Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycolek

czy rozmiar 80D to duzy czy maly dla was rozmiar

Polecane posty

Gość grubiszon z małym biustem

Gość cycolek
nie jestem wcale gruba tylko po ciazy mi takie piersi zostaly mimo ze nie karmilam piersiA BO POKARM MI ZANIKL PO 2 TYGODNIACH WCZESNIEJ TAKIEGO ROZMIARU NIE NOSILAM DLATEGO PYTAM CZY TO DUZY ROZMIAR

Bardzo duży, to nie, bez przesady. No mały też nie jest. :) A co wpisu .. grubiszon z małym biustem... to chyba lekka przesada. Zawsze miałam pod biustem sporo, nic na to nie poradzę. Pewnie mogłabym, zgodnie z najnowszymi wskazaniami, nosić o 5 cm mniejszy, ale wtedy byłoby 75E zapewne, to dziękuję, postoję.

ja noszę taki rozmiar stanika bo im więcej pod biustem tym większa miska, nie oszukujmy się, grubiszonem nie jestem LOL nawet powiedziałabym ze "górę" mam dość szczupłą, ale tabsy antykoncepcyjne robią swoje:D

Gość dsfer
taki sobie

80D to duży obwód pod biustem, ale mała miseczka, oczywiście wg prawdziwych, europejskich standardów dziewczyny, zacznijcie się w końcu mierzyć i nosić odpowiednie biustonosze mało która z Polek zdaje sobie sprawę jak ważne jest noszenie odpowiednio dobranego biustonosza cycolek - podaj mi swoje wymiary, zmierz się ściśle, na wydechu pod biustem i luźno w biuście, na wysokości sutków, a podam ci twój rzeczywisty rozmiar biustonosza

Gość tez taki mam
i uważam że trochę za duży, no ale nie jestem szkieletorem więc do mojej sylwetki takie cycuszki pasują. :))) a mąż jest zachwycony!

jasne, 80D to taki średni, a nawet mały bo normalnie to wszystkie tu mają 120 G

jasne, że średni, a nawet mały wyobraź sobie, że moja koleżanka, która wg Triumph'owej rozmiarówki nosiła A, po dokładnym zmierzeniu się, okazało się, że nosi miseczkę D :) grunt, to ironizować jeśli nie ma się krztyny wiedzy na dany temat :) mój rzeczywisty rozmiar to 65F i zaręczam, że wcale nie jest taki duży, średni, nawet przeciętny powiedziałabym

Gość tjaaa zna się na rzeczy
:) 80D to duży obwód i mała miseczka, nawet bardzo mała. Ewa33 nie ma pojęcia o czym mówi- 120G to gigantyczny obwód i nadal malutka miseczka :P

Taaa... Twoje dokładnie zmierzenie, to jak rozumiem biustonosz 15 cm mniejszy niż rozmiar rzeczywisty... Nic dziwnego, że masz rozmiar 65F. Według Twojej miary, to ja powinnam nosić jakieś 65P w takim razie. :) A biust w dalszym ciągu byłby ten sam. Nie mam małego biustu. I nie będę nosić biustonosza o 15 centymetrów mniejszego, bo nie mogłabym oddychać. Kupuję 80D, zapinam na ostatnią dziurkę i tak mi pasuje. Ale jutro, serio, pójdę przymierzyć 75.. teraz ile... G albo H... albo i dalej w alfabecie.

nie powiedziałabym ze mała miseczka ale spoko:) nie wiem gdzie kto kupuje biustonosze ale ja zazwyczaj w normalnym sklepie z bielizną. Pani która tam sprzedaje powiedziała mi.75D jest bardzo podobne do 80C i rzeczywiście-bo za małe na mnie.

Gość tjaaa zna się na rzeczy
musztardo przecież odzianie biustonosza większego w obwodzie i z mniejszą miseczką nie zmniejsza rzeczywistego rozmairu Twojego biustu :) Natomiast noszenie źle dobranego biustonosza może w przyszłości zaowocować biustem rozmazanym pod pachami, na brzuchu, na plecach itp

Gość tjaa zna się na rzeczy
Jak ja uwielbiam te 'fachowe' porady pań w sklepach z bielizną :O Skoro 75D to to samo co 80C to na cholerę niby jest rozmiarówka? Przejdź się raz do sensownego sklepu z bielizną, gdzie ekspedientka zna się na rzeczy i zobaczysz wtedy róznicę

wszystko zależy jeszcze od tego, czy biustonosz jest rozciągliwy czy ściśliwy i przede wszystkim - kto jest producentem polskie marki mają bardzo ograniczone rozmiarówki i w dodatku wprowadzają kobiety w błąd miseczki są od A do D, wszystkie większe to już worki na piersi, szyte jak namioty:) najciaśniejsze w obwodzie są 75, tudzież 70, które są tak rozciągliwe, że po chwili noszenia, zapięcie podjeżdża mi pod łopatki każdy biustonosz nawet odrobinę się rozciąga, chyba, że jest szczególnie ściśliwy - wtedy należy kupować z większym obwodem, niż dotychczas jestem wąska, pod biustem mam raptem 74 cm, a biustonosze z obwodem 65 rozciągają się ok 10 cm, wiec problemów z oddychaniem nie mam :) miseczka F, to nie jest biust ogromny, ale pełny:)

persymona To jest duży biust na wieeelkiej babie (która pod biustem ma ponad 85 cm). Mylisz się i to bardzo. Nie jestem wieeelką babą, dół noszę 38, górę 40. Może i tak... dzisiaj, to 34 i 36 króluje. Mam pod biustem 82 centymetry, dużo, to fakt, ale zawsze tak miałam. W biuście mam 101-102. I ze strony Triumpha, którego kiedyś nosiłam, wynika, że jak w mordę strzelił, to jest 80D. Owszem, jeśli miałabym kupić dajmy na to, 75, to robi się 75G. Muszę spróbować, może i macie rację, w sumie zapinam na ostatnią haftkę. Jeśli kupiłabym mniejszy obwód, to zapięłabym na środkową. No cóż człowiek całe życie się uczy.

Ale to jest prawda z wprowadzaniem w błąd. Zawsze myślałam, ze noszę 75 D, a okazało sie, ze obwód mi sie zmniejszył, a miseczka "urosła' do J Teraz mam biust na swoim miejscu, nie wylewa sie z biustonisza, itd...

Ale ogólnie widac, gdy biustonosz jest źle dobrany. Chociażby pochyl sie, potrząśnij ;) biustem, wyprostuj się, czy nadal wszystko jest tak jak powinno byc...? Nie wychodzi nic pod biustonoszem, nie wylewa sie pod pachami, biust jest an swoim miejscu..?

Nie jestem wysoka, nie jestem też szkieletorem. Ćwiczę, pływam, ogólnie zawsze miałam pod biustem więcej niż moje koleżanki. No taką mam figurę. Po przeanalizowaniu jednak tego, co piszecie, powinnam chyba faktycznie 75 nosić z większą miseczką. Ale same zobaczcie... Jak napisałam, że noszę 80D, to się chór rzucił, że wieeelka baba z małym cycem, a jak napiszę, że 75G, to dalej napiszecie, że wielka baba z małym cycem? A cyc ten sam...

persymona (persymona.kafeteria@o2.pl) Triumph to kupa Ma dobre staniki z silikonem, ale fatalną rozmiarówkę. No wiem, że kupa, dlatego nie kupuję. Znalazłam tabelkę na ich stronie akurat.

Musztardo, ja rzuciłam, przepraszam:) ale dla mnie to naprawdę dużo (nie znam nikogo, kto by przekroczył 75 i miał normalną figurę;) ), skoro jesteś wysportowane, to też co innego ;)