Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najki i pumy

jak dlugo uczyliscie sie j.angielskiego aby byc na poziomie komunikatywnym?

Polecane posty

Gość 123weswee
ja się ucze już 11 lat... oczywiście najpierw szkoła, róznie bywało - lepsi gorsi nauczyciele, w liceum klasa z rozszerzonym angielskim... najgorzej że u nas wymaga się gramatyki a nie piłuje mówienia. oglądam filmy w oryginale, zawsze po angielsku, czasem z napisami jak z kimś oglądam, czytam książki - sens zrozumeim, ale niektóre słówka nie. byłam teraz w angli 3 tygdnie - z rzumieniem - super a nawet rewelacja nie bylo problemu ale cos powiedziec ... tylko najprostszymi zdaniami i slowami chociaz mam bardzo duzy zasob słów :(

Gość 123weswee
kurs jest dobrym rozwiazaniem ale wybierz taki żeby był nacisk na mówienie! słuchać można samemu dużo np piosenki, filmy w oryginale, jak oglądam film np avatar to nie rozumiem moze 3-4 słów na cały film, a jak mam zrobić zakupy w sklepie to owszem wszystko co chce kupie ale mowie jak przedszkolak, proste zdania tylko :o

Gość 123weswee
ale pamietaj musisz duzo sam sie uczyc. ja zawsze sie dobrze z angola uczylam, mialam 5 w klasie rozszerzonej, 5 z matury itp ale mowienie wiecie jakie jest w naszych szkolach :o wiec słabo mowilam, natomiast moj kumpel dopiero po liceum zaczął sie uczyc angola i to sam poszedł na kurs i w domu sie osłuchiwał. potem dostał prace gdzie musi mówić tylko po angielsku. on mowi rewelacyjnie mimo ze jezyka zaczął sie uczyc o 6 lat pozniej ode mnie!

Gość dkdkdkdkdkdkdkdkdkdkdkdkdkdkdk
Do nauki wlasnej w uk i mowienia zmobilizowal mnie fakt ze powaznie zachorowalem i ponad rok lazilem po lekarzach operacje szpitale ..... to mi zajebiscie pomoglo .....

Gość Małpka801054
tak żeby się dogadać podstawowo to ze 4 lata ale w sumie i tak więcej się nauczyłam jak pojechałam na miesiąc do anglii i w ogóle nie gadałam po polsku :D

Gość rabatka
@123weswee - kurs zawsze da najwięcej. A oczywiście dobrze jest samodzielnie coś dodawać, jak właśnie oglądanie filmów w języku angielskim.

Gość ja powiem ci takkkkkk
przez cała podstawowke ,gimnazjum i liceum w 1 klasie w koncu mialam swietna nauczycielke, zaangazowana w naukę , wtedy zrozumialam angielski, rok pozniej mialam kogos innego, ale w koncu pojelam ten jezyk ! wystarczy dobrze nauczyc sie czasów, podstawowych rzeczy ktorych duzo nie ma, do tego słówka, kazdy jest w stanie tego sie nauczyc i nawet w rok mozna stac sie b. zaawansowanym (zaczynajac z poziomu laika)

Gość meelania
do kogos kto twierdzi ze nauczyl sie jezyka w2 tyg bo po tym czasie potrafil juz rwac brytyjki no to ci powiem ze te dziunie same podchodza i sie prosza nie musisz znac komunikatywnie ang. wystrczy kilka slow