Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Keris886...

jak podniesc cisnienie?

Polecane posty

Gość no to tym bardziej
za młoda jesteś na takie ciśnienie. Jesli sobie nie pomogłaś to możesz mieć problemy z sercem. Już pisałam, że jeśli nie zrobiłaś sobie sztucznie cisnienia, to dostaniesz to zwolnienie. Ale ja na twoim miejscu bym sie z tego nie cieszyła, bo to jakaś wada serca

Gość ta co ma nadciśnienie
ja ci radze tak, idz do lekarza, opowiedz ze na wfie czesto biegacie i wf-ista nie daje ci odpocząc, ze masz dusznosci itp. zapytaj czy mozesz dostac to zwolnienie bo juz nie dajesz rady to moze ci da.. musisz sie dokladnie pobadac u kardiologa bo mozesz miec roznosci z sercem ale jesli to tylko takie nadcisnienie to niech cie inni nie strasza ktorzy sie nie znaja, w takim przypadku mozesz miec powiekszoną przegrode międzykomorową bo ja tak mam, ale to nic groznego, ale koniecznie badania zrob

a to jest ten moj pomiar EKG: HR 91/min RR 658 ms QRS 100 ms QT/QTc 350/431 ms P/PQ(PR) 92/108 ms P/QRS/T 67/67/54

kardiolog moze ci zalozyć Holtera, taki sprzecik ktory bedzie ci mierzyl w domku cisnienie calą dobe co 15 lub 30 min, moze sie okazac ze np. wieczorem masz duze skoki cisnienia a nwet o tym niewiesz...

a jesli nie dostane tego zwolnienia i dalej bede meczyc sie na tym w-f to moze mi sie cos stac? moge miec jakied problemy?

ja niewiem, mi dali zwolnienie bo mam zabronione uprawiać duzy wysiłek fizyczny, bo jakby nie było to podczas biegania itp. ciśnienie bardzo wzrasta, serducho szybko bije i mocno pąpuje więc jest niebezpieczenstwo ze moze nie wytrzymac dodatkowego podwyzszenia cisnienia ale tak konkretnie to nie wiem, ja mialam 2 lata takie wysokie cisnienie, cwiczylam normalnie i nic mi nie bylo ale wiesz...

wiem... te dusznosci, meczebie i slabosc nasilily mi sie gdzies od lutego tego roku. nigdy wczesniej tak nie mailam

to musisz do lekarza, ucisk w mostku i dusznosci to objawy wlasnie nadcisnienia, ale mozesz miec rowniez cos innego z sercem, wez skierowanie do kardiologa bo zwykly lekarz nie zna sie, ja spadam, pa zycze zdrowka