co to są opaski seaband? Czytam, że na chorobę lokomocyjną...

Gość śpiew ptaków
Znaczy się - jedyną od angielskiego, a nie ogólnie ;)

Gość sa na choroby lokom.
u dzieci i doroslych, a takze na nudnosci w czasie ciazy i - tak, dzialaja

Gość śpiew ptaków
A to działa? :D

Gość tak to działa