Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekd 35

Jak sobie radzicie z małym dzieckiem mieszkając na 4 pietrze bez windy

Polecane posty

Gość ekd 35

Ja właśnie tak mam, na spacer idziemy dopiero jak mąż przychodzi z pracy, bo jak mam stargać wózek i dziecko, teraz myślę o zakupie lekkiej spacerówki, ale i tak będzie ciężko, pomało po południami będzie ciemno wię na spacer trzeba będzie wybrać się za dnia. Dziewczyny jak sobie radzicie

a na parterze nie ma suszarni ,wózkowni lub innego pomieszczenia gdzie mogłabyś bezpiecznie zostawić wózek a nie targac za kazdym razem na 4 piętro? ja mieszkam na 3 piętrze i też zastanawiam się jak to kiedyś będzie wygladać hmmm a z brzuszkiem jak Ci się wchodziło?

Gość marysia_mm
ja też mieszkam na 4 piętrze. Lada moment rodzę... i już jestem przerażona. Wózka nie mam zamiaru nosić. Chce zostawiać na parterze. Mieszkam w dość "kameralnym" bloku, i raczej kradzieże nie wchodzą w grę. Jak do tej pory nic nikomu nie zginęło, a rowery czy wózki stoją bez zabezpieczeń. Z drugiej strony myślała, by na początku wpinać fotelik samochodowy do stelaża wózka i tak chodzić na spacery. Potem tylko wypiąć fotelik i sru na 4 piętro (a stelaż na dole)

albo jeszcze wyjscie-wnosić na pół pietro i tam przypinac np. do kaloryfera taką sprężyną jak do rowerów, a jak mąż bedzie wracał to wniesie :)

mieszkam na 4 piętrze bez windy, wózek trzymam albo na dole koło skrzynek przypięty do kaloryfera blokadą rowerową albo w bagazniku auta pod domem :) luuuzik, nie jest źle :P

Gość ja mieszkam na 3 pietrze
ja jestem w 9 mies. zatrzymuje sie co pietro prawie. z 1 dzieckiem wyjscie na spacer konczylo sie potem na plecach. dziecko na rekach , jakas torba i po wozek do piwnicy. cienko, w piwnicy ciasno, mała płakała, spacerówka niby byla z lekkich, ale i tak ciężka. wychodzilam przed klatke błyszczaca i zapocona. szczegolnie gdy juz sie chodzilo cieplo ubranym. im wieksze dziecko tym bylo lepiej, mała postał w piwnicy,a le i tak wszystko robilam bnardzo szybko, bałam sie ze wejdzie na schody itp złotego srodka nie ma. chyba ze maż bedzie ci wózek rano znosil, ty zejdziesz tylko z dzieckiem, a potem on po pracy go wniesie.

tylko jak sie wybiore sama do hipermarketu z małą na zakupy i sie zapomne to narobie zakupów jak głupia a potem.... no własnie... potem dziecko pod pachę :P czyli w lewej ręce ponad 10 kg dziecko a w prawej siaty... i tak idę jak osioł na 4 piętro... ręce będę miała jak goryl do ziemi.... a najśmieszniej jest jak się nie zabiorę... to zakładam nosidełko, mała do nosidła i schodze do auta i biorę siaty i znów na górę.... a potem się okazuje, że zapomniałam z auta telefonu... i zapierdzielam po raz 3.... wściec się można, ale jest też niewątpliwy plus tej sytuacji - POŚLADKI MAM JAK KAMIEŃ TWARDE :D i zero celulitu - jak zawsze był moją zmorą :D

Ja mam zamiar kupić jakąś bardzo lekką spacerówką i najpier ją znieść a póżniej dzicko , wózek nie zabezpieczony długo by tu nie postał

nie wyobrażam sobie zostawić dziecka samego w domu nawet na czas zniesienia wózka na dół...

Gość jak ja nie lubie jak wozek
tarasuje wejscie do piwnicy, albo dojscie do skrzynek! nie kazdy ma dziecko i nie musi sie obijac o jakis wózek

Gość marysia_mm
mój mąż myślał, by wózek trzymać w bagażniku w samochodzie... ale co zrobić z dzieckiem w momencie składania gondoli ze stelażem?

oczywiście już stwierdziłaś, że wózek tarasuje wejście do piwnicy albo dojście do skrzynek :D uwielbiam takie komentarze!!! moja klata schodowa jest jebitnie wielka i nawet 3 wózki w niej giną, dojście do schodów i skrzynek jest niczym nie zastawione :) ale pewnie i tak ty wiesz lepiej...

marysiu - ja kładłam małą (jak była lezącym dzieckiem) na tylne siedzenie. a teraz sadzam ją w foteliku samochodowym i składam wózek :)

ja mieszkam na 2 pietrze i bede sobie radzic tak: rano maz zniesie stelaz wozka na dol, u nas na klatce nie widac z zewnatrz ze stoi wozek, ja pozniej zniose samo dziecko w gondoli, maz jak wroci wniesie stelaz na gore a ze spacerowa to bedzie znosil stelaz i spacerowke a ja bede schodzic tylko z dzieckiem, pozniej mam w planie kupic lekka spacerowke skladana w parasolke i juz nie bedzie problemu

Gość marysia_mm
jak ja nie lubie jak wozek - przesadzasz lekko. To co ma zrobić ta biedna matka z 15-20 kg wózkiem i dzieckiem? Koło wózka przejdziesz w 2-3 sekundy... aż tak przeszkadza? Nikt nie mówi, by stawiać na środku przejścia

Gość mea a czy Ty cale 24 godziny
na dobe jestes z dzieckiem patrzac na nie? To ciekawe kiedy obiad gotujesz ;) Ja zanosze dziecko, klade do lozeczka i schodze po wozek. Nie widze problemu. W druga strone tak samo ;)

Gość dlaczego mieszkacie
tak wysoko? nie lepiej by było na parterze albo na pierwszym piętrze? nie rozumiem was kobietki ;)

Gość marysia_mm
jeszcze odnośnie tarasowania wózkiem.... w moim mieście są sklepy z artykułami dziecięcymi, do których jest zakaz wchodzenia z wózkiem. Spotkałyście się z tym? Nie chodzi o zwykłe sklepy tylko te dla dzieci. Przecież to parodia.

aktualnie jestem w pracy ;) ale tak, jak jestem w domu to staram się mieć małą na oku, albo chociaż w zasiegu słuchu

Gość mieszkamy tak wysoko
bo takie jest to mieszkanie. Nie wybieralam go sobie. Malo tego - ciesze sie, ze je mam :O

marysiu taki zakaz nie ma podstawy prawnej i jest po prostu NIELEGALNY :) więc piernicze te zakazy a jak ktos sie czepia to sie pytam czy to pies? i czy mam dziecko przywiązać do kraty przed sklepem?

Gość zakaz nie jest nielegalny
kazdy sobie moze wymyslic zakaz. Jesli to czyjas wlasnosc trzeba to uszanowac :) Tak samo zakaz maja niewidomi z psem, to juz przypal jest totalny :O No ale tego sie nie przeskoczy...

Gość jak ja nie lubie jak wozek
denerwuje m,nie jak siegam do skrzynki a tam wózek ktory mi sie wbija z brzuch. nie lubie schodzic do piwnicy po wozek dziecka, jak musze najpierw odstawic jakis inny wózek, wyjechac ze swoim a pozniej znow zaparkowac tamten!

Gość parkuj przed nim
a nie za nim :p

Hej, Mieszkałam na 3 piętrze bez windy i było ciężko... ze spacerami problem, a wózka nie chciałam zostawiać na dole w klatce. Teraz mieszkam na 2 piętrze też bez windy, ale "życie" ratuje mi garaż. Trzymam wózek w garażu i to jest niesamowita ulga. Pozdrawiam, trzymaj się!!

Gość ekd 35
nie jest łaqtwo, a gdzie zakupy które też trzeba wtargać

ja mieszkam na 4 piętrze bez windy i wózek zostawiam w piwnicy. Jak narobię zakupów to zakupy zostawiam też w piwnicy :) tzn biorę do domu tylko to co trzeba do lodówki włożyć reszta zostaje w piwnicy i przynosi te rzeczy mąż jak wraca z pracy :)

Gość dfgfdgf
A jak to jest targać wózek ważący 11 kg? Zastanawiam się czy dam radę a póki jestem w ciąży nie mogę sprawdzać. Na pewno niestety będę musiała robić dwa kursy z i na III piętro, to samo z powrotem, bo będzie wózek, dziecko i dwa duże psy. :S No chyba że będę zostawiać wózek w wózkarni, tyle że jakoś mnie to brzydzi.

Gość Ja miałam sam fotelik
Ja miałam sam fotelik wpinany do leciutkiego stelaża od spacerówki. Jak dziecko wyrosło z fotelika, to sprzedałam całość łącznie z nigdy nie użytym siedziskiem za więcej niż połowę pierwotnej wartości wózka i kupiłam wygodną parasolkę Maclarena. Tak, było warto. I nie, nie miałam gondoli i nigdy nie użyłam siedziska w pełnowymiarowym wózku.

Gość w foteliku dziecko
nie powinno przebywac wiecej niz 2 godziny dziennie, wiec gratuluje pomyslowosci jak tu zaoszczedzic kosztem zdrowia dziecka