Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzosowa panienka

bukiet z wrzosow

Polecane posty

Gość wrzosowa panienka
nie wierze w przesady

Gość bezbez
tylko nie wrzosy!nie chcesz wierzyc to nie wierz ale wrzosy to nieszczescie.Nawet w domu nie wolno ich trzymac a co dopiero wiazanka slubna.brrrrrrrrrrrrrr

Gość wrzosowa panienka
mam w domu od roku w doniczce, teraz kupilam caly wielki wiechec i stoi na parapecie naprawde wierzycie w przesądy?!

Gość jussaa
nie wierzymy:) miałam perły na ślubie (co prawda nieprawdziwe) i jakoś nie płaczę

Gość wrzosowa panienka
jussaa - przywracasz mi wiare w trzezwo myslacych ludzi :)

Gość ala ma kotaa
a nie sypie się z tego ?

Gość wrzosy ładne
my mielismy slub 13go i ok.

Gość nie lubię wrzosów
brzydkie to i przynoszą nieszczęścia, miałam parę w ogrodzie ale na szczęście moj pies wszystkie powyrywał :)

Gość CZERWONA FASOLA
Tak samo się mówi , że nie można mieć wiązanki z kalii bo to pogrzebowe kwiaty i nieszczęście przynoszą,a znam kilka mężatek które miały takie wiązanki i co ? ? ?nic się nie dzieje ! ! ! Jeśli podobają ci się wrzosy to miej śmiało taką wiązankę!Pomysł masz ciekawy i nieoklepany!Bardzo fajnie,napewno wszyscy zapamiętają taką wiązankę,bo będzie "niestandardowa"! Pozdrawiam wszystkie zazdrośnice!

Gość wrzosy są paskudne
:P

ladny ten bukiet z pierwszego linka, mnie by tylko irytowalo ze sie sypia, w domu mam bukiet, nikt go nie rusza a i tak sam z siebie opada. w przesady nie wierze:D a masz fotki bukietu z jarzebina?

Gość zrób se z cebuli i szczypiorku
no można jeszcze gdzie niegdzie czosnku poupychać :)

Gość wrzosowa panienka
pozdrowienia dla "zrob se z cebuli i szczypiorku" zawsze mnie zastanawia skad sie tu bierze tylu zlosliwych ludzi :)

Gość dlaczego odbierasz to za
złośliwość? jednym podoba się wrzos, innym szczypiorek, więcej tolerancji :)

Gość wrzosowa panienka
akurat jestem bardzo tolerancyjna, ale ta ironia przy cebuli i czosnku byla niepotrzebna, ja nie wysmiewam bez i koronek w wiekszosci prezentowanych tutaj sukienek, wiec jak ja pisze, ze chcialabym miec bukiet z wrzosa albo jarzebiny tez wolalabym zostac potraktowana normalnie :) nikogo nie nawracam na jarzebinowe bukiety :) i nie widze potrzeby kpienia z mojego czy kogokolwiek poczucia estetyki

wrzosowe bukiet są śliczne, przesądami się nie przejmuj, w Japonii chryzantemy np są bardzo popularne w wiązankach a u nas kojarzą się cmentarnie, podobnie jak kalie. Osobiście znam pannę młodą która miała bukiet z kalii i wyglądała świetnie. Również Ty będziesz wyglądać pięknie, wybieraj to co Tobie pasuje i Tobie się podoba. Zyczę dużo szczęścia

Gość w pościgu za oryginalnością
te wrzosy chcesz mieć? Naprawdę podobają ci się te smętne patyki???

Gość wrzosowa panienka
nie w poscigu za oryginalnoscia, a dlatego ze to kwiaty sezonowe, a ja lubie sezonowe kwiaty, owoce, warzywa itp, lubie wykorzystywac, to co aktualnie najladniej kwitnie, rosnie itp. poza tym zamiescilam linki do zdjec bukietow z wrzosem, nie widze tam zadnych suchych patykow :)

Gość wrzosy
autorko---wrzosy moje ukochane...piekne..nie wierze,ze cos tak pieknego moze przynosic pecha..a pierwszy link co podalas jest cudny..piekny ten bukiet..❤️

Gość w tym bukiecie
wrzos jest dodatkiem i to jest ładny bukiet, ale sam wrzos nie jest wcale efektowny, osobiście nie przepadam za tą rośliną, niedawno był w TV wywiad z jakimś aktorem (gra w M jak miłość) nie pamiętam nazwiska, w każdym razie opowiadał o swojej zmarłej żonie i nadmienił, że w tym samym roku, co posadzili wrzosy owa żona zmarła, niby nie jestem przesądna, ale w moim ogrodzie nie posadzę tej rośliny.

Gość jacobs
Ten jeden bukiet to nie jarzębina ale kule z rajskich jabłuszek

Gość wielka heca
Ja mam wrzosy u siebie w ogrodzie od jakichś 3 lat i jeszcze żyję. Te bukiety z wrzosów bardzo ładne, tylko wrzosy jakos się smutno kojarzą. Jeśli tobie sie tak nie kojarzą albo ci to nie przeszkadza - bierz bukiet. W przesądy nie wierz, to bzdura

Gość kas123
ten ostatni z kaliami jest uroczy, ale to chyba jest bez filoletowy a nie wrzos

Gość pomalutku
hmm ja biorę ślub w październiku i też marzy mi się skromny bukiet z wrzosu lub jarzębiny... byle nie róże-bo ich nie lubię, nie storczyki-bo to najpiękniejsze kwiaty na świecie i serce mi się kraje,że są cięte na bukiety i nie margaretki,bo są oklepane. Jakieś pomysły? Bo mi już brak...

Gość mario bolucci
gożdziki. uwielbiam :)

Gość a czemu ona????
no u znajimych też nie wierzą w przesądy, ale: 1) znajomego tesciowa kupiła wrzos i po południu rozwaliła se kolano - nie wierzy w takie dyrdymały dla potwierdzenia parę dni później żona znajomego przyciągnęła do domu wrzosik w doniczce - po kilku godzinach mieli kraksę samochodem:-o szczęście, ze nic im sie nie stało. Wrzosów w domu już nie mają.

ja nie wierze w przesady sama mialam bukiet z kali - zamawialam go z mama, ktora nie mogla tego przezyc - pani w kwiaciarni powiedziala, ze w tej chwili (2 lata temu) to najpopularnijsze kwiaty na slubny bukiet. i podala tez jakas inna nazwe tych kwiatow - aby ja podawac osobam, ktorym sie kojarza z pogrzebem wrzosy sa sliczne