Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z cellulitem od niedawna

co jest w miare dobre na cellulit?

Polecane posty

na pewno macie jakies produkty godne polecenia

Gość innymi słowy
ostre rzniecie.

cwiczyc teraz nie moge,bo jestem w 7 miesiacu ciazy,wiec poki co myslalam o jakichs kremach lub zelach

polecałabym ci: Loreal Body Expertise SCULPT UP tylko nie wiem czy można to stosować w ciąży :) pogrzeb w necie na stronach dla przyszłych mam z pewnością nie ty jedna zmagasz się z tym problemem :) życzę zdrowego dzieciaczka :)

Jeżeli chcesz się pozbyć cellulitu to nie musisz sięgać po kosmetyki dostępne w sklepie, ponieważ poprzez stosowanie domowych sposobów możesz w równie skuteczny sposób wyeliminować pomarańczową skórkę ze swojego ciała. Tu masz link do stronki, gdzie znajdziesz obszerny tekst na ten temat http://usuwaniecellulitu.info.pl/2010/07/19/domowe-sposoby-na-cellulit/ Przede wszystkim uważam, że powinnaś zacząć od masażu, ponieważ to dobroczynnie wpływa na krążenie krwi i limfy w tkankach. Musisz dokonać zakupu specjalnej rękawicy antycellulitowej, lub szczotki, albo po prostu użyj w tym celu szorstkiej strony gąbki. Masaż zacznij od dołu, czyli na początku masuj kostki, idź w stronę łydek, ud, potem pośladków i brzucha. Co ważne, masaż wykonuj ruchami kolistymi, a nie góra dól, czy z prawej do lewej. Masaż okrężny sprzyja również poprawie jędrności skóry. Innym rodzajem masażu może być masaż strumieniami wody (bez obaw to nie jest zabieg wykonywany tylko w salonach kosmetycznych, lecz również możliwy do wykonania w zaciszu domowym) podczas prysznica. Wystarczy, że nakierujesz strumień raz zimnej, raz ciepłej wody na miejsca, gdzie uwidocznił się cellulit. Taka czynność także znacznie poprawia elastyczność i jędrność skóry. Masować partię swego ciała z pomarańczową skórką możesz też kawą. W tym celu będą ci potrzebne fusy z zaparzonej kawy. Nałóż porcję kawowej papki na dłoń i masuj okrężnie dana partię ciała.Dodatkowo fusy z kawy mogą posłużyć ci także jako peeling, ponieważ systematyczne złuszczanie naskórka miejsc dotkniętych cellulitem jest jak najbardziej wskazane i cenione, a do tego kawa, jak wszyscy wiedzą zawiera kofeinę, które w tym przypadku przyczyni się do przyśpieszenia procesu spalania tkanki tłuszczowej. Kolejna ciekawą poradą, związaną z usuwaniem spędzającego sen z kobiecych powiek problemu którą ostatnio przeczytałam jest konieczność stosowania masek i okładów na miejsca z cellulitem. Na przykład znakomite efekty dają okłady z kawy, imbiru, cynamonu i oliwy z oliwek i spirytusu. Przepis wykonania masz zamieszczony w stronie z linka, który ci podałam. Nakładasz tę mieszankę wszystkich składników na miejsca z cellulitem, potem owijasz je folią i następnie czekasz dwadzieścia minut, zdejmujesz folię i zmywasz mieszankę z ciała. Okłady z soli i błota też są znakomite, ponieważ odtruwają i dotleniają komórki tłuszczowe

Gość peeling z mielinej kawy