Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa gwiazda kafeterii100000

kto ze mna???zaczynamy??

Polecane posty

hej mam na imie Paulina. mam 19 lat. mam 165 cm i waże 59 kg. do tego wszystko idzie mi w brzuszek i mam oponke:((( chcialabym schudnać z 15 kg moja dieta to śniadanie godz 8- 100g serka topionego ,jeden pomidor, szklanka herbaty bez cukru obiad godz 12- jajko na twardo plus pomidor godz 14 jedno jablko godz 16 serek wiejski ze szczypiorkiem do tego ćwiczenia 6 WEIDERA a i poltora litra wody z aqua slim od wczoraj zaczelam zobaczymy...... na tej diecie slyszalam ze dziewczyny z forum schudly ok 15 kg w miesiac .... a zapomnialam dodac dietke stosujemu piec dni w tygodniu w weeken mozemy sobie pozwolic na 1500kalorii:))) i tam przez miesiac kto ze mna zapraszam bedzie razniej wpisujcie sie!!! wpisujcie sie i podzielcie sie swoimi dietami, cwiczeniami, itp aha moje marzenie to zmiescic sie w rozmiar 36...

Gość Borsuk_morski
Brak slow ... napisalbym jak przeprowadzic rozsadna diete, ale Ty pewnie tego nie zastosujesz, tylko stosujesz cos, po czym wiecej przytyjesz, niz schudniesz.

to jesli mozesz to napisz jak schudnac bo naprawde mi zalezy... a tą diete to wlasnie z kafeterii mam . jak masz co lepszego to sie podziel kazdy ma swoje zdanie,kazdy kazdemu moze pomoc , doradzic.. ja jestem otwarta na propozycje wiec slucham

Gość dalaj
gdy stracisz 15kg to obstawiam że rozm. 36 bedzie na ciebie zbyt duzy. widzę że dążysz do wychudzenia.

kto jest razem ze mna?/ piszcie sowje doswiadczenia

Gość Borsuk_morski
Nie chodzi o to, ze kazdy ma swoje zdanie. Zdanie jest jedno i pochodzi z dziedziny, ktora nazywa sie dietetyka. Na poczatek wylicz swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3224040 Od wyniku odejmujesz maksymalnie 20%. 2-3 tygodnie diety a pozniej tydzien na normalnym bilansie. 4-5 posilkow na dzien. Cwiczenia silowe z duzymi ciezarami - zeby zahamowac spadek miesni na diecie. Wielkosc i sklad posilkow dopasowac do przewidywanej, po nich, aktywnosci. To wszystko. Bedziesz chudla racjonalnie, bez zadnych zdrowotnych uszczerbkow, a co najwazniejsze - trwale.

dzieki,bylam na tej stronce i obliczylam sobie dzienne zapotrzebowanie, jak skoncze swoja dietke napewno zabiore sie za twoje rady:!jeszcze raz dzieki! dziewczyny wpisujcie sie!!

Gość Borsuk_morski
A nie ... pisalem :D Dlatego to wszystko tak skrotowo ujalem, bo wiedzialem, ze zrobisz swoje. A to droga do nikad.

przekonamy sie do czego doprowadzi ta moja dietka.... twoj sposob tez wyprobuje to moje pierwsze w zyciu odchudzanie wiec prosze nie dziw sie...chce schudnac:P

up

podnosze

Gość jjjhjkhgfffff
ja tez się odchudzam!

Droga Gwiazdo, Nie miałam nic obrazliwego na mysli jednakze dieta juz z góry wydaje sie być lekkomyślna. Skoro to Twoje pierwsze w zyciu odchudzanie radzilabym zaczac od poczytania troche jak to wszystko dziala , po czym jest tzw efekt jojo , albo co gorsza wszelakie zaburzenia. Wiem wiem , nie mam prawa sie mądrzyć bo sama jestem gruba, i efekt na wadze jaki mam taki mam . Ale powiem Ci ze zaczelam odchudzanie wczesniej .. jeszcze gorzej niz Ty (a wiem ze tak sie to zaczyna, od malej dawki kalorii,, a potem moze zejsc na jeszcze mniejsze racje jedzeniowe) i tak rodzi sie choroba ktora przestajesz kontrolowac. Poczytaj ile dziewczyn trafia do szpitali, traci okres i płodnosc przez wlasnie takie glupie diety (w tym ja) . Jestes w sumie w dobrej sytuacji bo w tym wieku jest mniejsze ryzyko ale jednak jest by zaburzyc sobie cala gospodarke hormonalna . Ze juz nie wspomne o diecie po ktorej schudniesze moze i 10 albo upragnione 15 kg , a po roku gdy wrocisz do jedzenia bedzie 30 na plusie.. Niewiarygodne ale niestety tak to działa w wiekszosci przypadkow nierozsadnych diet. na pocieszenie powiem Ci ze skoro to Twoja pierwsza dieta to kilogramy zaczna spadac juz przy niewielkiej zmianie zywienia, gdy zmniejszysz racje kaloryczna np do 1600 kcal? nie wiem ile jadlas do tej pory! Poczytaj prosze, dobrze radze, i pozdrawiam.

aha. ta dieta przewiduje około 400 kalorii dziennie, jak nie mniej.. 1000 to jest rygorystyczna dieta.. a 400 to podchodzi pod głodówki

Gość Zebrusss
ja tez mam 19 lat i tez chcialam sproboac tej diety:) to co od dzis zaczynamy? wykonujesz jakies cwiczenia?

WITAM zebrusss od dzis mam zamiar cwiczyc.troche brzuszkow, i 6 WEIDERA mysle tez o bieganiu ale nie wiem.... a dieta na razie nie jest taka zla idzie sie przyzwyczaic.... na razie u mnie waga stoi w miejscu ale jak to mowia nie od razu kraków zbudowali...

mysle tez o zakupineiu hula hop bo mam niestety wielka oponeL:((( a hula hop daje super efekty.... warto tez zakupic skakanke... ale na razie nie mam czasu isc do sklepu i kupic,nie wiem moze juyro

Gość Zebrusss
ja cwicze 30 minut na rowerku 100 brzuszkow czasem skakanka:) ja tez mam oponke:/ myslisz ze hula hop pomoze? tez bede musiala go zakupic:)

byl temat o hula hop na kafeterii....i dziewczyny chwalily hula hop . pomaga wyrzezbic talie i giną boczki, ja mam oponke ale i tez wylewajace sie ze spodno boczki.... ja od dzis zaczne brzuszki ... a hula hop i skakanke zakupie w poniedzialek:)

up up

Gość Zebrusss
jak dajesz rade na tej diecie nic nie podjadajac ?

wlasnie nie daje rady musze chyba aczac od nowa w piatek wyjezdzam na wakaxcje wiec z diety nici ale odponiedzialku zczynam

Gość otyla
przepraszam ze tak drastycznie napisalam ,ale lepiej byc swiadomym jakie sa konsekwencje diet głodowych! ja teraz stosuje 1200 kcal, ale stosuje nie stosuje bo mam egzaminy:P Ale jest wiele ciekawych tematow ozdrowym odzywianiu, i artykulow na www.vitalia.pl www.dieta.pl polecam:) jest tez fajna gazeta SuperLinia

Gość Zebrusss
otyła a jaka ty mialas diete szybciej?

ALW MI Zalezy zrzucic brzuchol:))mam 92cm...to bardzoooo duzo i chce jak najszybciej zrzucic te kg