Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Keris886...

jak podniesc cisnienie?

Polecane posty

Gość lollll
wypal papierosa, wypij filizanke mocnej czarnej kawy, i zrob sobie mocnego drinka:D

Gość do keris886
no papierosy podnoszą, i kawa i alkohol, ja mam nadcisnienie takze mam zabronione przez lekarza kawy, papierosow, alkoholu:D

hmmm a wiec wszystko co wymienili wóda, fajki,kawa i biala smierc sol .... popracuj nad tym miesiac i naprawde bedziesz potrzebowac pomocy lekarza .....

ale taki puls to chyba za niski jest. dzis mi lekarz mierzyl i mam cisnienie skurczowe 140 rozkurczowe 88 tetno 100

Gość jaka to puls podnosi a nie
cisnienie. Palę, a ciśnienie mam baaaaaaaaaaaaaaaardzo niskie od zawsze. 80/50 to norma. Nie da się udac wysokiego cisnienia, bo musiałbys z 5 kaw przed gabinetem wypić :)

Gość no to już masz za wysokie
i ciśnienie i puls. Prawidłowe książkowe to 120/80 i puls 72

Gość ta co ma nadciśnienie
oni maja racje, nie da sie zachorowac na nadciśnienie od tak, można podnieść na chwile:) ja mam nadcisnienie i mam zwolnienie z wfu:D ale to nie jest przyjemne! codziennie te glupie leki, kawe lubie a nie moge i alkohol od czasu do czasu tez bym wypila:) dziewczyno ty sie ciesz ze masz dobre cisnienie, co wy macie za pomysly, ludzie.. moje gdy jeszcze nie leczylam mialo 230/140, powaznie, lekarz nie chcial mi powiedziec po zmierzeniu jakie mam:) wyslali mnie od razu do szpitala:D

Gość ta co ma nadciśnienie
raczej nie dostaniesz bo masz dobre ciśnienie, prawie że prawidłowe, a co Ci tak zalezy na tyz zwwolnieniu????

zalezy mi bo czesto mam dusznosci, szybko sie mecze, czuje ucisk w klatce piersiowej i robi mi sie slabo. a facet od w-f nawet na chwile mi nie pozwoli odpoczac, dojsc do siebie bo mowil ze za czesto tak mam i chyba mysli ze udaje.. :(

Gość jak to na chwilę takie masz
? A zmierzył po raz drugi? i było niższe? Co wy z tym wfem? Czemu nie chcesz cwiczyć? To co będzie na starość? Trzeba sie trochę poruszać, bo inaczej człowiek robi się taki bleee. Powiedz lekarzowi, że w głowie ci się wciąż kręci. Jeśli wysle cię na EEG i nic nie wykarze to będzie z niewiadomych przyczyn. I niech ci udowodni, że ci się nie kręci :) Zwolnienie z wf murowane

Gość mam na to sposob
podesle ci moja mame :) ona potrafi tak podniesc cisnienie ze do konca dnia nie ebdziesz mial z tym problemu :P

Gość tewnie końcwka 86 to twój
rocznik, więc na pewno masz za wysokie ciśnienie. I chyba nawet nie musisz za bardzo kłamać jeślli sztucznie sobie nie podwyższyłaś, bo w twoim wieku to stanowczo podwyższone jest. Wysłał cie na ekg bo chce sprawdzic czy to nie poczatki wieńcówki... Pewnie dostaniesz to zwolnienie, jesli cisnienie przy następnym badaniu nie będzie niższe. I leki jakies