Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz koncowka

puchniecie/zatrzymywanie wody w organizmie w ciazy

Polecane posty

Gość to juz koncowka

Czy u was rowniez wystepowaly takie objawy pod sam koniec ciazy? ostatnio zaowazylam ze przybylo mi kilka centymetrow w udach mimo ze nie jem wiecej a wrecz mniej bo dopadlo mnie przeziebienie. pytalam sie kolerzanek czy tez tak mialy pod sam koniec ciazy (jestem w 37tyg) i stwierdzily ze to normalne czy wy tez tak mialyscie?

Gość ja tak nie miałam

Gość a ja mam na dzis termin
i zero puchniecia. kazdy inaczej to przerzywa. moze jesz za duzo soli ktora zatrzymuje wode w organizmie

Gość marysia_mm
organizm zatrzymuje wodę w organizmie na koniec ciąży na wypadek utraty krwi w czasie porodu. To hormony tak działają

Pij dużo wody, powinno pomóc. I rzeczywiście mniej soli a nawet całkowicie ją wyeliminuj.

Gość to kwestia hormonow
sa kobiety ktore wogole nie puchna,wygladaja slicznie do samego konca i sa takie jak ja,ktorym zanikaja rysy twarzy,nos sie robi jak kartofel,poprostu niejeden moglby sie zastanawiac,kto taka brzydka babe zaplodnil,do normalnego,ladnego wygladu wracam po okolo 4miesiacach po porodzie...poprostu tak mam.

Gość to juz koncowka
tylko nogi mi puchna, jak dluzej pochodze czy wyjde na 3 pietro po schodach nogi mam zaraz jak balony, nie dosc ze lydki to jezcze uda. przez ostatnie dwa tygodnie zaowazylam ze przybylo mi 2kg i kilka centymetrow w udach od tak sobie. nie jem wiecej, jem mniej slodycze tez zadko wchodza w gre wiec to napewno nie tluszczyk bo nie mial by sie skad wziasc

mi puchnie wszystko oprocz twarzy, stopy to norma od rana :D zatrucia nie mam bo cisnienie i reszta w normie, opuchlizna z nog schodzi po nocy

ja bylam tak spuchnieta, przed zajsciem wazylam 58 na wzrost 172 i w ciazy przytylam 17, jak urodzilam wazylam 53, juz w szpitalu kobity dziwily sie jakie mialam chude lydki co dla mnie bylo szokiem, zawsze opuchnieta a tu potem jeszcze mniej jak przed zajsciem...od razu po powrocie waga poszla w ruch:O i jeszcze za chiny przytyc nie moglam(karmilam 10 miechow) ale teraz juz waga normalna mam 58 ..musisz to przebolec, malo soli duzo wody a zobaczysz ze po porodzie to wszytsko ci zejdzie...