Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamamaa

nocnik?

Polecane posty

Gość mlodamamamaa

czy tylko ja mam problem zeby naucyzc dziecko na nocnik ,probwalam od czasu do czasu siadac ,ale nic z tego od tygodnia dziecko chodzi na samych majtkach i sika pod siebie a najgorsze jest to ze nawet jej nie przeszkadza ze ma mokre majtki:/ nie mam juz sil..a dziecko ma 2 lat i miesiac wiec czas nawyzszy zeby umialo sikac na nocnik!

Gość chyba tylko ty masz taki
problem z przeszło 2-letnim dzieckiem :o

Gość ja zaczelam nauka przed 2 roki
em 2 tyg i po sprawie , sdzac sadzac i jeszcze raz sadzac , nei krayczec nie bic nie zmuszac , bawic cieszyc a nawet karmic rano z porannym siusiu na nocniku :)

Gość mlodamamamaa
za pozno? ja znam matki co ucza odpiero ok 3 roku zycia,nie wiem moze za pozno..:/

Gość nie stresuj sie
ja tez jakis czas temu zakladalam temat nocnikowy. miala gorzej niz ty bo moja mala darla sie jakby ja zes kory obdzierali jak sie miala wysikac na nocnik, najgorsze bylo wlanie pierwsze 1,5 tyg myslalam ze sie poddam, ale dalam sobie 2 tyg na to by zobaczyc czy to ma jakis sens, prawda jest taka ze faktycznie musialam za mala chodzic prawie krok w krok az w koncu zauwazylam moment w ktorym chce siusiu i wtedy ja wysadzalam, chodzilam nawet do lazienki i puszczalam wode ciurkiem zeby spowodowac odruch siusiania bo potrafila wstrzymac ale w koncu sie jakos udalo

Gość tylko cierpliwosc
i regularne sadzanie na nocniku zeby dziecko nie mialo okazji narobic w majtki.kup grajacy nocnik to dziecko samo bedzie na niego siadalo

my też pierwsze próby nocnikowania robiliśmy zanim mała miala rok (wiadomo, ze sama nic nie komunikowała, sadzalam ją po spaniu, czy jak widziałam, ze próbuje sie naprężać do zrobienia kupy). Bardziej chodziło wtedy o oswajanie z nocnikiem. Teraz ma 1 rok i 10 mcy, kupę woła już kilka miesiecy, czasami siku - ale tutaj to ja częsciej musze pamiętać i pytać, przypominać. Ona wola siku w ostatnim momencie.. Coraz częsciej zdarzają się dni, ze pieluszka jest tylko na spanie. Mam nadzieje, ze skończymy z pieluszkami do jesieni.. Oduczanie zaczęłam powolutku, własnie od puszczania jej w majtkach i sadzania regularnie, co 1-1,5 godz. na nocnik. Koniecznie po spaniu i przed kąpielą. Tłumaczę, rozmawiam, sadzamy misie, lalki, czaami chodizmy razem siku, jak sama nie chce :) ja na duży, ona na swój malutki :)