Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inspiracja.1984

Jak poradzić sobie z zazdrością?

Polecane posty

Czy macie jakieś sposoby? Jestem okropnie zazdrosna o mojego chłopaka. Szczególnie o jego byłe dziewczyny. Nie mówię mu o tym bo wiem że to głupie, on nie daje mi powodów do zazdrości, ale to siedzi w mojej głowie...Zaczęłam nawet sprawdzać jego komórkę...Pomóżcie

Gość zazdrośnicaa
Nie mam pomysłu. Ale wiem że jeśli bedziesz go sprawdzać to bedzie jeszczegorzej...żeby nie doszło do tego ze sama zaczniesz układać sobie w głowie historyjki... Nie sprawdzaj go!!! Spróbuj z tym walczyć...jak tylko zaczniesz zazdrościć pomyśl ze on mówi tobie ze ciebie kocha...pomysl o tym co robi dla Ciebie... Łatwo nie jest wiem coś o tym...ale twoja zazdrość moze zniszczyc wasz związek wiec uważaj!

Gość nie-che-mu-rozbic-zwiazku
Tez byłam zazdrosna, i znam jedną straszną zazdrośnicę. I niestety musisz sobie po prostu logicznie wmówić, że skoro twój mężczyzna jest z Tobą, to znaczy że chce Ciebie. Ja do swojego mam zaufanie, wiem, że jakby coś się wydarzyło to i tak by mi o tym powiedział. Sama się przyjaźnię ze swoimi eks i wiem, że to naprawdę może być i jest tylko niewinna przyjaźń, bez podtekstów. Po prostu spróbuj zaufać, a jakby coś Cię niepokoiło to porozmawiaj szczerze ze swoim facetem. :)

Jesteśmy razem rok. Wiem że moje zachowanie nie ma sensu. Kiedyś nie rozumiałam osób które są tak zazdrosne, i w poprzednich związkach nie byłam, ale teraz bardzo, bardzo mi zależy, i chyba dlatego jestem taka podejrzliwa. zazdrośnica masz rację, takie zachowanie może zniszczyć związek. Muszę nad tym zapanować

Gość mała duża
ojjj jak ja to znam... ciagle sprawdzanie czy nie siedzie na portalach itd ( nie będę podawac tu nazwy bo nie wolno) . sama z tym walczę, ale potrafie sobe wmowić, i wtedy jest lepiej . najgorsze są wlaśnie te nasze "historyjki"... kiedys moj byly szef (anioł!!) powiedzial mi, ze jestesmy zazdrośni wtedy gdy nie jeste śmy poewni swojej atrakcyjności... czyli? trzeba sobie ja poprawiać :) i tyle!

Gość mała duża
ale i tak mam slabe chwile i jestes baaardzo zazdrosna!!! wtedy wojna, a najlepsze jest to, że oni to czają i się z tego nabijają i widzą jak nam na nich zależy.. a może macie jakieś zlote rady by nie być zazdrosną?

Dobrze wiem że nadmierna zazdrość wynika z braku poczucia własnej wartości. I staram to sobie wytłumaczyć, jakiś czas się powstrzymuję od sprawdzania i kontrolowania, ale to wraca. Chyba jedyne wyjście to popracować nad sobą...a to jest trudne

Gość zazdrośnicaa
Tak jedyne wyjście to praca nad sobą... Oni lubią gdy jesteśmy zazdrosne sami czasmi nas prowokują ale gdy już przesadzamy to możemy ich do siebie straszliwie zraźić... jak zobaczą ze ich szpiegujecie może to się źle skończyć... Skoro wybrali was to znaczy ze jestescie dla nich atrakcujne. I polecam poczytajcie zołzy znajdziecie bez problemu w necie! I więcej zufania! Oni Was kochają i nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszcze że macie facetó i jestescie w związku...bo mój się już zakończył;( ale to inna bajka... Dacie rade dziewczyny!