Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematowa mama

moze wy mi pomozecie-imie dla synka

Polecane posty

Gość alinaks
weź durna babo kalendarz w wybieraj a nie zawracaj głowy

Gość moje typy
Julian i Wiktor może być jeszcze Krzysztof.

Gość tez bede miec synka
i daje mu na imie Nikodem, jak bedzie maly bede mowic Nikus, moze Niko

Gość agamalina
Filip, Mateusz, Kajetan -Kajtek itp :D i Antoni - ale nie wiem czy bym swojemu synowi dała Antoni ;p

Gość moje typy
Trzeba też pamiętać, że imię wybiera się na całe życie. Dziecko nie zawsze będzie słodkim bobaskiem. Przez większość swojego życia będzie dorosłym mężczyzną, a obcy ludzie nie będą zdrabniać jego imienia. Dlatego imię musi być też poważne. Są imiona, które pasują tylko do małego chłopca np. Kacper, Kajetan (Kajtek), Dominik (mnie kojarzy się ze słoniem z dobranocki). Najlepiej zastanowić się jak to będzie brzmiało jeśli kiedyś ktoś do twojego syna powie "Panie Kajtku" albo "Panie Dominiku" , "Panie Kacprze".

Gość moje typy
No i wyobraź sobie poważnego pana prezesa w wieku lat 50-ciu o Imieniu Kacper, Dominik, Kajetan

Gość lody bakaliowe
Mi się osobiście podobają imiona Bartosz, Tomasz, Dawid, Artur :)

Gość Ja tez mam problem z wybraniem
Lubie imie Nikodem ale zdrobnienia od Nikodema sa straszne:-( Kajetan i Kacper sa okropne. Kajtek to jak pies:-) Wyobrazacie sobie miec 30-letniego syna który nazywa sie np. Kajtek Salata????? Kacper kojarzy mi sie z duszkiem Kacperkiem i serialem Zlotopolscy... Wiktor spoko. Antek spoko. Julek spoko. Olivierów teraz na peczki. Nie wiem czemu bo ja nic nadzwyczajnego w tym imieniu nie widze. Benjamin mi sie podona... natomiast nie podoba mi sie skrócona wersja - Benek. Kojarzy mi sie z jednym pijakiem spod lokalnego sklepu:-) Ja sie zastanawiam nad: - Danielem - Dawidem - Maciusiem - Wojtusiem - Adasiem

Gość moje typy
Beniamin to też był taki słoń z dobranocki. Benjamin Blümchen chyba:) Dlatego imiona Dominik i Benjamin kojarzą mi się z kimś bardzo grubym, a do tego flegmatycznym i nie bardzo rozgarniętym. Dawid i Artur też ładne i pasują do dorosłego mężczyzny.

Gość taka jedna ola 213
Antoni - Antek - maly Antoś :) cudowne imie!!

Mój gust też nie pokrywa się z gustem mojego narzeczonego. Ja chcę Aleksandra, on Xawiera- a fuj. Oliwier też mu się podoba, ale jak dla mnie to trochę zbyt popularne. Bardzo mało męskich imion mi się podoba.

Gość aniabion
a my będziemy mieli PIOTRUSIA!!!!! PIOTR

Gość Xawier faktycznie okropne
ale bardziej polska wersja Ksawery ?? tylko takie bardzo powazne jest niestety! a Aleksander super, zwlaszcza w zdrobieniu Aleks nie Olek!

Gość niebawem będę mamą
też miałam taki dylemat podobały mi się imiona Piotr, Paweł Karol. Ale wybór padł na Kornela i chyba już tak pozostanie.

Gość do dylematowa mama
zazdroszcze tobie ze tylko taki masz problem jakie wybrac imie dla synka......