Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asjkfjnasdfjkgnsrgh

Warzywa na patelnię są zdrowe czy nie? bo w koncu sie je smaży?

Polecane posty

Gość asjkfjnasdfjkgnsrgh

?

Gość hdgjdetyt
updjvgfsh

to co, ze sie smazy ??? smazenie jest niezdrowe, jak sie cos przypali, albo nasiaknie jakims niezdrowym tluszczem. warzywa na patelnie sa zdrowe, byle nie bylo w nich gotowego sosu zrobionego z jakis naukowo brzmiacych skladnikow ;) warzywa zrobione na patelni na pewno sa zdrowsze niz ugotowane w wodzie :)

Gość wytlumacz mi to
hehe a niby czemu warzywa usmazone na patelni sa zdrowsze od ugotowanych? heheheehe wytlumacz mi to :P

Ja je robię na parze :) Są pyszne i mniej tłuste. I nie sypię tych "przypraw" glutaminianem, tylko swoje :)

no, na parze tez dobrze wychodza. warzywa musisz spozywac z tluszczem, wiadomo - nie wiele i zdrowy tlusz - bo bez tluszczu organizm niezbyt wydatnie przyswaja zawarte w nich witaminy i inne dobrodzijstwa :)

Gość Knifer
ale mozna jesc tylko są tłuszcze i pozbawione duzej ilosci składnikuw odrzywczych ale to nie zabije zdrowego człowieka

Gość bo warzyw się nie smaży
a raczej dusi i nie na tłuszczu zwierzęcem a oleju lub oliwie i to jest ok

Gość mnnmnmnmnm
warzywa na patenię możesz dusić w wodzie z dodatkiem kucharka albo kostki rosołowej. Ja tak robię, czasami je smażę na oliwie z oliwek, bo zdrowsza niż zwykły olej

do merkaba: nie bzdura, tylko fakt stwierdzony przez naukowcow, podczas gdy ty czym towarzystwo raczysz ? ;) do mnmnnmnmnmn: tylko wlasnie mowimy, zeby do zdrowych warzyw nie dodawac niezrowych chemicznych przypraw, tak ? ;)

Gość gość
to zalezy jak smażysz ja mam patelnię Philipiaka i nie używam do tego grama tłuszczu

Gość bzyk_bzyk
"warzywa na patenię możesz dusić w wodzie z dodatkiem kucharka albo kostki rosołowej" matko, błagam, przecież kucharek i kostki rosołowe to sama sól, glutaminian sodu i inne świństwa, chyba nie ma nic gorszego, jeśli chodzi o przyprawy

Gość gość
Niewiele jest rzeczy gorszych w kuchni niż smażenie na oliwie. Oliwa nie służy do smażenia, bo na nieodpowiednią temperaturę wrzenia i to nie wychodzi zdrowe, tylko szkodliwe. Do smażenia w polsce najzdrowszy jest olej rzepakowy.

Gość gość
A używanie garów philipiaka i zeptera to zgoda na propagowanie okultyzmu.