Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelia z kołobrzegu

ruchy dziecka - 8 miesiąc ciąży

Polecane posty

Gość amelia z kołobrzegu

dziewczyny, jak czujecie ruchy Waszych dzieciaczków około 8 miesiąca ciąży? Moja córcia jest dość ruchliwa, ale ma swoje określone pory, w których rzeczywiście mocno daje o sobie znać, a w innych porach dnia jest nieco spokojniejsza, ruchy są bardziej subtelne. Podobnie jest jeśli chodzi o poszczególne dni - czasem jest bardzo aktywna niemal cały dzien, innym razem tylko w określonych porach. Inna kwestia, która tez mnie zastanawia - owszem, zdarza się w ciągu dnia, że czuję, jak się mała rusza kiedy siedzę lub coś robie, ale częściej jest tak, że wyraźnie ją czuję kiedy się położę. Te ruchy są właśnie najwyraźniejsze. Zastanawiam się czy wszystko jest ok.

nie matw sie wszystko jest w porzadku wg tego co napisalas.dzieci tak maja ze tylko w okreslonych godz czasie sa ruchliwe a kiedy indziej mniej to jest calkiem normalne :) pamietam jak moja cora mi dawala czasami popalic a czasami tak jak by wogole jej w brzuchu nie bylo ;p

Gość amelia z kołobrzegu
a to, ze czuję ją wyraźnie przede wszystkim jak leżę? Czy to też jest ok?

Gość jest ok. takie nocne
ruchy oznaczają, ze po urodzenih będzie ci się dawała we znaki w nocy - dzidziuś już ma ulubione pory aktywności, które przenosi na później...

tak to normalne ze bardziej ja czujesz jak lezysz.tez tak mialam zwlaszcza jak kladlam sie spac to mi dawala popalic.jak chodzisz i sie ruszasz to tez masz troche w inna strone uwage zwrocona i tak nie przejmujesz sie ruchami dziecka a jak lezysz spokojnie to twoja uwaga jest zwrocona na dzidzie

Gość amelia z kołobrzegu
no to jestem trochę spokojniejsza :)

Gość wrzesniowa mamuśka
jestem teraz w 37tyg i również u mnie dzidzia jest bardziej aktywna w nocy. wyczytalam ze jak nie ruszamy brzuszkamy czyli nie lulamy malenstwa ono z nudow zaczyna sobie czas zajmowac;) nie masz sie czym przejmowac ze w niektore dni dziecko jest bardziej aktywne niz z inne jakos tydzien temu w aucie spedzilam 4godziny przez ktore maluch caly czas sie ruszal kopal i nie dawal wytchnienia dzis np jest spokojny;)

Gość może napisz ktoś jeszcze
jak to jest u niego. Tez chciałabym wiedzieć

Gość ja mam tak samo