Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w 36 tc

czop

Polecane posty

Gość w 36 tc

dziewczyny jak wyglada czop ? i mam delikatne pytanie czy zdarzylo wam sie np przy kichnięciu,kaszlnięciu popuscic siku? ;) czy to normalne?

Witaj. A zdarzylo sie :o czop? Z tego co czytam to galaretowata biala substncja, sporo jej ;) Nie razpodbarwiona krwia.

Jestem dopiero w 16 tygodniu i niestety zdarza mi się popuścić przy wysiłku, kaszlu czy kichaniu. To normalne. A czop to jest śluzowata wydzielina, czasem zabarwiona krwią. Zamyka szyjkę macicy podaczas ciąży i najczęściej odkleja się, gdy szyjka przygotowuje się do porodu. Ale czasem ta wydzielina pojawia się na kilka tygodni przed porodem.

Gość w 36 tc
mi sie to zdarza ostatnio czesciej ;] no ale chyba taka natura, tak pytam o ten czop na zapas,ostatnio zauwazylam dziwne zmiany na bieliznie a do porodu wlasciwie jeszcze troche zostalo dopiero zaczynam 36 tc.

Ja jestem w 2 dniu 36 tygodnia :D I rowniez czesto, nawet bez kichniecia mam mokro :P

autorko :) Mi czop odszedł juz 10 dni temu wiec teraz tylko czekam:) jestem w 39 tygodniu ciązy:) A co do popuszczania, to normalne bynajmniej u mnie :P Wczoraj jak kichnęłam tak mocno popuściłam, że nabrałam mojego męża że odeszły mi wody :P Wredna jestem :P

Gość marysia_mm
z tym czopem to i ja mam problem. Mam taki dziwny żółtawy śluz (jak budyń - przepraszam za dosłowność). Czyżby to było to? Jestem w 40tc. Ostatnio miałam grzybicę, więc może to z tym jest związane

mi tez zdarzylo sie raz popuscic a porzadnie podczas smiechu :-D na szczescie bylam sama (ogladalam film w lozku) ;) moj czop wygaldal jak zbita kulka sluzu z nitkami krwi byla dosyc spora wiec czulam jak wychodzi

Gość w 36 tc
to mi jeszcze w takim razie nic nie odchodzi,ale musze przyznac ze wczoraj spanikowalam bo co 5-7 minut dostawalam takiego skurczu w prawym posladku i az mi ciezko sie bylo wyprstowac ;] czy to moga byc skurcze przepowiadajace?

Gość w 36 tc
??? ?? ?

Gość skurcze
przepowiadające obejmuja macicę a nie posśadek.. Pewnie dziecko uciska na nerw kulszowy

Gość w 36 tc
dzieki :P