Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asjkfjnasdfjkgnsrgh

Warzywa na patelnię są zdrowe czy nie? bo w koncu sie je smaży?

Polecane posty

Gość asjkfjnasdfjkgnsrgh

?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hdgjdetyt
updjvgfsh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to co, ze sie smazy ??? smazenie jest niezdrowe, jak sie cos przypali, albo nasiaknie jakims niezdrowym tluszczem. warzywa na patelnie sa zdrowe, byle nie bylo w nich gotowego sosu zrobionego z jakis naukowo brzmiacych skladnikow ;) warzywa zrobione na patelni na pewno sa zdrowsze niz ugotowane w wodzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wytlumacz mi to
hehe a niby czemu warzywa usmazone na patelni sa zdrowsze od ugotowanych? heheheehe wytlumacz mi to :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja je robię na parze :) Są pyszne i mniej tłuste. I nie sypię tych "przypraw" glutaminianem, tylko swoje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no, na parze tez dobrze wychodza. warzywa musisz spozywac z tluszczem, wiadomo - nie wiele i zdrowy tlusz - bo bez tluszczu organizm niezbyt wydatnie przyswaja zawarte w nich witaminy i inne dobrodzijstwa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Knifer
ale mozna jesc tylko są tłuszcze i pozbawione duzej ilosci składnikuw odrzywczych ale to nie zabije zdrowego człowieka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo warzyw się nie smaży
a raczej dusi i nie na tłuszczu zwierzęcem a oleju lub oliwie i to jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnnmnmnmnm
warzywa na patenię możesz dusić w wodzie z dodatkiem kucharka albo kostki rosołowej. Ja tak robię, czasami je smażę na oliwie z oliwek, bo zdrowsza niż zwykły olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do merkaba: nie bzdura, tylko fakt stwierdzony przez naukowcow, podczas gdy ty czym towarzystwo raczysz ? ;) do mnmnnmnmnmn: tylko wlasnie mowimy, zeby do zdrowych warzyw nie dodawac niezrowych chemicznych przypraw, tak ? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to zalezy jak smażysz ja mam patelnię Philipiaka i nie używam do tego grama tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzyk_bzyk
"warzywa na patenię możesz dusić w wodzie z dodatkiem kucharka albo kostki rosołowej" matko, błagam, przecież kucharek i kostki rosołowe to sama sól, glutaminian sodu i inne świństwa, chyba nie ma nic gorszego, jeśli chodzi o przyprawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niewiele jest rzeczy gorszych w kuchni niż smażenie na oliwie. Oliwa nie służy do smażenia, bo na nieodpowiednią temperaturę wrzenia i to nie wychodzi zdrowe, tylko szkodliwe. Do smażenia w polsce najzdrowszy jest olej rzepakowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A używanie garów philipiaka i zeptera to zgoda na propagowanie okultyzmu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×